Last news in Fakti

17 Юни, 2019 10:38 2 359 3

Къде е Борис?

  • борис джонсън-
  • консервативна партия-
  • тереза мей-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • доминик рааб

Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън не се яви на телевизионните дебати между претендентите за лидер на Консервативната партия

Къде е Борис? - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Петимата претенденти за лидер на Консервативната партия и премиер на Великобритания атакуваха шестия си съперник и фаворит в надпреварата - бившия кмет на Лондон и бивш външен министър Борис Джонсън, че не се е явил на телевизионните дебати, за да избегне да отговаря на въпроси, предаде АP.

"Къде е Борис?", попита външният министър Джереми Хънт, на когото, наред с другите четирима претенденти, бяха зададени въпроси как ще изпълнят основното им обещание: деблокиране на Брекзит и извеждане на Великобритания от Европейския съюз.

На сцената в студиото на телевизия Чанъл 4 бе оставена празна катедра за Джонсън. Петимата участници в дебатите изтъкнаха, че притежават качество, липсващо според мнозина на отсъстващия претендент: че са достойни за доверие.

"Аз съм кандидатът, към когото е най-голямо доверието, че ще ни изведе от ЕС до края на октомври", заяви бившият министър за Брекзит Доминик Рааб.

Хънт каза, че консерваторите трябва да изберат "премиер, на когото семействата из цялата страна могат да поверят бъдещето си".

Къде е Борис?

Джонсън е безспорен засега фаворит след първото гласуване на депутатите консерватори миналата седмица за излъчване на приемник на подалата оставка Тереза Мей.

313-те депутати консерватори в Камарата на общините ще участват в серия гласувания тази седмица, за да определят двама претенденти, чиито кандидатури ще бъдат предложени за национално гласуване на 160-те хиляди членове на партията. Победителят, който ще бъде избран за партиен лидер и министър председател, ще стане известен през юли.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ???

    5 2 Отговор
    Дреме ми за Борис.Само излага хубавото име.
  • 2 Как къде

    3 1 Отговор
    В Русия е.
  • 3 Хайл

    0 0 Отговор
    А къде е Маги ???
Новини по държави: