Last news in Fakti

10 Юни, 2019 11:45 1 768 18

Решено! Асандж ще бъде предаден на САЩ

  • джулиан асандж-
  • уикилийкс-
  • еквадор-
  • ленин морено

Асандж е изложен на голям риск, защото президентът на Еквадор Ленин Морено предаде народа си

Решено! Асандж ще бъде предаден на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият външен министър на Еквадор Рикардо Патиньо заяви пред РИА Новости, че основателят на портала „Уикилийкс“ Джулиан Асандж е много вероятно да бъде екстрадиран в Съединените щати, цитира думите му РИА Новости.

"Мисля, че сега екстрадицията му е най-вероятна. Асандж вече е изложен на голям риск, защото президентът на Еквадор Ленин Морено предаде народа си. Това е рискът да бъде екстрадиран в Съединените щати и смисълът на решението на шведското правосъдие е да улесни Обединеното кралство да го изпрати в САЩ“, каза Патиньо.

Според него Вашингтон предлага на президента Морено "сигурно бъдеще". "Мисля, че той няма да може да остане в Еквадор. САЩ ще приемат него и семейството му, защото за по-малко от две години нивото на доверието на еквадорците в него е спаднало до по-малко от 15%. Той няма дори и най-малката възможност за преизбиране, но той изгражда път за десните сили да вземат властта”, каза бившият министър.

Патиньо вярва, че Морено е нарушил международните правила за убежище и човешки права, подписани от страната.

"В допълнение към конституцията на Еквадор, тези документи установяват невъзможност да бъде отнето предоставено убежище. Ако някой получи този статут, страната не може да се откаже и да върне този човек. Конституцията на Еквадор е нарушена, международните споразумения и правата на човека са нарушени. В бъдеще Морено ще трябва да отговоря за тези нарушения, които е извършил”, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    17 2 Отговор
    И ние си имахме един такъв президент, който не посмя да се яви на избори.
  • 2 Bahti

    19 2 Отговор
    Дигиталното мракобесие бие по точки Гьобелс! Полицията на мисълта на Оруел е вече Реалност.
  • 3 Къде са соросоидните папагали

    20 1 Отговор
    Да ни обяснят за свободата на словото в люлката на демокрацията Западна Европа и северноамериканското демократично прокси САЩ.

    Коментиран от #4, #13

  • 4 Само питам

    2 16 Отговор

    До коментар #3 от "Къде са соросоидните папагали":

    Когато отповиха Скрипал кой квичат като заклан, че предателите заслужава ли смърт, бе путиноид? Асандж да се благодари, че ще бъде съден.

    Коментиран от #7, #11, #17

  • 5 Драйвър

    2 13 Отговор
    Браво!Мястото на кибер терористите е в ЗАТВОРА!Разпространяването на ТОП СЕКРЕТНИ данни с цел да сринеш сигурноста на една държава и чрез сензации да трупаш финансова облага не е свобода на словото,а умишлено извършено престъпление!Естествено ще го пуснат както направиха с травестита Манинг,само дано не стане като него-да влезе в затвора Джулиян,а да излезе Джулиана;)

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Наблюдател

    2 12 Отговор
    РИА Новости е острието на руската хибридна война срещу свободния свят. Желателно е да избягвате да черпите инфо единствено от нея в един материал, ако искате да сте сериозна медия.

    Коментиран от #14, #18

  • 7 И аз да те попитам бе

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "Само питам":

    Правиш ли разлика между агент на разузнаване предал колегите си----и разследващ журналист какьвто е Асандж троле козяшки?????
  • 8 Я пак

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Драйвър":

    Топ секретни данни за..... престъпления срещу собствения им народ. Това е свобода на словото, която не искат в САЩ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 бай

    7 0 Отговор
    Е това е - който иска честност и търси истината, винаги го изкарват черен престъпник и никой сигурно нищо няма да направи, за да го защити. Това е благодарността на простолюдието, че се опитва някой да им отвори очите....а най-долните и нищожни паразити им слугуваме от векове мълчаливо - на най-големите престъпници...еми за това и ще го ядем всички - заслужаваме си го....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 243

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Къде са соросоидните папагали":

    Ами прочети за арестувания руски журналист в Русия.Правещ разследвания за корупция.Виждам че си голям разбирач.Та затова.
  • 14 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Наблюдател":

    Правилно брато! Никаква РИА Новости! Пропусна да ни кажеш какво да четем.Аз лично признавам само Дойче веле.В американския вариант.
  • 15 Обикновен Бг

    0 0 Отговор
    Жалко за човека. Много жалко. Сега ще има едни "демократични" разпити, в някой от тайните затвори на тези "големи демократи" пред които и Инквизицията ще занемее. Жалко.
  • 16 Именно

    0 0 Отговор
    Пак че не са му пратили от ония консултанти дето пратиха при Хашоги
  • 17 Аааааа

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Само питам":

    Скрипал е бил отровен?А след това извънземните го излекуваха от Новичок,който според неговия създател е нелечим?!?!Който има мозък ,мисли.Който има човка кълве трошиците подхвърлени от господарите му .
  • 18 Аааааа

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Наблюдател":

    Папагал без човка,с гумена пантофка.Днесйа получи ли дозата,братчето ми!