17 Юни, 2019 08:52 3 045 68

Гърция насочи мерника към Турция

  • кипър-
  • гърция-
  • турция-
  • санкции-
  • ес-
  • алексис ципрас

Гърците искат да защитят Кипър

Гърция насочи мерника към Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция ще поиска Европейския съюз да наложи санкции на Турция. Министър-председателят Алексис Ципрас каза, че е координирал действията си с друг член на Общността - Кипър, и ще подготвят необходимите дипломатически ходове.

Причината са данни, че Турция прави сондажи за търсене на природен газ западно от Кипър. Атина казва, че това е Изключителната икономическа зона на Кипър и сондажите са нарушение на международното право.

"Посланието, което искаме да изпратим, е, че гръцкият народ е в безопасност, но също така, че който нарушава суверенните права на Гърция и суверенните права на Кипър, друг член на Европейския съюз, и който нарушава международното право в региона, трябва да знае, че ще има последствия", каза министър-председателят Алексис Ципрас, цитиран от Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил Левски

    27 14 Отговор
    Най големите душмани на България са византийците. Мразят ни че им взехме полодородната територия на Тракия!

    Коментиран от #8, #55, #60

  • 2 Borislav Popov

    17 21 Отговор
    Сега ще набягат тук руските подлоги и ще застанат на амбразурата,, да защитят турските си братушки ! Как смеят гърците да показват такава наглост ?

    Коментиран от #6, #7, #10

  • 3 777

    30 16 Отговор
    Турция си го премести, ЕС военно не може да направи нищо, на огромна Турция, и ще се опита курвенската със санкции.
  • 4 Хамид

    22 5 Отговор
    Ааа не бе ще остави сондажите на Шеврон
  • 5 Синан

    25 12 Отговор
    Турция няма да отстъпи от интересите си в източното Средиземноморие, заяви президентът Реджеп Ердоган пред участниците в бизнес-форум в Истанбул.

    „Само да опитат. Турция е готова да даде своя отговор. Турската армия стои на стража за сигурността на сондажните кораби. И при най-малкия опит за намеса в работата им ще бъдат задействани фрегати и, при необходимост, авиацията. Дейностите по проучванията и разработката на ресурсите в морската зона няма да бъдат прекратени“, подчерта турският лидер.

    Коментиран от #25, #67

  • 6 999

    26 10 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Кога България ще отстоява така силно интересите си както Турция?
  • 7 Бесен Язовец

    12 20 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Ей я, на, първата руска подлога веке се е появила и кастри проклетите гърци и виж го какво пише само, най големите ни врагове са, вика, са гърците, само дето не е написал, че турците пък са ни най големите приятели ! Но споко, скоро и такива неща ще пишат, тук рублерастите,
    днешните мацковски опорки, го изискват.

    Коментиран от #9

  • 8 Бачо Киро

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Левски":

    Стига живя в миналото.

    Коментиран от #11

  • 9 999

    25 19 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Вие българите сте последните на този свят, който трябва да коментирате. Нито армия имате, нито си защитавате интересите, нито и имате сила да го направите, за това България е на това отчаиващо положение. Когато имате топки като на Турция, тогава коментираите.

    Коментиран от #12

  • 10 Бачо Киро

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Не се радвай толкоз, просто дрънканици... Десетилетия никой си не мръдна пръста за Кипър. Толкова за НАТО.... голяма файда са имали кипърците...
  • 11 Васил Левски

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Бачо Киро":

    Просто посочвам източника на маниполации срещу България. Почнаха да ни подменят и историята с приказки за това че сме били траки, иранци..... И те са в дъното на проблемите ни относно историята с Македония

    Коментиран от #13

  • 12 Бачо Киро

    17 1 Отговор

    До коментар #9 от "999":

    Турция има топки, защото десетилетия Западът налива милиарди там. При нас пък точно обратното - Западът смуче де що нещо има...
  • 13 Бачо Киро

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "Васил Левски":

    В дъното на проблемите ни са тъпи, алчни и продажни български политици. Какво ще ти направят гърците, ако имаш хора с топки на кормилото? Такива които отстояват нашите интереси.

    Коментиран от #15

  • 14 Хисторик

    9 3 Отговор
    Турция от край време е покровитекствана от Западба Европа конкретно Германия и Англия Румъния е покровителствана от Франция Византия е покровителствана ит САЩ бъкгатия БЕШЕ покровитекствана от Русия обаче БЕШЕ продажниците се погрижиха да останем без настойник, и затова сега ни клатушкат всички! Византийците са ни най големия враг на Балканите, обаче хитро остават в сянка.
  • 15 Философа

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бачо Киро":

    Няма патриоти в България, и да има са много малко, и ще бъдат задушени много бързо. Алчните в България няма да си дадът хранилката току- така! Руснаците първия път им развалят рахата далаверата с турците 1877г.втория път им я развалят 1944г.
  • 16 Българското ЦРУ Гестапо СС ДС ФБР

    5 6 Отговор
    До всички приятели които коментират тук без заплащане. Много от нас, като станем сутрин, си казваме ''я чакай да смачкам 5-6 руски шпиони русофили'' във факти и да се заредя с енергия за целия ден. Така си мислиме, но това не са никакви русофили, а още по-малко руски шпиони. Те са хора в неравностойно положение - куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Това което не знаят тези нещастни хора е, че в Русия капитализма е върл и безпощаден. Там за да повикаш линейка и да дойде, трябва да се спазариш по телефона, какви пари ще им дадеш, иначе няма да дойде. Тези хора си мислят, че връщането на социализма е лечението на техните заболявания. Просто не влизайте тук и не коментирайте, защото влизайки в спор с тези болни хора, приемате негативизма им и кармата на болестите им, а и така ще ги оставите и без тези жълтите стотинки, които им дават.Не приемайте върху себе си нещастието, негативната енергия и божието наказание на тези хора, оставете ги без събеседници за спор.Оставете ги да си мечтаят, че някъде на планетата Земя има социалистическа система за която те бленуват, безплатно здравеопазване и безплатни помощници за гледането им, и придвижването им, мечтата е единственото което им остава, в малко оставащите им дни.Иначе сайта е приятен с интересни зарибяващи статии

    Коментиран от #20

  • 17 Остров не може да има ииз

    5 2 Отговор
    В континенталният шелф на друга държава. Толкоз.
  • 18 Gogo

    5 3 Отговор
    Опити за преврат,изкуствена война,милиони бежанци и така н.т.Цялата тантания беше да отслабнат Турските а след това Египет Юдеите и Византийците да сключат съюз да изнасят газта от средиземноморието за Европа без да има дял за Турките.Ходжата се усети разбра че натовски самолети ще бомбардират Туркия както стана с Ирак и се снабди с С-400.Асъл след като ги монтират ракетите Ходжата ще си изкара рогата и топките.Държава без надеждна ПВО не става и за чеп.Както е казал Чърчъл ...една капка петрол е по-скъпа от една капка кръв...това вече е факт в арабските държави.Интересът клати феса.Мисля че скоро северен Кипър ще се превърне в Катар
  • 19 А първите части на с400

    4 3 Отговор
    Вече пристигат :)
  • 20 Аве банален си вече

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Българското ЦРУ Гестапо СС ДС ФБР":

    Коментарът ти един и и същ, като от капиталистически конвейнер! Виж потърси някой психиатър да ти оправи горния етаж!
  • 21 Защо ЕС

    8 4 Отговор
    Малаката да се оплаче на НАТО хахахаха , иска не иска турчина ще дупчи
  • 22 Erectus Maxsimus

    7 1 Отговор
    Византия веднъж ни освободи от Руско унищожение,когато Светослав е сринал Плиска и Преслав. Но Волжка и Кабардино България са затрити от Руски амбиции. Това са факти.

    Коментиран от #65

  • 23 УМЕН

    9 8 Отговор
    "Гърция насочи мерника към Турция"

    Всъщност за да се добие по-пълна представа и ясна картина на ситуацията думата мерник в изречението трябва да се замести с голи дупета. Турция за 24 часа ще очисти цялото Егейско Средиземноморие от всеки един смръдльо титулуващ се грък.

    Коментиран от #28

  • 24 Какво общо има гърция

    2 4 Отговор
    С остров на който живеят кипърци и турци?
  • 25 kloning

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "Синан":

    Стига сте хвалили тая калпава армия. Знаем ги. Смотаните кюрди луди ги правят, когато фактите говорят циганите трябва да мълчат.

    Коментиран от #30, #38

  • 26 JAGUARES DE CORDOBA

    7 3 Отговор
    ЕТИОПСКИ НЕГРА СРЕЩУ АНАДОЛСКИ АРАБУХИ ХАХХАХАХ ЕГАСИ ДЕРБИТО МАЙНА
  • 27 JAGUARES DE CORDOBA

    8 5 Отговор
    НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ТЕЯ МАЙМУНСКИ НАЦИЙКИ КАТО ЕТИОПСКИТЕ МАЛЯЦИ(ГЪРЧУЛЯТА) И АНАДОЛСКИТЕ КВАДРАТНИ КРАТУНИ КАТО ТУРЧУЛЯТА............
  • 28 Казуар

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "УМЕН":

    Садам Хюсеин имаше 400 хилядна армия, и когато беше атакувана от въздуха войниците се разбягаха като пилци.
  • 29 JAGUARES DE CORDOBA

    5 4 Отговор
    КВО НИ ЗАНИМАВАТЕ С НЕВОЛИТЕ НА НЯКВИ СИ ЕТИОПСКИ НЕГРА(ГЪРЦИ) И НЯКВИ СИ АНАДОЛСКИ ТУЗЕМЦИ(ТУРЧУЛЯТА) ХАХАХХАХХАХАХА
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 JAGUARES DE CORDOBA

    4 4 Отговор
    ЕДНИТЕ СА ОТ АФРИКА ДРУГИТЕ ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК(АНАДОЛА) ТВА ТРЯБВА ДА НИ ВЪЛНУВА ЛИ?
  • 32 JAGUARES DE CORDOBA

    4 2 Отговор
    ДО 30:ЧЕ ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ КВО СА? ХАХХАХАХХАХА БАШ ТЕХНИТЕ ДЪРЖАВИ ЩЕ

    Коментиран от #40

  • 33 JAGUARES DE CORDOBA

    3 2 Отговор
    ДВЕ ЖАГАЛСКИ СТРАНИ СЕ КАРАТ ХАХАХХА НА КОГО МУ ПУКА ИЗОБЩО
  • 34 JAGUARES DE CORDOBA

    3 5 Отговор
    КВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ 10 АРАБИНА 20 ГЪРКА 30 ТУРЧИНА 40 КЮРДА 50 ЦИГАНИНА 60 ЕВРЕИНА 70 ПАКИСТАНЕЦА? САМО БРОЙКАТА ХАХХАХХАХАХА
  • 35 JAGUARES DE CORDOBA

    4 5 Отговор
    ВСЕ ЖАГАЛСКИ ПЛЕМЕНА
  • 36 1234

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Мехмед":

    По 3-ма калпави турци на нож,първо нашите, манговците още треперят като минават покрай границата ни.

    Коментиран от #37

  • 37 Ако замениш

    0 3 Отговор

    До коментар #36 от "1234":

    Думичката нож с дюпе ще си съвсем близо до истината, ако пък замениш три с пет ще си право в целта хахаха
  • 38 А ти защо не мълчиш

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "kloning":

    Дай пример какво трябва да правите сиганорите

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 kloning

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "А ти защо не мълчиш":

    На сапун
  • 43 kloning

    4 0 Отговор
    JAGUARES DE CORDOBA доста ядоса циганите ,чак им треперят пръстите и не могат да пишат.
  • 44 JAGUARES DE CORDOBA

    3 2 Отговор
    ХАХХАА ЖАГАЛИТЕ СЕ ИЗНЕРВИХА ХАХХАХХАХА ЧАК ПОЧНАХА И ПЛЮНКИ ДА ХВЪРЧАТ ХАХХАХА АХХХХХХХХХ КОЛКО Е ЖАЛКО ДА СИ ТУРСКИ И ГРЪЦКИ ЖАГАЛ ХАХХАХАХАХХА МИ НЕ Е ЛЕСНА И ВАШАТА КВО ДА ПРАИШ ХАХХАХАХА

    Коментиран от #61

  • 45 JAGUARES DE CORDOBA

    5 2 Отговор
    ДО ЖАГАЛИТЕ:АМ ПРАВИЛ СЪМ СИ ДНК-ТЕСТ(ПЛАЩАШ 200 ЕВРО И ТИ ПРАВЯТ ДНК-ТЕСТ В ШВЕЙЦАРСКА ЛАБОРАТОРИЯ) И ИЗЛЕЗНА ЧЕ ИМАМ НАД 70% МЕСТНИ ТРАКИЙСКИ ГЕНИ(КАКВИТО ИМА И БУДА) А ТИ КВО СИ БИООТПАДЪК МЕЛЕЗ МЕЖДУ АНАДОЛСКА КОБИЛА И ЕТИОПСКИ НЕГРО ХАХХАХАХХАХА
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 JAGUARES DE CORDOBA

    3 1 Отговор
    ЖАГАЛА ПИШЕ ОТ МОЯ НИКНЕЙМ ХАХХАХАХХА ЖАЛЪК ОПИТ ДА СЕ ПРАВИШ НА ИНТЕРЕСЕН ЕТИОПСКО НЕГРО ХАХХАХАХХА ВСИЧКИ ТЕ РАЗБРАХА КВО СИ ПО ВМИРИСАНАТА ТИ ЧЕРНА КОЖА И ГРОЗНА МУТРА ЖАГАЛСКА ХАХХАХАХА
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 JAGUARES DE CORDOBA

    1 1 Отговор
    ЖАГАЛА ГАЗ ПИКАЕ ХАХАХХАХАХ
  • 50 JAGUARES DE CORDOBA

    1 1 Отговор
    ЖАГАЛЕЦА СИ МИСЛИ ЧЕ НЯМА ДА ГО ПОЗНАЕМ КАТО СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН И ПОЛЗВА НИКНЕЙМИТЕ НА ДРУГИТЕ ХАХХАХА СМЕШЕН СИ ЖАГАЛИСТАНЕЦО
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Груйо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Левски":

    Защо петниш името на Апостола, с какво си заслужил да се наричаш Левски? Тракия е изконна българска територия, не сме взели нищо от гърците. Напротив, те ни взеха Егейска македония и Беломорска тракия.
  • 56 JAGUARES DE CORDOBA

    1 1 Отговор
    ЖАГАЛА ПРОДЪЛЖАВА ДА СПАМИ ОТ ЧУЖДИ НИКНЕЙМОВЕ ХАХАХХАХАХ ЖАЛКА КАРТИНКА БАТЕ ХАХАХХАХХА
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 JAGUARES DE CORDOBA

    2 1 Отговор
    ИБАААААААААААААААХ ТОО ЖАГАЛ НЯМА СПИРАНЕ С НЕГОВИТЕ ПРОСТОТИЙ ХАХХАХАХХАХА ЕГАСИ НАГЛИЯ КЮНЕЦ ЕТИОПСКИ
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Крокодила Гена

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Васил Левски":

    Обичай турците!!! Нищо че малко те пообесиха.А християните гърци мрази.Слушай фес не ползвай името на АПОСТОЛА!!!
  • 61 kloning

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "JAGUARES DE CORDOBA":

    Тоя е асен циганина
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 KOREAN POWER

    1 1 Отговор
    МАНИ ГИ ТЕЕ ЖАГАЛИ
  • 64 Гледач

    1 3 Отговор
    Кипър ДА си се оправи .ТОВА не е наша работа.А гърците КАТО СА толкова ербап ДА си оправят сами нещата.Утре ако БЪЛГАРИЯ ИМА проблем нито ЕС НИТО ГЪРЦИЯ ЩЕ НИ ПОМОГНЕ НАЙ МНОГО И ТЕ ДА НИ РАЗГРАБЯТ
  • 65 Гошко

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Erectus Maxsimus":

    Къде го чете това нещо в наръчнока на младия магьосник ли?от 1018г. до 1185 година сме под византийско РОБСТВО. Не ми говори за мръсни византийци.
  • 66 bulgarische

    0 0 Отговор
    В Кипър живеят Кипърци и Турци, Кипърците Неса гърци! Кипърците мразят гърците!Пощи както макетата мразят българина Турция нама да отстъпи от претенциите си там съвсем основателно,А и може да си ги брани защити съвсем сама за разлики от гърците Пикливи!! Къде е Кипър къде е европа ? на1000км от външните граници наевропейския съюз*гърците са подобия на сърбите!!умират да въвличат половин свят в конфликти и войни за свой интереси
  • 67 само че

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Синан":

    каквото и да са евреите, човек не може да не признае, че имат много добро разбиране за случващото се около тях. изявление на израелския началник на авиацията: в случай на турско-гръцки конфликт гръцките военновъздушни сили ще разбият турските за 2 дни
  • 68 Готения

    0 0 Отговор
    Забравихте ли когато Турция свали руския самолет,колко велики бяха:))))),ама за кратко:)))
    Путин ги постави на колене и Ердоган отиде да се моли и мазни,а може и нещо повече да е имало:)))на Путин,че Турците беряха душа:)
Новини по държави: