Last news in Fakti

18 Юни, 2019 12:57 2 906 23

Китай призова за азиатско НАТО

  • китай-
  • нато-
  • азия

Русия подкрепя идеята

Китай призова за азиатско НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Китайският президент Си Дзинпин е призовал азиатските страни да създадат организация за сигурност, подобна на НАТО, съобщи Хюриет.

Предложението е дошло след срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество. Според Дзипин азиатските държави са незащитени от много гледни точки.

„Вярваме, че към сигурността на страните от Азия трябва да се подхожда по нов начин и в много по-широки рамки. Азиатските страни трябва да реагират заедно на предизвикателствата за сигурността в нашия регион. Става въпрос за ново сътрудничество в сферата на сигурността. То трябва да се опира на чести контакти между страните от региона и принципа на взаимно доверие“, заяви Дзинпин.

Руският президент Владимир Путин подкрепи позицията на китайския лидер.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ха сега де

    2 12 Отговор
    айде, натовското нато се варди от русия, ами тия пък от кого ще се вардят.
  • 5 сърп

    6 2 Отговор
    Защо закрихте Интернационала?
  • 6 Реалист

    4 14 Отговор
    Ами те околните държави да не са луди - всички имат проблем с претенциите на чайниците за територии и да влязат в съюз с тях, все едно да си ги поканят за постоянно.
  • 7 Филип II

    1 13 Отговор
    Ам те Японците опитаха и обръщаха всички окупирани от тях азиатци срещу белите колонизатори, дори щяха да приключат с белите в Австралия ако имаше кой да им даде. Те, жълтите и тяхната Пан-азиатска идея свършиха с Хирошима и Нагазаки. Така че не им е за първи път.
  • 8 гост

    7 20 Отговор
    Хаха , Путя "подкрепял" !!!! Ще подкрепя ами ,къде ще ходи , като се надява някой да му зашие продънените джобове , хахах !!! Само за сравнение оригиналното НАТО обединява страни , които държат над 60% от световната икономика , а това "азиатското" , разбирай Китай , Раша и няколко дребосъка ще държи под 20% от същата !! Индия ще е първата дето ще им покаже среден пръст , да не говорим за Индонезия , Малайзия и Филипините , дето китайците не могат да ги дишат !!! Останалите също последното нещо дето искат е да правят Китай още по-безнаказан в Азия !!!!
  • 9 бат Рамбо е гей

    18 3 Отговор
    Краварите ще ядат дървото , то вече ясно се вижда.
  • 10 Цанко

    20 2 Отговор
    Нашенското нато само си проси боя. Щели да основават арабско нато ?!! Е ви сега отговора ! То само Индия ,Китай ,Русия и СКорея са ви достатъчни да ви направят на пастет всичките , барабар с арабското нато.
  • 11 Бесен Язовец

    17 1 Отговор
    В отговор сега ЮКорея ще увеличава производството на перални! Памперсите не стигали за всички със западноатлантически ценности !
  • 12 Няма лошо

    10 1 Отговор
    Но нека още от началото да се разберат и заверят нотариално декларации кой от кого ще купува оръжия, че да няма сърдитко Петко празна му торбичката като на чичо Дони...
  • 13 Малко са попресолили супата

    14 2 Отговор
    Само Турция сам сама е в състояние да разтури натовската кочинка
  • 14 БЪЛГАР

    14 1 Отговор
    Там ни е мястото, защото в Русия са 30-40% българи...

    Коментиран от #16, #19

  • 15 Долу комунистите

    6 18 Отговор
    Путин е за смяна веднага. Отдавна е изчерпан. Не стига простотиите които не спира да дрънка, ами и сега Китай ще направи Русия нейн охранител от САЩ. Така и ще заделя по малко за отбрана за да може да компенсира от икономическите санкции на САЩ. Комунистите и диктаторите трябва да са уязвими от НАТО, и ако Путин попречи това да е така, оранжевият петел отвъд океана ще му фалира държавицата.
  • 16 Гейчик от Сибир

    3 11 Отговор

    До коментар #14 от "БЪЛГАР":

    Бягай там ве смотльо да те ебът за купичка ориз
  • 17 Матей

    20 3 Отговор
    Това отдавна се очакваше,заплахите на САЩ станаха твърде опасни. Азиатския военен съюз ще е допълнение към икономическия.Предполагам ще участват Русия,Китай,Индия,Иран,С.Корея,Монголия,Казахстан,Белорусия и др.Това е достатъчно да отрезви развихрената американска империалистическа агресия.
  • 18 onq s konq

    2 4 Отговор
    И възниква логичният въпрос:ЗАЩО от края на ВСВ,през Студената война,през съществуването на Варшавския договор, и т.н та ЧАК ДО СЕГА нова Азиатско "НАТО" не бе сформирано?А отговорът е прост:Защото ВОЕННАТА ПОЛИТИКА Е ВЪНШЕН ИЗРАЗ НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на държавите,а едно членство в подобно Азиатско Нато НЕМИНУЕМО ще означава "ОТСВИРВАНЕ" ОТ ЗАПАДА на съответната държава от Търговски взаимоотношения със богатите си и ПЛАТЕЖОСПОСОБНИ ПАЗАРИ!
  • 19 Идиот

    1 12 Отговор

    До коментар #14 от "БЪЛГАР":

    Ами тичай там тогава, какво правиш тук. (30-40%българи),редовния прием на успокоителни ще помогне до някъде.
  • 20 outlander

    3 13 Отговор
    Яловите опити с недоносчето БРИКС не успяха, сега ще се пробват да разберат, че и с азиатското НАТО ще ударят греда. Какво стана с опита за възраждане на СеСеСеРе под новото наименование ОНД?
  • 21 ???

    11 0 Отговор
    От кого ли ще се пазят? Най вероятно от американската " демокрация " в Ирак, Афганистан, опит за " демокрация" в Сирия и къде ли не по света. Само където има нефт и природни ресурси!
  • 22 KOREAN POWER

    4 0 Отговор
    ДО 7:ТОВА КОЕТО СИ ГО НАПИСАЛ Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ И ВТОРО ИЗТОЧНОЗИАТЦИТЕ(НАЙ ВЕЧЕ КОРЕЙЦИТЕ) ИМАТ СНЕЖНОБЯЛА КОЖА БЕ ТАЛИБАНИНО
  • 23 100

    0 0 Отговор
    Всичко по левче. ;)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания