Last news in Fakti

17 Юни, 2019 17:00 1 981 14

Унгария и Сърбия строят нов газопровод

  • унгария-
  • газопровод-
  • сърбия

Двете страни подписаха споразумение

Унгария и Сърбия строят нов газопровод - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгария и Сърбия подписаха споразумение за строежа на нов газопровод, съобщи B92.

Споразумението между двете страни беше подписано от унгарския министър на външните работи Петер Сиярто и от сръбския министър на енергетиката Александър Антич.

„Нашето снабдяване на газ е въпрос на национална сигурност и стратегическа тема. Между Русия и Украйна не е сключено споразумение за транзит на газ през следващата година. Нашите съюзници закъсняват с вземането на решения. Това ще улесни Унгария да закупи газ от други източници“, заяви Сиярто.

Строителството на газопровода ще започне следващата година и трябва да завърши до 2021 г. Засега страната купува руски газ, който е транспортиран през Украйна, но не е сигурно дали това ще продължи и през следващата година, заради липса на споразумение за транзит.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъп

    25 4 Отговор
    И ние строим.Кооперациики в градинките и бетонираме плажа.Кои каквото може.
  • 2 Реалист

    7 24 Отговор
    Айдеееееее намазахме и от тука - айде някой да обвини бате Бойко сега. Нали ревяха тролики путина че сме губели транзитни такси. БЪЛГАРИЯ Е НЕЗАОБИКОЛИМ ФАКТОР ПРИ ТРАНСПОРТА НА ГАЗ НА БАЛКАНИТЕ.

    Коментиран от #3, #7

  • 3 мдаа

    19 4 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    До като на бате ти Бойко му дърпат конците от ФАЩ, газопровод няма да има.

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Реалист

    3 14 Отговор

    До коментар #3 от "мдаа":

    Газопровод ще има - необходим е за хъба "Балкан" който е одобрен от ЕС. Щом се спазват правилата газопровода да не е само за един доставчик, проблеми няма. ПАРИ ТРЯБВАТ.
  • 5 ХА ХА ХА

    3 13 Отговор

    До коментар #3 от "мдаа":

    ТОВА Е ТЕЗАТА НА ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ ПОЗИТАНО , ОНЯ ДЕН ЛИ ВИ ГО КАЗАХА НА КОНГРЕСА ?!
  • 6 гост

    6 15 Отговор

    До коментар #3 от "мдаа":

    Мнооого си прав !!! Газопровод , дето само ушанките да казват какво ще минава по него НЯМА да има !!!! Също и цените по които ще минава !!! Докарват си газа до Варна и оттам нататък каквото пазара каже !!! А ако утре решат , че някакви други "потоци" сънуват , много им здраве !!! Ще минава азерски , американски , че и австралийски даже , който даде по-добра цена и по-висока такса !!!!
  • 7 Гост

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Как бе неграмотник!? От къде е незаобиколим фактор бе??? От север спира кранчето, от изток транзита е през Гърция. Нали от там и ние вземаме!? Айде малко география да си припомним

    Коментиран от #8, #9

  • 8 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    От изток транзита е през Гърция до Италия !!!!! А на север от Гърция през къде ???? През Македония или през Албания ??? Хахаххаха !!!! Скриите се малко в дупките и си трайте , че утре като обявят , че нито от север спира "транзита" , нито от изток ще е през Гърция или НА САМО през Гърция , а през Гърция и БЪЛГАРИЯ ще си ядете мъд...та от яд !!!!!
  • 9 Реалист

    6 9 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Друг читател добре ти е написал - учете география и тогава се изхвърляйте като повърня от бояришник. На север от Гърция ще се навреш в планините на гърците, после в македонските (но в населените с шиптъри области) и чак после имаш вероятност да стигнеш до српска скара. ЗАБРАВИЛ СИ И АМЕРИКАНСКАТА ВОЕННА БАЗА В КОСОВО КОЯТО ТИ Е ПОЧТИ "ПОПЪТНО" ХАХАХА.... Ама то с тея деформирани от бояришника и партийни тезиси мозъчета закъде сте???? ПЛАЩАЙЙЙЙЙЙЙ ВАШТА.......ОРКИ ТАТАРО-МОНГОЛСКИИИИИ...
  • 10 Румяна Костова

    3 8 Отговор
    ,, Това ще улесни Унгария да закупи газ от други изтлчници"Унгария и Сърбия ще строят газопровод за доставка на газ от други, не руски източници, но откъде по-точно, че и ние да се нареди, ако газа, който ще тече там е по-евтин от руския?Или първо си строиш газопровода, пък после мислиш какъв газ и откъде ще тече.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 гост

    4 7 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Ами четете малко , бе мушмороци !!!! В Сърбия газ може да влезе САМО от България !!! Това е продължението на същата тръба , която Булгаргаз ще строи до сръбската граница !!!! А какъв неруски газ може да дойде по нея ??? Въпроса е какъв НЕ МОЖЕ !!!! А отговора е почти никакъв !!!! Щото през България ще имат връзка и със азерския , а по-нататък и туркменски и със поне два терминала за втечнен газ , значи със цял свят !!!! Но по-важното е , че какъвто и да е газа , ще мине първо през България !!!
  • 12 Антиджендар

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Абе трансикСороски до кога ще се правиш на жена бре ?
  • 13 Ердоган

    2 0 Отговор
    Ся Бойко ако ми поиска да си прибера моите от България, не мога да му мърдам! Ще трябва да си ги взема, толкова мързели къде ще ги настаня?
  • 14 Stenlii

    1 2 Отговор
    СИЛЕН И ОГЛУШИТЕЛЕН ВОЙ НА ЧЕРВЕНИ МИЖИТУРКИ ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е НЕЗАВИСИМА ОТ РУСКИТЕ ИЗНУДВАЧИ! ДУХАЙТЕ СУПАТА ЧЕРВЕНИ ОТРЕПКИ-БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ВЗИМА ГАЗ ОТВСЯКЪДЕ! СЛАВА НА БАТ БОЙКО И ГЕРБ!
Новини по държави: