Last news in Fakti

2 Юли, 2019 10:52 1 079 4

От Сърбия: Тачи разпалва кризи

  • сърбия-
  • хашим тачи-
  • косово

Обвинения от страна на Марко Джурич

От Сърбия: Тачи разпалва кризи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сръбски представител обвини косовския президент, че разпалва конфликти, съобщи македонското издание „Фокус“.

Директорът на сръбската служба за Косово и Метохия Марко Джулич отправи критики към Хашим Тачи. По-рано Тачи внесе за разглеждане в парламента проекторезолюция за искането на албанците от Прешевската долина. Районът се намира в Южна Сърбия и е населяван с голям брой албанци. Те настояват за обединение с Косово.

„Тачи потвърди, че следва безотговорна политика. Подсилването на идеи за интеграция на общините от Вранската котловина със самопровъзгласилата се държава Косово е като призив за ескалиране на недоверието.

Разпалването на нови кризи няма да помогне на косовския президент. Броят на албанците във въпросните общини е различен, но те живеят в мир със своите съседи“, заяви Джурич.

Той отново отхвърли призивите за създаване на държава Велика Албания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    0 7 Отговор
    СЛАВА НА ВЕЛИКА АЛБАНИЯ,СЛАВА НА КОСОВО
  • 2 Реалист

    2 0 Отговор
    Тачи върви към здравна злополука ако не слуша янките от базата какво му нашепват. Май се е самозабравил кой му създаде държавата и му даде власта. Ще му се случи същото каквото и на руските марионетки моторола и гиви - дупка, цветя и червеи.
  • 3 Бб666

    2 0 Отговор
    То се знае кой стимулира Змията за Велика Албания.САЩ го подкрепят във противовес на Сърбия подкрепяна от Русия.Дано не стане белята заради ината на "големите" че е под носа ни.Но се надявам нашите капацитети да не го играят на-по католици от папата.
  • 4 Borislav Popov

    0 4 Отговор
    Да бе, да, Тачи ги разпалва, а Вучич, Джулич, Джурич, хич не ги разпалват. Какво стана там, нали уж сръбската армия беше в пълна бойна готовност и щеше уж да навлиза в Косово и бла, бла, бла, шопето май гооолем страх, а ???
Новини по държави: