Last news in Fakti

2 Юли, 2019 14:17 2 535 2

Огромен пожар бушува в Германия

  • пожар-
  • германия-
  • огромен-
  • огън-
  • любтен

Военните са предоставили хеликоптери

Огромен пожар бушува в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хиляди пожарникари, войници и служители на Гражданска защита се борят с голям горски пожар в район в Северна Германия, предаде Нова телевизия. От седмици времето в страната е горещо и сухо.

В последните дни почти не е валяло. Това е и причината за възникването на огъня. Властите заявиха, че опасността от горски пожари е най-голяма на североизток. Пожарът в Любтен е най-големият в историята на провинция Мекленбург-Предна Померания.

Ръководителят на окръжната администрация Щефан Щернберг заяви, че са засегнати около 600 хектара гори и храсти. По думите му пожарникарите са успели през нощта да овладеят огъня и сега възнамеряват да пристъпят към потушаването му. Отклонява се вода от река Елба, а военните са предоставили хеликоптери за борбата с огъня.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    8 2 Отговор
    Ами подпалват ги мюслитата, сами си ги натресохте. Вече е късно за спасение, въпрос на немного време е християнска Германия да е само спомен.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: