Last news in Fakti

3 Юли, 2019 14:34 3 818 34

Русия пази в държавна тайна детайли около смъртта на моряците

  • русия-
  • моряци-
  • подводница-
  • държавна тайна-
  • дмитрий песков

Само Путин разполага с тази информация

Русия пази в държавна тайна детайли около смъртта на моряците - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Част от информацията за инцидента, при който загинаха моряци подводничари, е държавна тайна и няма да бъде оповестена. Това заяви пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

Той беше попитан за какъв точно апарат и подводница става дума. Песков отбеляза, че Путин разполага с пълна информация за случилото се.

Върховният главнокомандващ разполага с цялата информация, но цялата информация не може да стане обществено достояние, защото "спада към категорията на абсолютно секретните данни", подчерта прессекретарят на руския президент.

Това е съвсем нормално, каза Песков и добави, че този род информация няма да бъде обнародвана и по-късно. Първоначално бе съобщено, че става въпрос за научна мисия, при която подводницата правела батиметрични замервания на подводния релеф, когато се е стигнало до пожара. В руските медии обаче се появиха данни, че става въпрос за секретна военна мисия.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    14 14 Отговор
    СЛАВА НА САЩ му ха ха
  • 2 Гледач

    18 8 Отговор
    В РУСИЯ ЕДНИТЕ УМИРАТ за РОДИНАТА. А другите я продават.Слава Но НА КОЙ ???
  • 3 ПЕЕВ

    30 10 Отговор
    ЩОМ ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ НЯКОЙ ,СЛУЧАЯ СТАВА СЕКРЕТЕН. Е ТОВА Е КОМУНИЗЪМ.

    Коментиран от #12, #16

  • 4 Познавач

    23 10 Отговор
    Не искат света да разбира как са се оакали за пореден 36183-ти път
  • 5 Реалист

    24 7 Отговор
    Май кабелите които подслушвахте се оказаха защитени - бие ток и става късо съединение. Или по-скоро прословутата "надежност" на руската техника. А и под вода тези в сектора са пожара са нямали никакъв шанс заради времето необходимо за декомпресия. Отново простотии на овенните и в резултат - изхарчени пари, загубени животи, посмъртни дипломи и медали (кой ли го интересуват)...

    Коментиран от #7

  • 6 Бесен Язовец

    15 9 Отговор
    Навярно руснаците са експериментрали с нов модел свърхсекретни папмперси, без аналог !
  • 7 Опа тролче

    9 17 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Кви кабели на руска земя в Баренцово море, бе трол соросоиден. НАТО от къде опъва кабели, че даже и през руска земя да минат? Па и вместо робот, ще пращат 12 водолази да се вържат за кабелите да подслушват? Тва да не тие както едно време да се вържеш нелегално към кабеларката!? Вярно че вчера и днес е жечко, ама пий повечко водичка и не се показвай много на слънце.

    Коментиран от #11

  • 8 Guest

    16 6 Отговор
    "Величието" на една западнала и второразрядна нация - Русия . Тя е на 3то място по емиграция в Света. 80 % нямат газ,климатик и интернет,а 90 % от болните не могат да си купят лекарства . Русия е на едно от последните места по продължителност на живота и една от най-застаряващите нации в Света !В стараната има криза с раждаемостта. Челни места по болни от спин - 160 хиляди нови случаи на година(новата южна африка) и рак,челни места по детска смъртност...страната е с челно място по наркомания - Русия има епидемия от наркомания. Това заяви ръководителят на федералната служба по контрол на наркотичните вещества Виктор Иванов. По думите му дневно в страната от употреба на наркотици умират по над 80 души, а над 250 стават наркозависими. На отчет се водят над половин милион наркозависими, а реалният им брой /изчислен по методика на ООН/ е пет пъти по-голям, тоест 2,5 милиона души, каза Иванов. “Хероин можеш да си купиш като "сникърс" . В Русия има 30% мюсюлманско население и е страната с най-много мюсюлмани в Европа ! Русия има едно от челните места по еврейско население в Европа и Света ! В страната 30% нямат канализация ! В Русия инфраструктурата е трагична,а минималната заплата е 191лв ! Страната е с челни места по аборти,ПТП-та,самоубийства сред деца и юноши,психически заболявания и отклонения,изоставени деца в домове,авиокатастрофи,смъртни случаи в резултат на алкохол и тютюнопушене ! Иновационният потенциал на Русия също е на незадоволително ниво. Между 20
  • 9 Московский комсомолец

    7 3 Отговор
    Да гледат ватенките , големият Андрей Кончаловски за русия...


    https://m.youtube.com/watch?v=mfJUN5tWC_0
  • 10 Московский комсомолец

    12 3 Отговор
    Те и за "изделие Р 16" скриха , взрива на първата им балистична ракета , копие на ФАУ 2 , при който загиват 180 човека , барабар с командващия Ракетни войски маршал митрофанов , жп трагедията в секретния град арзамас , първата ядрена авария в Челябинск , Чернобил...
  • 11 Реалист

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Опа тролче":

    Основния ви проблем на бесепедарите и русконадупените е че никога не използвате и малкото мозък който имате за да мислите. Вземи прочети и в други сайтове за какво се е използвала подводницата. Кой и къде ти е писла за водолази - "под вода" е за подводницата ама с тоя интелект на скарида как да се сетиш. А за декомпресия и време необходимо за нея нямам и намерение да се опитвам да ти обяснявам. Едва ли ще разбереш с това първосигнаНАлно мислене.
  • 12 Петър

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕЕВ":

    Не е точно така..! Дълбоководен апарат спускащ се на 1000м дълбочина,поне официално..няма как всичко което става в него да се казва на широката публика. Разбираш че такива апарати се броят на пръсти в целия свят. Факт е че са загинали виши офицери,както е факт че нещата с които са се занимавали са секретни .Не виждам какво странно има.
  • 13 СССР

    9 5 Отговор
    Дрогари и дрогарки много съм огОрчен … Вярно ли че братушките са се опитвали да срежат някакъв подводен опорен кабел между ФАЩ и ЕС и натовците са ги ударили ?? Срам и резил дрогари и дрогарки - сега шорошите ще ни скъсат от ебавки … :(

    Коментиран от #17

  • 14 АНЕНЕРБЕ

    4 4 Отговор
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТАКИВА ПОДВОДНИЦИ - БАТИСКАФИ С ЯДРЕНИ БОЙНИ СЪОРЪЖЕНИЯ ПО ТЯХ НЕ МОГАТ ДА СЕ СВЪРЖАТ С НИЩО ДРУГО ОСВЕН С ЕДНА ИЗГРАДЕНА ОТ ВРЕМЕТО НА СССР СИСТЕМА "Мъртвешка ръка" ПРИ КОЯТО В РЕЗУЛТАТ НА ПОДВОДЕН ЯДРЕН ВЗРИВ ДО ВОДИТЕ НА АМЕРИКАНСКАТА АДРИАТИКА СЕ ПРЕДИЗВИКВА ЕТО ТОВА: https://www.youtube.com/watch?v=j32qaZEE_jI ГЛЕДКАТА НЕ Е ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ , И ОСОБЕННО ЗА АМЕРИКАНЦИ ЖИВЕЕЩИ ПО АДРИЕТИЧЕСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ. СИСТЕМАТА МЪРТВЕШКА РЪКА Е СЪЗДАДЕНА И ОТ ИРАН И СЕВЕРНА КОРЕЯ. НЕ БИХ ЖЕЛАЛ ДА СИ ПОМИСЛЯ КАКВО БИХА НАПРАВИЛИ ИРАНЦИТЕ ПРИ ВОЙНА С ТЯХ.

    Коментиран от #19

  • 15 Хрониките на Евразия

    5 1 Отговор
    За съжаление , истината за причините и мащабите на трагедията в тази страна , я знаят само жертвите ..
  • 16 Румяна Костова

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕЕВ":

    Къде в статията прочетохте, че няма да се търси отговорност на онези, за които се докаже, че да виновни? Ако има виновни. Защото при някои дейности като изпитания на нова техника или оръжия, участниците знаят за риска, който поемат. Нито руснаците, нито американците ще дават подробен отчет на пресата за дейности,свързани с отбраната на страната им или пък други секретни проекти.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Рашка с чашка

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "АНЕНЕРБЕ":

    Че си неук е ясно, какви са тези американци живеещи по АДРИАТИЧЕСКОТО крайбрежие? Освен теб има и други умници, които са ти сложили +.
  • 20 Рашка с чашка

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "НЕУВАЖАЕМИ":

    Че даже адрЕатическо! Не знам как е възможно!

    Коментиран от #24

  • 21 Йозеф

    7 3 Отговор
    Ако беше авария при секретна дейност никога нямаше да разберем за нея, нито за жертвите. Разбираме за инцидента, щото ушанките пак са се правили на хитри и са нажокани от УСА стелт подводен апарат.
    Тия не разбраха, че технологията им е на ниво някаква колхозна самодейност.
  • 22 СССР

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "НЕУВАЖАЕМИ":

    Дрогарио защо ме нападаш бе - какъв комунист си ти щом не оважаваш братята си комуняги ?!? Ти си позор за комунистическата партия !
    Ти не си истински комунист а си прикрит шорош щом ни пращаш да гледаме някакви линкове от упадачни хамерикански сайтове като youtube !
  • 23 Хрониките на Евразия

    10 2 Отговор
    «Загиналите моряци бяха уникални военни специалисти , извършващи важни изследвания на хидросферата на Земята », — Шойгу.

    КОГАТО СЕДЕМ КАПИТАНА ПЪРВИ РАНГ И ДВАМА ГЕРОИ НА РУСИЯ , «ИЗУЧАВАТ ХИДРОСФЕРАТА НА ЗЕМЯТА », ВЪЗНИКВА ВЪПРОС — КАКВО Е НАПРАВИЛА ХИДРОСФЕРАТА , ЧЕ ДА Я РАЗСЛЕДВАТ 7 КАПИТАНА ?

    Коментиран от #25

  • 24 Московский комсомолец

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Рашка с чашка":

    ЧУвекОт е зУе с геограВията , топнЪмиката и най - вУечИ с цИнтралнЪтъ си НеУвна сУстема (демек мозъкОт) , който е увреден или насУедстВинУ (Ут НекачестВини руски гени по майчина УиниУа) , или от пиЬенетУ на мЛогу боярышник! Едното бе изключва другото!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хрониките на Евразия

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "DwwwD":

    Не вярвам ...
    Главнокомандващият е страхлива мишка , не би се решил на тази провокация .
    Ако пък е истина , значи не е никакъв главнокомандващ , а марионетка на конци ..
  • 27 Московский комсомолец

    6 3 Отговор
    Минала е покрай тях някоя субмарима клас "Уайоминг" и болшевиките са се обосрали , какашките им са ферментирали и в комбинация с парите на самогона са подпалили шпионския апарат!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Арми

    3 1 Отговор
    Леле какви отрепки пишат тук....боже господи, ама дефектни!!!
  • 30 Кой... Кой

    2 1 Отговор
    Кой потопи най-модерната руска подводница?? Кой, кой....?? Кой...??
  • 31 БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

    0 4 Отговор
    Нормално е Путин да ги принесе в жертва на своя бог Посейдон за да може да владее нови територии
  • 32 Гост

    1 1 Отговор
    До сега само ПУТИН мълчи ,всички останали лаят,а куче което лае не хапе.
  • 33 ЕКСПЕРТА

    2 0 Отговор
    ТЕХНИЧЕСИЯТ ПРОГРЕС ИЗИСКВА СВОИТЕ ЖЕРТВИ, УМИРАТ 100 ЗА ДА ЖИВЕЯТ 1000
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания