Last news in Fakti

13 Юни, 2019 15:43 6 650 45

Путин уволнява генерали

  • владимир путин-
  • иван голунов-
  • медуза-
  • русия

Причината за това решение е наказателното дело срещу журналиста от сайта "Медуза" Иван Голунов

Путин уволнява генерали - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин подписа указ за уволнението на генералите от полицията Андрей Пучков и Юрий Девяткин, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

"Да се освободят от заеманата длъжност: генерал-майор от полицията Девяткин Юрий Владимирович - началник на управлението за борба с наркотиците на Главното управление на МВР на Русия; генерал-майор Пучков Андрей Павлович - началник на управлението на вътрешните работи на Западния административен окръг на Главното управление на МВР на град Москва", се казва в указа на президента.

По-рано руският министър на вътрешните работи Владимир Колоколцев изпрати на държавния глава предложение за уволнението на Пучков и Девяткин. Причина за това стана ситуацията около наказателното дело срещу журналиста от сайта "Медуза" Иван Голунов.

Путин уволнява генерали

Във вторник Колоколцев съобщи, че наказателното разследване срещу Голунов е прекратено, "защото не бе доказано участието му в извършване на престъпление". Самият журналист бе освободен от домашен арест.

Материалите на вътрешното разследване от отдела за вътрешна сигурност на руското МВР бяха изпратени в Следствения комитет за преценка за правомерността на действията на полицейските служители, взели участие в ареста на Голунов. Те са отстранени от служба, каза министърът.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоганя

    10 4 Отговор
    Чисти!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пияници ватници с пагони

    21 14 Отговор

    До коментар #2 от "педерусия":

    Аа също и крадат много тонове валута
  • 4 Анти милиционер

    13 8 Отговор
    Ай милиционерите 😂😂😂😂
  • 5 Нео

    26 4 Отговор
    Някой може ли да допусна, че тези генерали са изпълнявали свободно съчинение без нареждане отгоре! Не, те просто са оплескали сценария!

    Коментиран от #33

  • 6 запознат

    22 15 Отговор

    До коментар #2 от "педерусия":

    Едва ли си вярваш? Руснаците имат много генерали. Но имат и армия. Ние имаме повече генерали на глава от тях, а и нямаме армия, само 2 дивизии . Браво на Путин, чисти издънките. А нашия Радев кога ще уволни издънките тук, като генерал-лейтенант пожарникаря и други? Сравни сам: руснаците не ядат асфалт и имат самолети. А ГЕРБ яде асфалт и няма самолети?

    Коментиран от #9, #14

  • 7 Много виновно

    17 5 Отговор
    Гледат генерите и уплашени! В втората снимка, унизен чове, със съчувстващи му! Одобрявам, Путин, за действието му, по случая! Не съм русофил, дори напротив! Но така трябва да действа ръководител!
  • 8 Зайко Байко многознайко

    7 5 Отговор
    Чистките са само до определено ниво т.н. избирателно чистене на терена. Бушоните изгарят, главните остават. На народа му промиват мозъците и го карат да величае управляващите! Чист популизъм ,независимо колко голяма е държавата. Населението обича да бъде заблуждавано и да живее в т.н. фючърсна утопия.

    Коментиран от #25

  • 9 959

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "запознат":

    С какво си запознат,че не разбрах.С асфалта ли.

    Коментиран от #12

  • 10 547

    5 5 Отговор
    Евалата.И Борисов действа така.
  • 11 Гост

    5 2 Отговор
    Тези дни прочетох едно ''книжле''-''Хроника-зад кулисите на КГБ''...явно чистката сред ''азиатската мафия в КГБ'' си върви с пълна сила
  • 12 запознат

    7 5 Отговор

    До коментар #9 от "959":

    С много неща. И с порьозността на асфалтовата смес и с многото Пепелина на разни участъци вместо баластра и с какво ли не. Но това не решава проблемите. Разликата тук с Русия е огромна.Там ако генерал сгафи може да търка нара в пандиза. А, тук ако сгафи, го пращат на по-висок пост, ако е човек на властта. Руснаците имат и много отдели и се дебнат помежду си, както и в САЩ имат. А тук има един кръг в сянка, поставил си свои хора на власт и всички по йерархията са под контрол. Докато там всеки майор от ФСБ ако хване генерал в издънка и може да го погне и ако не го убият да го разнищи дори. Там са по-сурови институционалните отношения.

    Коментиран от #15

  • 13 Свиленски

    7 3 Отговор
    ЩЕ уволни и майка си само да се задържи на власт за 10г. 200милиарда долара скатани във САЩ ФАЩ МАЩ или както ви е наредено да го цитирате за копейки в тролването!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хрониките на Евразия

    4 3 Отговор
    Андрей Пучков и Юрий Девяткин бяха последните мохикани , които водеха някаква борба срещу наркотичната мафия в Московска област ..
    Намериха им повод да ги разкарат , а истинските поръчители на фалшивото обвинение към журналиста , покриха ..
    Напълно е и възможно , тези двамата , да не са знаели нищо за този опит да разкарат журналиста ..
  • 17 запознат

    2 7 Отговор

    До коментар #14 от "ss14":

    Защо да обиждам България? Аз коментирам реалността. Ти защо мислиш заслужават уважение нашите сегашни генерали? Предишните поне бранеха нашия БГН интерес. А, сегашните са друг морал. Руските поне знаят, че защитават Русия. И там има далавери, предателства, но повечето им генерали пазят Русия. А, нашите за патици, гледаха като овчици как ни крадат злато, ресурси корпорации, как мутри и битови банди крадат и убиват българи, как политици ни обещават и лъжат безнаказано. С какво ги обиждам, като това е реалността, истината? Истината, фактите обиждат ли някого? Май само лъжата се страхува от фактите? И защо мислиш, че не ми 9ука за България? Че на мен ми пука за България повече от всичките ни генерали тук. Аз поне и желая доброто, а те какво сториха, за да защитят българите? И защо да мразя Русия като теб, да не са ми криви там хората?

    Коментиран от #18

  • 18 ss14

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "запознат":

    Така си мисля ,защото ни в клин ,ни в ръкав почваш да пишеш колко некадърни били наще генерали под статия за Русия ?! Съвсем нормално е да си го помисля това ,както и всеки друг.

    Коментиран от #22, #23, #30

  • 19 запознаъ

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "ss14":

    Да бе, той съда в Страсбург дето осъжда България да плаща на рецидиви не е корумпиран??? А съда в Хага разнищи Милошевич, че си бранел родината, а Хачо и други престъпници не ги пипна. Корупцията е навред. Но за вас русофобите само Русия е черна и който не е русофоб е предател и лош...
  • 20 СДЕЛАНО В СССР

    10 2 Отговор
    Типична история за страна която се ръководи от пълни примитиви. И това ще е така докато на власт са корумпирани малоумници, на които за всичко им е виновен Запада.
  • 21 Гостъ

    3 1 Отговор
    Мдаа....няма съд,няма разследване, има Бащица който се грижи за крепостните! Крепостните са щастливи!
  • 22 рашка е в колапс

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "ss14":

    Задължителни коментари на русофил: - Ако статията говори зле за русия: - бе ние нас не си гледаме, гледаме другите! Ако статията говори добре за русия - Слава русий, велика сила! Ако статията говори зле за България: сащ са виновни, подкупват политиците, искат да ни завземат! Ако статията говори добре за България: - Добре, че са братята руснаци да ни помагат! Ако статията говори неутрално за сащ и русия - слава русий, велика сила, сащ са кравари!

    Коментиран от #31

  • 23 запознат

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "ss14":

    Никога не съм казвал, че нашите генерали, военни, полицаи са некадърни. Напротив, кадърни са. Но техните действия и бездействие доведоха. на практика до геноцид над българите и като резултат станаха като наш ликвидатор. Но ти осмиващ руските генерали, а там има много практици експерти. Със сигурност има и връзката Калинки. Но имат много опитни военни и нисш и висш чин. За какво са уволнени в случая не зная, но явно са сгафили.
  • 24 Хрониките на Евразия

    7 2 Отговор
    Онзи ден , в пристанището на Петербург , хванаха пратка със 400 кг кокаин .
    Както действаше Пабло Ескобар .. Пробутваше 100 кг , а 9 тона вкарваше в САЩ .
    Според статистиката , 21% от световното производство на хероин , се пада на Русия .
    При това количество , ходи си мисли , че полицията и властите в Русия се борят с наркотиците и не участват в отравянето на своето население .

    Коментиран от #32

  • 25 А при нас

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Зайко Байко многознайко":

    дори не се и пипат на най-ниските нива,и се потулват какви ли не по-големи мизерии и престъпления.
  • 26 гост

    4 0 Отговор
    Джуджака ше ги връзва ли като братушката си Ким за зенитно оръдие или ще ги пуска на пирани ? Че ако някой оживее и се разприказва лошо ...
  • 27 Заради невежеството

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "ss14":

    така става ,като гледаш само американски екшън филми,в които така се показват нещата. Реалността е съвсем различна,и колегата "запознат" доста добре ти го е описал. Руските служби за да избегнат именно корупционните далавери почерпиха опит от американските и резултатате на лице,а ние караме по нашенска традиция. Кво праим?
  • 28 Ами нали постоянно

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "ss14":

    се бием в гърдите,че живеем и сме по-богати от руснаците и то в пъти,а накрая да не се сравняваме. Защо,та нали сме в евросъюза и трябваше да вземем най-доброто от запада,а ние внесохме наркотици,проституция,безработица,унищожаване на селско стопанство и животновъдство,корупцията в пъти по-голяма,разграбена държава,и всичко това заради некадърно управление. Посочи ми в една област,в която сме добре.
  • 29 психиатър

    7 2 Отговор
    Предположенията са няколко. Ако е имал наркотици този журналист, господин Путин е започнал да ''симпатизира'' на такива хора отскоро. Ако е нямал, то е уволнил генерали за дребно провинение. Явно показва ''сила и характер'' и в двата случая.Ако тези генерали бяха уволнени от Бойко, моментално щяха да бъдат преназначени на по-висока длъжност в други градове. Нооо там уволнението си е уволнение. Ще разберем скоро защо...и как се стигна до уволнението на генерали заради ''погрешен'' арест....

    Коментиран от #39, #41

  • 30 А сегашните

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "ss14":

    да са показали,че са кадърни,ами не дори на против рязаха самолети,ракети,танкове и др. военна техника,унищожиха армията.За какво са се клели и целували знаме,нали за вярност и чест към Родината,аз поне за това,а те за пари. Генерали сребролюбци.
  • 31 Ами то нали

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "рашка е в колапс":

    знаеш,както си постелиш така ще разполагаш.А такива като теб са на обратната страна слава на САЩ и пр.
  • 32 Това не е

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хрониките на Евразия":

    критерии,има го на всякъде по Света и във всички или поне по-голямата част от държавите. Нямаше го или бе контролирано едно време преди 10.11.89г. А сега е анархия и контрол няма,защото тези които търгуват управляват държави.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хрониките на Евразия

    3 1 Отговор
    Друго е интересно ..
    Пропагандата , която лъскаше осраният имидж на полицаите арестували журналиста , за една нощ обърнаха палачинката и сега яростно обвинява полицията ...
    Точно така ще се обърнат , веднага на другият ден , след като изчезне Путин .
    От тях първо ще научите за неговият антинароден режим !
    Само гледайте !
  • 36 МИХАЙЛОВ

    3 1 Отговор
    ...А КОГА ЩЕ БЪДАТ УВОЛНЕНИ
    ПОРЪЧИТЕЛИТЕ И ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ
    НА АКТИВНОТО МЕРОПРИЯТИЕ,
    ПОСТАНОВКАТА И ИНСЦЕНИРОВКАТА
    СРЕЩУ КМЕТА НА МЛАДОСТ -
    - ИВАНЧЕВА...?????
    ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО
    НА МАФИОТСКАТА
    И ПО СЪЩЕСТВО - ТЕРОРИСТИЧНА
    И ФАШИЗОИДНА ХУНТА - ГЕРБ
    НАЧЕЛО С БАШ БАНДИТА
    И ШЕФА НА ХУНТАТА - ГЕРБ -
    БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ
    И НЕГОВИТЕ ПОМИЯРИ -
    - ГЕШЕВ, ПАЦО ТЕРАСАТА
    И СОТИР ТАПИР ЦАЦАРОВ
    И ШЕФА НА МВР - МЕТО
    - ЛИЧНИЯ БОДИГАРД
    И ДЯСНА РЪКА
    НА МАФИОТА МЕТО ИЛИЕНСКИ...
    ...ТРЯБВА НЕЗАБАВНО
    ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ
    И СЪДЕНИ ОТ
    БЪЛГАРСКИ НАРОДЕН СЪД
    ЗА СЪЗДАДЕНА ОТ ТЯХ
    ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА
    ЗА РЕПРЕСИИ И ТЕРОР....

    Коментиран от #45

  • 37 1944

    2 0 Отговор
    ежедневието в блатистата кочинка
  • 38 Borislav Popov

    2 1 Отговор
    Значи, тия генерали по закон, за такова престъпление, което са извършили им се полага реални присъди + пандиз, но те ще се оттърват само с едно уволнение и след 3-4 месеца пак ще ги вземат на работа. Така е в личната кочина на Путен, законите са само за коне, но не и за лъвове (чифути).

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Обикновен човек

    3 2 Отговор
    Това е суверенно право на руският президент!Когато преди години руски работници блокираха главният път Москва Сан Петербург за неизплатени заплати Путин дойде с предварително подготвени документи и каза:подписвайте!Но д-р.Путин нямаме пари за заплати?От вашите спестявания отговаря Путин иначе всички в Сибир!Но аз нямам химикалка отговаря директора на завода за цимент !Ще ти отслужа с мойта химикалка!След като подписват директорът наведен като червей надве се запътва към мястото си .Изчакай казва Путин върни ми химикалката тя не е твоя!А в ВМЗ Сопот Дойде цар Боко една работничка го почерпи с стрък праз и филия хляб а цар Боко каза :Какво ми се прави тая на бедна да продаде златните пръстени дето са и на ръцете и да си купи хлеб!!!Оставам на вас да прецените кой е по по най Цар Боко или Владимир Путин?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Гудериан

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "педерусия":

    И аз тъй си мислех едно време хихи...
  • 45 И аз да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "МИХАЙЛОВ":

    Вие явно не сте си имали работа с общинари, за да мислите, че Иванчева е невинна! Помня, че няколко месеца преди да я закопчаят, в една телевизия инициативният комитет, който я беше издигнал, се оплакваше, че се е самозабравила и е затлачила всичко в общината и се е обградила с някакви нейни хора, които обират всички поръчки и отказва да се среща и приема граждани, включително издигналите я, че носи в къщи и по чужбински курорти преписки, които не е нейна работа да одобрява. Просто ме е срам, че някакви хиляди хора гласуваха за нея без да си имат понятие какви ги е вършила.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания