2 Юли, 2019 09:35 1 341 9

ОПЕК намалява още добива на петрол

  • опек-
  • нефт-
  • петрол-
  • организация на страните износителки на петрол-
  • александър новак

Нефтът остава под натиск на фона на слабото търсене и обилното предлагане

ОПЕК намалява още добива на петрол - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) подкрепи предложението на Саудитска Арабия и Русия квотите за намаляване на добива да бъдат удължени с 9 месеца, предадоха световните агенции.

Ограниченията ще останат в сила до март догодина, съобщи венецуелският министър на петрола Мануел Кеведо, който председателстваше срещата на картела във Виена.

По-рано руският министър на енергетиката Александър Новак каза, че 14-те страни от ОПЕК и 10 държави партньори, сред които и Москва, са единодушни по въпроса.

Иранският министър на петрола Биджан Намдар Зангане обаче изрази недоволство от, според него, ръководната роля на Саудитска Арабия - големия съперник на страната му в Близкия изток.

24 държави, обединени във формата ОПЕК+, добиват половината от петрола в света. През декември те решиха да намалят общото си производство с 1,2 милиона барела на ден, за да поддържат цените. Нефтът остава под натиск на фона на слабото търсене и обилното предлагане, въпреки геополитическите напрежения в Близкия изток.

176-ата министерска конференция на ОПЕК реши също да удължи с три години мандата на генералния секретар на организацията, Мохамед Баркиндо от Нигерия, съобщи Мануел Кеведо, цитиран от ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    10 6 Отговор
    Ето защо щатите искат да минат изцяло на електричество при транспорта. Арабеските тогава заедно с орките ще дъвчат пясък и пият петрол.

    Коментиран от #4

  • 2 гост

    6 4 Отговор
    Сега всички тролове на БСП да почват да плюят по ГЕРБ и да спретнат едно нещастно протестче,пред ОПЕК,за цените на горивата,спонсорирано от Баневи или който там е на свобода,че на Позитано нямат кинти вече!

    Коментиран от #3

  • 3 Реалист

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Сега бесепедарите ще драпат за сезона да пуснат очите на свобода че заедно с Бенчо Бенчев да им заработят кинти за протести.
  • 4 Borislav Popov

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    А ето защо руските подлоги тук, постоянно плюят срещу електричките, цяла армия са създали тук от тролове-антиелектрици, та да се борят против електричките.

    Коментиран от #5

  • 5 Реалист

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Мисля че е в програмата на Байдън и ако го осъществят целия петрол на янките ще отива за износ. Китай ВЕЧЕ са с такава програма. Имат около 8% засега само електрички. В Европа са около 3%(електрички и хибриди). От догодина ФВ почва да произвежда 200-300 000 електрически коли в завода край Емден и още един завод. ТОВА Е БЪДЕЩЕТО!!!
  • 6 Анонимен

    2 2 Отговор
    Бъдещето е ясно но ние с нашите заплати Ел коли нови няма да караме.
  • 7 Млад русофил с млада майка рускиня

    0 1 Отговор
    Сейчас мы получаем все меньше и меньше денег, и мне уже интересно, стоит ли ехать в лагерь дяди Сороса?

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 АК 47

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Млад русофил с млада майка рускиня":

    И ти и твоя мать,идите на... улицу
Новини по държави: