Last news in Fakti

5 Юни, 2019 17:52 1 790 18

Манфред Вебер е лидерът на ЕНП в Европарламента

  • енп-
  • манфред вебер-
  • европейски парламент-
  • еп-
  • андрей ковачев

Андрей Ковачев от ГЕРБ е избран от евродепутатите за един от неговите 10 заместници

Манфред Вебер е лидерът на ЕНП в Европарламента - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Германецът Манфред Вебер бе избран за лидер на групата на ЕНП в Европейския парламент. Андрей Ковачев от ГЕРБ е избран от евродепутатите от ЕНП за един от неговите 10 заместници, съобщават от пресцентъра на ЕП.

Групата на ЕНП е съставена от 177 евродепутати, а към тях се присъединяват още трима нови членове от Словакия. Така ЕНП вече ще има 180 депутата.

Веднага след избора си Вебер постави два важни акцента за работата на ЕНП. Едната е за необходимостта от сплотеност и новаторство в действията на християндемократическите партии, както и ориентация към бъдещето и иновациите. Вторият акцент в словото му бе върху идентичността и ценностите в Европа.

Манфред Вебер завършва инженерна специалност в Университета по приложни науки в Мюнхен през 1996 г., след което основава и управлява консултантска фирма до 2014 г.

Манфред Вебер е лидерът на ЕНП в Европарламента

През 2004 г. Вебер е избран за депутат в Европейския парламент, а през 2014 г. става председател на групата на ЕНП в ЕП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗНАЕЩ

    6 9 Отговор
    Кутевите рашисти се гърчат във всички форуми !
    Няма как да обяснят защо прокълнатата им банда свика Конгрес за да оправдава една международна крадла, обявена за персона нонграта с указ на Украинския Президент
    Налице са факти:
    Майката на Съсела е рускиня, майката на Съселката е рускиня. Шефът на КТБ е избягал в Сръпска под рашистка закрила, защото директно в Рашистанската изолация им цъфат офшорките !

    Съсела дойде на власт с Костинбродската афера! Преди това изолатите направиха ПУЧ февруари за сметките на тока!
    Преди да си иде Седенката фалираха нарочно КТБ !
    Кой стои зад това?
    Кой е против Европейския Съюз и НАТО.
    Седенката купиха най-скъпите транспортни и товарни вертолети, с пълното съзнание, че те не са бойни машини за авиацията !
    Фърчилото под масата със Служебен кабинет избра Грипен, макар прекрасно да знае, че той не може да стигне без допълнително зареждане от въздуха до Крим ! Той не може да не знае, че въздушните цистерни на НАТО не са съвместими с Грипен.
    КОЙ СТОИ ЗАД ТОВА? Стоят същите.
    Фърчилото спря договорът СЕТА с Канада и по тази причина само българите са с визи за там.
    Фърчилото спря Истанбулската Конвенция по заказу! Макар да знае че това спира българите за Шенген !
    Конституционния съд с преобладаващо червено мнозинство, без никакво основание и обяснение направи Конвенцията противоконституционна !

    Коментиран от #12, #13

  • 2 Гола вода

    6 4 Отговор
    Промяна няма. Жалко за всички в ЕС

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Trondal

    10 2 Отговор
    Чудно как такива хора без един ден трудов стаж стават евро дупедати? Завършил университета и хоп с един скок станал дупедат. Кого точно представлява този палячо там?

    Коментиран от #9

  • 5 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гола вода":

    Ооо , напротив , пропуснал си !!! Изчакай да го изберат и за шеф на ЕК !!!! И си спомни , че това е този , дето каза , че КОГАТО стане шеф на ЕК , ушанките потоци ще гледат през крив макарон !!

    Коментиран от #7, #8

  • 6 куку руку ку

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гола вода":

    Kak да няма промяна, ПЕС-овете и шефовете на гробаджиите загубиха по 40 места в говорилнята.
  • 7 Гола вода

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Не ме интересуват потоците. За нас е важно да не ни налага нищо от САЩ. Да решаваме ние. А тоя не става за нищо. Американска подлога.

    Коментиран от #17

  • 8 куку руку ку

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Да си спомняш, че един германски кмет, дето много искаше мигранти в Германия, го намериха глътнал нещо, което не е лапал и с телесна температура на околната среда.
  • 9 Румяна Костова

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Trondal":

    Кошмарът е, че не е само той единствен е без стаж и със супер скоростна кариера. Там е сбирщина от фантазьори, които са далече от реалността на обикновения човек и малко от тях са решавали каквито и да било истински проблеми..Но те имат някаква визия за Европа, каква трябва да бъде тя. А истината е, че старият континент е в криза, която още повече ще се задълбочава.
  • 10 Румяна Костова

    9 2 Отговор
    Вебер ще има 10 заместника и един от тях е нашето терикатче.Ще се разплачем от гордост, но ме изумява бройката на заместниците за този пост. Ще си каже човек, че много се замарят шефовете на партии там.

    Коментиран от #11

  • 11 Trondal

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Толкова много изроди а толкова малко патрони!
  • 12 Тъпанарино,

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "ЗНАЕЩ":

    И чий х-й ще търсят наши бойни самолети в Крим, тоест в руското въздушно пространство?
  • 13 Иван

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "ЗНАЕЩ":

    А, ти за правата на педерастите ли ревеш? Ами реви си, ама гледай да не те докопат манафите, че тогава майка ти жална.
  • 14 Геноцид

    5 1 Отговор
    Ето , че минаха и тези циркове ( избори) и отново всичко е по старому. Бавно , но сигурно нас ни ликвидират като нация и държава а ние се караме кой бил по - добър кандидат за някоя топла службица. Толкова ли не разбрахте , че промените не стават с избори а с РЕВОЛЮЦИЯ.
  • 15 Граф Монте Христо

    8 2 Отговор
    Сега поне и най-тъпите ТУК видяха на тези избори, какви хора се кандидатират за евродепутати. Всякакви осъдени, неосъдени, крали, недокрали, подлежащи на съд и темподобни престъпници. Същото е и с депутатите от другите държави. Кое е най-лошото?? ''Кухата лейка от тиква сътворена'', днес се изцепи че капитализмът означавал, че ''няма нищо безплатно''. Този НЕОКОМУНИСТ, бевш комунист от БКП, трябва да научи че капитализмът е икономическа система, при която търговията, индустрията и средствата за производство се контролират от частни собственици в условията на пазарна икономика, КОИТО ТАЗИ КУХА ЛЕЙКА ОТ ТИКВА СЪТВОРЕНА, съсипа тотално. Съсипва се и капитализмът и в Западна Европа от неадекватни и неграмотни престъпници, които налагат на Европа централно управление, 100 пъти по-лошо и опасно от бившата СССР. Започвам да си мисля че Тръмп и Путин са прави, като искат разпада на НЕОКОМУНАТА ЕС.

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Граф Монте Христо":

    Комуната е първата стъпка от маймуната към човек, а социализма изведе човека от пещерата.
  • 17 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гола вода":

    Точно на такава прилича. Мазно, продажно капиталистче- маймуна
  • 18 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Граф Монте Христо":

    А вие сте най низшата каста, която избуя напоследък, но съвсем скоро ще заеме отново полагащото и се място.
Новини по държави: