Last news in Fakti

3 Юни, 2019 14:40 8 691 48

Руските сухопътни войски ще получат ново въоръжение

  • сухопътни-
  • войски-
  • армия-
  • русия

Добри новини за руската армия

Руските сухопътни войски ще получат ново въоръжение - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските сухопътни войски ще получат през тази година над 2500 образци ново въоръжение, военна и спецтехника, включително ПВО-комплекси, модернизирани танкове, бойни машини на пехотата, а също и ракетни системи за залпов огън.

Това съобщи главнокомандващият сухопътните войски Олег Салюков, цитиран от „Интерфакс“. По този начин делът на съвременно въоръжение ще се увеличи от 54 на 60%, допълни той. До края на 2020 година този дял ще достигне 70 на сто.

За подразделенията на ПВО-частите ще бъдат доставени ракетни системи и комплекси С-300В4, „Бук-М3“, „Тор-М2“ и „Верба“. Купуват се и комплекси с безпилотни летателни апарати.

За танковите и мотострелковите подразделения се купуват танкове Т-72Б3М с подобрени бойни характеристики за подвижност и защита, БМП-3 и бронетранспортьори БТР-82А, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    44 12 Отговор
    Браво на тях.

    Коментиран от #48

  • 2 СссереМ

    18 42 Отговор
    Ясно,открили са тайният склад на Хитлер.

    Коментиран от #26

  • 3 Дориан

    33 10 Отговор
    Колонизацията на британските острови е скоро.
  • 4 завут

    21 24 Отговор
    За ПВО-частите ще бъдат доставени ракетни системи и комплекси С-300...За танковите и мотострелковите подразделения се купуват танкове Т-72!! -Нещо по-съвременно няма ли?

    Коментиран от #10, #46

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 onq s konq

    17 26 Отговор
    Руският СОЛДАТ очаква НОВО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ...а получава НОВО ВЪОРЪЖЕНИЕ?!
  • 7 Nomp

    26 9 Отговор
    Соросите треперят
  • 8 Дедо ви

    33 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" Руските сухопътни войски ще получат ново въоръжение"...А пък на нас американците ще ни подарят още една надуваема военна, супермодерна, ултрагумена лодка. 25 офицера вече са заминали за САЩ да се обучават как да я надуват.
  • 9 гост

    15 29 Отговор
    На руснаците само пиене , оръжия и войни са им в болните глави … А пари за пенсии кога ?
  • 10 Borislav Popov

    26 8 Отговор

    До коментар #4 от "завут":

    С-300В4 „Антей“ е предназначена за защита на войските в района на бойните действия. Военните експерти споделят, че този комплекс за противовъздушна отбрана трябва да предотврати възникването на инциденти във въздуха. .....................Нова съвременна броня, турбо двигател и нов подкалибрен снаряд – такова "обновяване" получи многохилядният парк от танкове Т-72Б3.Сега на борда му има купол и корпус с установена динамична защита тип "Реликт", сравнима с тази на танковете от ново поколение Т-14 "Армата". Така "кожата" на съветското чудовище става по-дебела и вече може да се опълчи на съвременните оръжия.
  • 11 Generalissimo FRANCO за

    7 12 Отговор
    Ако е вярна тази информация (защото дезинформацията на ГРУ не бива да се подценява, особено във време на интензивна кибератака, също от ГРУ към "братския български народ" (Заб.: за Кремъл, братска страна е ВАСАЛНА страна), в началото на 2021 година (т.е. след по-малко от три години), Русия ще има техническата готовност за мащабна конвенционална война с Украйна и с Грузия! Доказват го , освен превъоръжаването на сухопътните сили със 70% ново и по-старо, модернизирано въоръжение, мащабните учения през последните години. Така, през 2018г., руският генерален щаб успешно прехвърли от западните военни окръзи в района на Далечния Изток половин милионна армия в течение на няколко дена! Очевидно байкало-амурската магистрала не е била в състояние да поеме превоза на такова количество хора и бойна техника. Най-вероятно е организиран гигантски въздушен мост с военно-транспортни самолети. Като към тази, чисто транспортна технология се отчете значението (и наличието) на съвременна бомбандировъчна и изтребителна авиация (разполагаща и с безпилотни средства за разузнаване и въздушни удари дълбоко в тила на оритивника, както и факта, че бойни единици на Северния и Балтийския флот бяха прехвърлени (по Северния морски път!), също за броени дни (!), може да се направи извода, че Русия ще разчита на огромно превъзходство за "светкавична война". Ако към упоменатите стратегически предимства се добавят свръхточните и хиперзвукови ракетни системи с въздушно, морско и наземно бази
  • 12 Generalissimo FRANCO

    5 7 Отговор
    Продължение от #11: ....базиране, както и ядреният руско арсенал (с неговите усъвършенствани носители), КРЕМЪЛ може да разчита на ефикасни съвременни средства за да "въздържа" САЩ и НАТО от намеса в полза на Украйна/Грузия. И след като я ясно (за просветените!), че руският президент е обладан от идеята "да си вземе своето" до края на мандата си, нищо добро не чака Киев и Тбилиси, освен ако не се огънат пред руския тотален военно-политически и икономически натиск! И нека не сме наивни ; за да избегне мащабна термоядрена война с Русия, Западът ще "пожертва" и Украйна и Грузия ! Остава надеждата, че НАТО ще бъде въздържащата сила за евентуална руска инвазия в Прибалтика, Полша, Унгария, Словакия, Румъния и България (където има кой да посрещне руските солдати край устието на р.Камчия и на широката плажна ивица, южно от Бургас!)
  • 13 Големия хур

    10 2 Отговор
    А за народа, нещо ама по нататък

    Коментиран от #15

  • 14 ДС фриц полковник

    9 5 Отговор
    Защо имам усещането че руснаците се готвят за война с друга галактика???
  • 15 robur

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Големия хур":

    ха ха ха мисли по добре за българския народ нали сме с десетина пункта по надолу от руснаците по БВП

    Коментиран от #18

  • 16 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    10 16 Отговор
    Аз тук нова техника не виждам. От съветско време -модернизирано -демек боядисано и това е .

    Може ли Т-72Б3М да излезе срещу M1A2 SEPv3 . Не ,не може . Ще изгори като кибрит за секунди

    Коментиран от #17

  • 17 Бай хой

    7 8 Отговор

    До коментар #16 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Ами виж краварите с абрамси от 1972 година. И самальоти от 1952 година.

    Коментиран от #20, #25

  • 18 Големия хур

    8 9 Отговор

    До коментар #15 от "robur":

    Абе да ти кажа,обикновения Българин живее много по добре от обикновения Руснак
  • 19 Груз 200

    8 16 Отговор
    Голям смях... Т72 танкове хахах... Докато разберат, че земята е кръгла ще бъдат разпукани от Ейбръмсите и Чалънджърите. Да не говорим, че ако нямаш въздушно превъзходство танковете са идеална цел за хеликоптери и самолети. А русофилистиците никога не са имали такова. Дори и през втората световна война не са имали, а още повече сега с тези анимационни самолети с произведени няколко бройки. Затова разчитат само на атомно възпиране, иначе са я закъсали тотално. Пустинята е пълна с ръждясващи руски тенекии, отстреляни от американците на килограм... Наскоро се обогати скрапа с още бракми, отстреляни заедно прилежащите им спецназовци вагнеровци при Дейз-а-зор...

    Коментиран от #21

  • 20 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    5 6 Отговор

    До коментар #17 от "Бай хой":

    Малко бъркаш Абрамс М1 А2 е от 81 г , , а M1A2 SEPv3 е най новия ,току що модернизиран -с КАЗ Трофи , ново оръдие, нови боеприпаси, нови прибори, комуникации и други екстри . Та си мисля , че и на Армата ,когато стане готов ,де няма да му е много конфортно в тая компания.

    Коментиран от #24

  • 21 Бах

    13 2 Отговор

    До коментар #19 от "Груз 200":

    Абе човек. Преди започването на ВСВ , Америка има на въоръжение само 7 бр. танкове. Нито са произвели , нито са ползвали. В последствие развиват тази техника , та Германските войски са се забавлявали с тях като мишени. Виж , Англия има традиции в тази техника още от ПСВ. Та чети малко по въпроса , щото има още по прости от теб и някой ще повярва!

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бах":

    не 7 -има 600. Което пак е много малко в сравнение с Германия и особено със Съветска Русия.
  • 24 Бай хой

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Ми щото и миг35 е с нови двигатели, нови прибори, нов радар, нови ракети нови бомби, нова авионика а ти плюеше по горе. Как така за абрамса едно а за миг друго. Мноу си хлъзгав ра. В детската градина така ли дпорите.?

    Коментиран от #27, #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 НАТО ВЕЦ И АЕЦ

    5 7 Отговор

    До коментар #24 от "Бай хой":

    МиГ 35 не е с нов радар ,а със стар от 86 г. Модернизацията му се състои в това ,че са му отстранени клетки ,за да се вмести в желаното тегло .Обаче това намалява способностите на радара . Самолета не е добър -това ми е мнението .
  • 28 СТАНИМАКЛИЯ

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бай хой":

    ТИ ДА НЕ СИ ОТ АСЕНОВГРАД РА......????? ТОВА „РА“ САМО У АСЕНОВГРАД СЕ УПОТРЕБЯВА.....
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Много юрдек и пуяци бе братко !

    3 1 Отговор
    А щом има пернат добитък , ще трябва да има и поточна линия за скубане и разфасоване ! Без жалене.
  • 34 Такъв зор за руски хурки не съм виждал

    3 1 Отговор
    Голям апетит им се е отворил . Задният им двор широко зяпа, всеки се натиска , първи цял да я НАЛАПА !
  • 35 Спомням си как им паднаха Близнаците

    2 2 Отговор
    Пентагона, безгрешни са американците, всичко беше точно като по ноти ! Шега няма ! Тъй ве , само на тях да съ надяваш ! Нъл девиза всинца знаим " Един не е за всички а ВСИЧКИ ЗА ЕДИН !" Що, ней ли тъй ?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Те и на Луната са били на

    3 2 Отговор
    Ужким ама голяма ФУКАРИЯ падна и НАРОДА клъвна ! Хей човеко, Нищо ве, приказваме си хей тъй на, хора сме , хортуваме си, тъй де !
  • 39 сталин

    5 2 Отговор
    Всяка година се изхвърлят за извънземно оръжие а още са с ботушите и гъбичките на краката
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Плашип/тарници и чикиджии !

    2 5 Отговор
    Гомнатовци ! Ще ядете руски ХУРКИ и ще опитате. Членки гомнатовски !

    Коментиран от #43

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Сталин

    4 3 Отговор
    А летящи чинии кога ??? Да громим Капитализма и Империализма
  • 45 старото

    1 2 Отговор
    а кога пияндурниците ще получат новите трактори за да си орат"разораната целина" ?
  • 46 старото

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "завут":

    завут, има бре -по нови модели руски памперси,хахаха
  • 47 реалист

    0 0 Отговор
    лошото е всички ще треперим там няма да има познати и не познати всички под ножа.
  • 48 Едо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    И аз така казвам!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания