Last news in Fakti

24 Май, 2019 10:50 7 164 35

Иран: Търпението ни се изчерпа

  • иран-
  • сащ-
  • персийски залив

Говорител на иранския Върховен съвет за национална сигурност потвърди, че няма да има преговори с Вашингтон

Иран: Търпението ни се изчерпа - 1

Иран каза на германски дипломат, пристигнал на посещение в опит да бъде запазено споразумението за иранската ядрена програма, че търпението му се е изчерпало, и призова останалите страни по сделката да изпълнят своите ангажименти след оттеглянето на САЩ, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Фарс.

Политическият директор в германското външно министерство Йенс Пльотнер се срещна вчера с иранския заместник-министър на външните работи Абас Арагчи. Германски дипломатически източник заяви, че са планирани разговори и с други ирански служители.

"В центъра на посещението на политическия директор е запазването на ядреното споразумение от Виена", заяви източникът.

"След като Иран обяви, че частично прекратява своите ангажименти по споразумението, се отваря възможност за дипломация, за да бъде убеден Иран да продължи напълно да се съобразява със споразумението", каза той.

"Ситуацията в Персийския залив и региона и ситуацията около ядреното споразумение от Виена е изключително сериозна. Има истинска опасност от изостряне . . . При това положение е много важен диалогът", заяви източникът.

Фарс съобщи, че Арагчи е казал при разговорите, че търпението на Техеран се е изчерпало.

Напрежението между Иран и САЩ се повишава след изпращането на още американски военни сили в Близкия изток. Според американски служители Техеран заплашва войските и интересите на Вашингтон в региона.

Говорител на иранския Върховен съвет за национална сигурност заяви, че няма да има преговори с Вашингтон.

По думите му служители от няколко държави са посетили Иран напоследък, "главно представлявайки САЩ", но посланието на Техеран към тях е било решително.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    133 12 Отговор
    "Според американски служители Иран заплашва войските и интересите на САЩ в региона." Ми има лесно бе, разкарайте си войските и интересите от региона. Осрали сте целия Близък Изток...

    Коментиран от #15

  • 2 Borislav Popov

    26 102 Отговор
    Аман от тоз Иран, дайте нещо За Оман ! Или напишете поне за Ракетата на Илон Маск, която успешно изстреля в космоса, цели 60 спътника, мисията е завършила успешно и спътниците вече работят. Ах, да не забравя, ракетата на Маск не е с руски двигател, това го уточнявам специално за руските подлоги !!

    Коментиран от #4, #8, #9, #12, #21

  • 3 Фашингтаун се гърчи

    96 16 Отговор
    САЩ изпадат в безпомощна истерия. След като Русия, Иран и Сирия ги изритаха от района, не могат да си намерят място. Кого ли не заплашваха, от КНДР, Китай, Русия та до Куба, Венецуела и Никарагуа. Не искат да разберат, че времето им изтича. Не са първа сила, а и никога не са били.
  • 4 Бай Хой

    13 47 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Рублерастите сега се пръскат от яд заради новина, която си им преподнесъл и затова са ти наслагали много минуси.

    Коментиран от #23

  • 5 Хасан

    55 9 Отговор
    Иран да затвори протока ,как ще квичат тогава ..
  • 6 Hui

    66 12 Отговор
    Краварите ще ядът бахура в скоро време, целия свят ги мрази.. Иска им се да докопат петрола в Иран, ама там номера няма да мине Иран е 80 милиона население и имат афски мнохо петрол и ресурс за война. Тръмп е тръгнал срещу всички и ще му светят маслото евреиско!
  • 7 Философ дипломиран в Московский универси

    16 53 Отговор
    Тия кога слезнаха от камилите /всъщност кервана все още си върви/и кога започнаха да разбират от атоми, /всъщност едва ли правят разлика между обогатен уран и барут/, но и това е друга тема, та заплашват най-технологичните държави на планетата, като САЩ, Германия, Япония, Китай и още няколко... Превърнаха се в сателит на държава с допотопни технологии от миналия век, които все още изкарва на ''парада на глупостта'' с надеждата че ще се появят бълъци да ги купят и се появиха наистина, но така и не ги купуват вече трета година.Виждали ли сте как се изстрелват фойерверки за рожден ден?? По същия начин руснаците ще стрелят с допотопните си оръжия, ако стане война, даже могат да се избият помежду си от неадекватност и поради факта, че са аграрна страна, от краварски тип, а производството на качествени модерни оръжия не им е силната страна. Та на тези хора трябва да им се отнемат оръжията и да им се дадат мотики и кирки, докато не са се самонаранили с тези оръжия, да поработят малко, защото са мързеливци и чакат все някой друг да свърши тежката работа, а те да гледат отстрани. Путин разхайти този хубав народ и ги направи най-големите мързеливци. По времето на комунизма бяха работливи. САМО ЗА РАКЕТИ ПИШАТ И ЗА ОРЪЖИЯ ПО ПАРАДИ И НИКОЙ НЕ Е.АВА ДА РАБОТИ ТАМ, А ТРЯБВА ДА СЕ СТЕГНАТ МАЛКО, АКО ИСКАТ ДА НЕ СА КРАВАРСКАТА СТРАНА.

    Коментиран от #13, #33, #34

  • 8 Име

    11 8 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Я сподели от колко опита се случи това полита не.

    Коментиран от #10

  • 9 Guest

    2 30 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Мои ли си представиш що ограничено прост посткомунистически мозък има в БГ-то?! Минусите ти са на плюс 4:1. И чакаме с такъв мат'рял просперитет...
  • 10 Философ дипломиран в Московский универси

    10 27 Отговор

    До коментар #8 от "Име":

    По интересният казус е ''турските С400'' от кой път ще полетят и кога най-сетне ще пристигнат в Турция, че нещо не ги получавате май трета година??
  • 11 Guest

    10 33 Отговор
    О'к, Щатите на племенна база нямат никаква работа в региона, но дайте да не се заблуждаваме! Ако стане "тряссс" ще им спукат задниците на персите - всички знаем как (неизбежно) би се развил въоръжен конфликт! А с любителите на 9.9.1944 мога да се обзаложа, че Влади ще примрънка и най-много да отнесе санкция в +. Това е положението другари-господа, колкото и да си помпите лумпенското червено "самочувствие"!!!
  • 12 Въпрос

    25 3 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Боби питам се дали осъзнаваш колко си зле или това ти е професията и не ти пука ,стига да си вземаш 2$ за плюенето.

    Коментиран от #14, #16, #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Философ дипломиран в Московский универси

    8 25 Отговор

    До коментар #12 от "Въпрос":

    По-интересният казус е, не дали ще вземе два долара ''Боби'', а ти колко ''долара'' ще вземеш, ако американците си слагаха ''таралеж в гащите'', по своите ракети:) Асоциирам с двигател от московец 412 качен на ракета на Мъск:):)Как ли бихте се охлензили на подобна гледка, или на Москвич на път към Слънчето, с вечен пътник вътре, след операция за премахване на женски полов орган под тестисите:)

    Коментиран от #30

  • 15 русия е джудже

    10 21 Отговор

    До коментар #1 от "Бачо Киро":

    ...Каза руското джудже ,защото неговите господари са осрали само съседните им страни ,понеже са регионални окупатори.
  • 16 Философ дипломиран в Московский универси

    9 19 Отговор

    До коментар #12 от "Въпрос":

    Жжужи вече е в астероидния пояс между Марс и Юпитер, точно на кола създадена от Мъск и изстреляна от ракета с американски двигател. А ботоксовият му двойник на каква ракета и в каква кола ще полети, и кога?? УРАВНЕНИЕ С ТРИ НЕИЗВЕСТНИ....
  • 17 outlander

    8 16 Отговор
    Иранските чалми ще намерят още търпение, няма къде да ходят, през това време да не свалят памперсите, че да не става грозно и миризливо. Русофилиснята също да не сваля памперсите и им се разрешава да лаят и квичат, с подвити между задните крака опашки, на никого не пречат.

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Borislav Popov

    6 17 Отговор

    До коментар #12 от "Въпрос":

    Плюенето и джазкането на плюсчета и минуси, в този сайт е приоритет на руските подлоги, колкото по надалече плюеш, толкова по вече плюсове.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бай хойб

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Даа големи успехи на Хелън мъскията. И най-големия е на 20.04.2019 година га се взриви междугакактическота свръх капсула. И сейчас няма кво да тестват. И пак се налага да молят високотехнологичния батко мечок да ги извозва кат тюфлеци до МКС.
  • 22 Няма лошо

    15 6 Отговор
    Проятели, русофили, не се хабете. Глутницата русофоби са си чукундури и злобни. Оставете ги да се пържат в злобста си. Има Бог. Ще си го получат.
  • 23 Гошо

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Хой":

    Нещо не е много ясно какво имаш предвид ,но руските СМИ бяха едни от първите дето съобщиха това
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ссссссс

    7 13 Отговор
    Вижте световния индекс за мир и ще ви стане ясно ,коя е най-агресивната и враждебна държава.Това е именно русия ,заедно с останалите мюсюлмански държави.

    Коментиран от #35

  • 28 outlander

    2 9 Отговор

    До коментар #26 от "RUSKI debil":

    Разбира се, Турция ги прие, защото мислеха да ги използват срещу България, обаче изобщо не очакваха, че страната ще влезе в НАТО и ЕС, а по-голяма част от мелезите се върнаха, щото е друго да си с български паспорт и да ходиш да работиш и живееш където искаш в Европа.
  • 29 проспектор

    8 2 Отговор
    От колониите пращат разни смешници дето подвиха опашка пред мурките, които с цялото си нахалство настояват Иран да спазва един несъществуващ договор.
  • 30 Въпрос

    10 8 Отговор

    До коментар #14 от "Философ дипломиран в Московский универси":

    Мой човек не те знам ти кой си ,но аз СЪМ американски гражданин с паспорт и 120 000 $ годишна заплата.
    Така че знам много повече и по-добре какво как е след като 35 години съм живял където си ти сега и 20 където никога няма да бъдеш.
    Нищо лично към теб,просто сте ми много смешни разбирачите на всичко без да сте видели нищо .

    Коментиран от #31

  • 31 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Въпрос":

    Сара Сандерс е дебела и грозна.
  • 32 Бъдете благодарни на САЩ

    1 7 Отговор
    Поредните диктатори искащи да произвеждат ядрено оръжие и да рекетират цивилизацията на земята
  • 33 Крали Марко

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Философ дипломиран в Московский универси":

    По минусите нацвъкани за твоите драсканици-квичания ще разбереш за глупостта си !
  • 34 Богатир

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Философ дипломиран в Московский универси":

    Ф-те ПАДАТ от небето НВИДИМКИТЕ СЪЩО!?СЪРБТЕ НЕ ЗНАЕЛИ ШАПКИ НЕВИДКИ !?Смо голивуд са НЕПОБЕДИМИ И ВУНДАБАХ!!!!
  • 35 И кой го прави

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "ссссссс":

    Световния индекс?Нали ако аз окачествявам нещо,то моето ще е най-добро?Или ти,разбирачев,няма да направиш същото?Великият Български народ има поговорка-не слушай какво пее попа,а гледай какво прави!