Last news in Fakti

30 Юни, 2019 13:47 1 620 6

Изборите в Албания започнаха с бойкот

  • албания-
  • избори-
  • напрежение-
  • призив-
  • лулзим баша

Лидерът на Демократическата партия Лулзим Баша призова албанците да не гласуват

Изборите в Албания започнаха с бойкот - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

На фона на напрегната политическа обстановка започнаха днешните местни избори в Албания. В съботната вечер лидерът на Демократическата партия Лулзим Баша призова албанците да не гласуват и каза, че опозицията ще проведе ненасилствени протести. От полицията припомниха, че в изборния ден те са забранени.

Днес албанците трябва да изберат кметове, градски съвети и местни парламенти за следващите четири години. Около 3.5 милиона албанци имат право на глас, при население от 2.9 милиона. Разминаването се получава благодарение на голямата албанска диаспора. Албанците зад граница обаче няма как да гласуват, тъй като това не е предвидено за днешните избори.

„Днешният ден потвърждава, че никой не може да си играе с народа и който посмее да отнеме суверенитета от народа, го очаква срамен край, каза премиерът Еди Рама, след като гласува в Сурел, село край Тирана, в което живее.

Управляващите социалисти са единствените кандидати в 35 от 61 общини като някои малки леви и десноцентристки партии се състезават срещу тях в останалите.

Днешните избори се охраняват много строго. Също така от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа са изпратили 174 наблюдатели. Очаква се в понеделник да дадат първоначална оценка на изборния ден.

Изборите в Албания започнаха с бойкот

Изборите в Албания започнаха с бойкот

Изборите в Албания започнаха с бойкот

Изборите в Албания започнаха с бойкот


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уффффффф

    5 8 Отговор
    Кво ни занимавате с тия? Изобщо кой го интересува кво става в тая държавица!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 наблюдател

    4 0 Отговор
    Те пак като с бой не са започнали,значи може и да приключат успешно.
  • 3 Чужденец

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Уффффффф":

    А би трябвало да ни интересува. Ако съседът ти е зле и ти няма да си много по добре. Ако съседната къща се запали и твоята може да го отнесе.
  • 4 ооо

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Уффффффф":

    Ганчо,но когато се говори за Турция и вие плюете ,тогава Турция е наша съседка и за това,а тук що така,от какво се страхувате?

    Коментиран от #5

  • 5 Албанците нямат претенции

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ооо":

    към нас, докато турците вечно! А краставите кучета дето ги върнаха брутално обидени, те най-много искат да стане тук турско! Турция прие 3 милиона емигранти, може да поеме още един милион крастави кучета!
  • 6 Дориан

    1 0 Отговор
    Другари, а сутрешната молитва изпълнихте ли? Избори се бойкотира т едва след обръщение към аллах.
Новини по държави: