29 Юни, 2019 10:55 1 324 11

Вебер няма да е председател на ЕК

  • манфред вебер

Вебер е единственият кандидат на Европейска народна партия

Вебер няма да е председател на ЕК - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лидерите на страните от Европейския съюз, участващи в срещата на върха на Г-20 в японския град Осака, са се договорили Манфред Вебер да не бъде избиран за наследник на Жан-Клод Юнкер на поста председател на Европейската комисия, предава TACC, като се позовава на медийни доклади.

Според германския вестник Die Welt решението е взето на среща на лидерите на ЕС, проведенa в Осака под ръководството на Доналд Туск, председател на Европейския съвет. Решението е договорено с ръководителите на водещи европейски партийни съюзи.

Вебер е единственият кандидат за поста на ръководител на Европейската комисия от консервативната Европейска народна партия (ЕНП), припомни агенция "Фокус". По-рано политикът заяви, че ако бъде избран за председател на ЕК, той ще използва всички норми и закони, за да блокира газопровода "Северен поток-2". Според него проектът е в противоречие с европейските интереси, тъй като ще увеличи зависимостта на Европа от руския природен газ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Съгласен

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Путиноидите са злобни безмозъчни червеи":

    Напълно съм съгласен с теб че Латинските тролове са безмозъчни червеи.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Вебер ли искаше

    2 3 Отговор
    Да прекрати преговорите с Турция?
  • 5 Жхх ъх

    3 1 Отговор
    Путин!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Еуроситизен

    5 1 Отговор
    Много лоша новинка,ако е истина,за Цв.Цвъко и за БМ.То не беха прегръдки,не беха мазни усмивки,високо вдигнати ръце за поздрав към щастливите членове на герб в зала Арена Армеец.Не беха чудесии.Хубавки планове си правеха двамцата,но понекога се случват колизии.Неприятни!
  • 8 Дориан

    6 1 Отговор
    Вебер е типичният европейски бюрократ. Типичните твърдения, старата изтъркана политика и нищо ново. Едва ли не се носи за целия си мандат по течението и повтаря като бот едно и също. Да, но обстановката е много динамична. А тези хора с манталитет от края на миналия век на са актуални
  • 9 така ли

    4 0 Отговор
    ``Народна``партия?!....Само фасон!?
  • 10 Иван

    3 2 Отговор
    Доживяхме ЕС да вземе и едно правилно решение - за първи път, дано не е и за последен!
  • 11 да видим светлина в тунела

    2 1 Отговор
    Сега остават двама кандидати - този, на Макрон и датчанката.