5 Юли, 2019 14:15 4 584 26

Русия укрепва армията на Венецуела

  • русия-
  • армия-
  • венецуела

Страната настоява за признаване на правителството

Русия укрепва армията на Венецуела - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия ще продължи да помага в укрепването на армията на Венецуела. Това заяви руският заместник – министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от РИА Новости.

Според него акцентът ще бъде поставен върху оборудването, изпратено на Венецуела. Той отхвърли твърденията, че Русия е изпратила военни в страната.

„Ние със сигурност ще предприемем нужното, съгласно съществуващите споразумения. Така ще помогнем в укрепването на потенциала на въоръжените сили на тази страна.

САЩ продължават да работят за по-нататъшното дестабилизиране на тази страна. Мисля обаче, че те не могат да постигнах успех, заради обществената подкрепа към законно избраното правителство“, заяви Рябков.

САЩ и повечето от техните западни съюзници вече обявиха подкрепата си за самопровъзгласилия се за президент на Венецуела опозиционен лидер Хуан Гуайдо.

Русия, заедно с Китай продължава да подкрепя правителството на действащия президент Николас Мадуро. Страната обяви, че е готова да осигури подкрепа за правителството.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El traficante

    75 11 Отговор
    СЛАВА НА РОССИЯ! :)
  • 2 Прецицалото

    71 5 Отговор
    Краварите посраха
  • 3 Русия,

    75 5 Отговор
    Както винаги се държи почтено и достойно!
  • 4 ТИХО, РАЗТВОРИ ГО!

    61 8 Отговор
    „Русия укрепва армията на Венецуела”, а САЩ си сложиха по-големи памперси!
  • 5 СССР

    9 55 Отговор
    Браво на дрогаря Путкин , първо им оправи боливара и ги направи всите милиардери сега ше им оправи и армията !
  • 6 Ххх

    52 3 Отговор
    Кога не върви - не върви. Сирия, Венецуела, Иран.... Не върви и тва е.
  • 7 onq s konq

    11 53 Отговор
    Руснаците ОТЛИЧНО ЗНАЯТ,че всяка подкрепа за Мадуро е БЕЗСМИСЛЕНА И ОБРЕЧЕНА на неуспех.Това обаче в никакъв случай не значи че ще се откажат и ЩЕ БАВЯТ НЕЩАТА ДОКРАЙ така,както в Македония-упорито и със всички средства.А логиката на събитията е БЕЗМИЛОСТНО ЛОГИЧНА - ГЛАДНИЯТ ЧОВЕК НЕ МОЖЕШ ДА НАХРАНИШ С ВЯРА И ЛОЗУНГИ,НИТО ПЪК ДА ГО СПРЕШ С ОРЪЖИЕ!А глад във Венецуела - дал Господ,при това дори по-щедро от Петрола:)Затова и министър Рябков се ПРИНУЖДАВА ДА ЛЪЖЕ твърдейки,че САЩ няма да успеят да свалят Мадуро "ПОРАДИ ОБЩЕСТВЕНАТА ПОДКРЕПА" за него!Все пак изненадан от собствените си думи,Рябков като опитен Политик АВТОМАТИЧНО СЕ ЗАСТРАХОВА че ТОЙ ТАКА МИСЛИ,...което пък изобщо не е задължително да се случи:)

    Коментиран от #11, #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ПЕНКО

    17 2 Отговор
    КАРТИНКА С НАДПИС :"ПОСОЧЕТЕ ТРИТЕ РАЗЛИКИ " !!! НА КАРТИНКАТА ИРАН И ВЕНЕЦУЕЛА ...ДВЕ ВИДИМИ РАЗЛИКИ И НЕ МОЖЕШ ДА ОТКРИЕШ ТРЕТАТА !!!!!?
  • 10 Димчо

    30 6 Отговор
    Еми ще ги укрепват хората щом требва.
    Вие чукайте по клавишите. Само това можете.
    Никой не ви пречи а и никой не ви обръща внимание.
    Те нещата си се случват.
    Благодаря.
  • 11 Неделчо

    37 4 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Какво стана с нахлуването на краварите във Венецуела ? Нали пъчеха гърди че ще влязат там ? Гайдата колко пъти ги кани да навлязат ? Обаче страх бате ! Руснаците казаха че са пратили 100 човека и западната подкрепа секна ! Запецна им нещо фашкията. Путин каза - няма да пипате там и ония блокираха !
  • 12 Да попитам

    12 12 Отговор
    Хамериканците, че имат вина имат. Но и това, да имаш най-богатите залежи на петрол в света и да доведеш страната до хуманитарна криза не е много разбираемо.

    Коментиран от #16

  • 13 обора е най гнусното образование

    30 3 Отговор

    До коментар #8 от "руската нация е най гнусната нация":

    Паразитите в обора винаги са живяли на чужд гръб и са ползвали чужди открития и разработки !
  • 14 outlander

    3 27 Отговор
    На азиатците армията им представлява разпасана команда от пияници, наркомани и гейове, армията на Венецуела ще оправят. ХЯХЯХЯ!!! 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 15 Румяна Костова

    23 2 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Слезте от коня, променете перспективата и може би Безмилостната логика по отношение на Венецуела няма да Ви изглежда толкова логична защото ако Гуайдо имаше подкрепа и от народа си, както от американците, досега да е седнал на престола.
  • 16 Румяна Костова

    22 2 Отговор

    До коментар #12 от "Да попитам":

    Разбираемо е, ако знаеш малко география и се сетиш, че само малка част от площта на Венецуела е пригодена за живеене, другото е джунгла. Няма много място къде да садят картофи царевица и домати. А пък нефта им е от този сорт, че трябва много обработка, преди да отиде на пазара. И последно, онова, което се продаде отива в сметки, които са блокирани от американците. Не че Мадуро е идеалният ръководител, може би друг, въпреки трудностите, би постигнал повече за своя народ. Но Мадуро поне е законно избран.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бай Петко

    12 3 Отговор
    В лицето на Путин Русия си има естествен и безспорен лидер, водач, строител. Намерили се некакви нещастници да протестират.
  • 19 ТОЧКАТА

    12 2 Отговор
    ...и ПРАВИЛНО>>>Приятел в нужда се познава...Чичо Сам изобщо не признава такава поговорка...
  • 20 Стършел

    2 2 Отговор
    ,, Русия, заедно с Китай продължава да подкрепя правителството на действащия президент Николас Мадуро. Страната обяви, че е готова да осигури подкрепа за правителството.'' Вари го - печи го Роско си остава на ниво нула. Дерзай Роско и продължавай да ни радваш със своите бисери.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Русофили тук няма

    4 4 Отговор
    Турците в България, бяха смачкани и избити от Русия преди 140 години, и прогонени повечето. Техните потомци, не всичките разбира се, има си и нормални обикновени турци, добри граждани на България, са финансирани от протурска организация за създаването на Велика Турция /няма да ви кажа как се казва, за сега/ и тук представяйки се за ''русофили'', ''мачкат, колят и бесят'' наивните коментиращи. Целта е дискредитирането на Русия и успяват, създават русофоби по изключително хитър начин. На практика, сайтът е изключително мощна и добре смазана от доста години машина, за създаване на русофоби. Дори русофил може да се подлъже /толкова са хитри/ и да стане русофоб, за няколко дни само. Толкова са хитри, че дори руснак от руското посолство ако влезе тук, за 3 дни ще стане русофоб, спорейки с ''вездесъщите русофили'' тук и ще намрази всичко руско, а и себе си, и накрая русофилите тук ще го изкарат агент на Сорос. Аз знам перфектен руски и успях в няколко разговора тук, на руски, да установя, че нито един русофил тук не знае руски, а ползват онлайн преводачи, които знаете, меко казано, правят смешни преводи. Сайтът ги толерира, но защо и на какъв принцип, и дали е на захранка към същата организация, предстои да бъде разследвано. Ако някой тук, в коментарите, упорито защитава Русия и политиката и, а тя знаете няма нужда от защита, да знаете че не е русофил, а още по-малко руснак и няма каквито и да било руски корени.Просто това не никакъв русофил, а платен трол от таз
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Комунизъм

    6 1 Отговор
    30 години гнусен капитализъм, и парвенювщина, не щем демокрация отдавна, не щем алчни капиталисти нито във Венецуела, нито в България!!!
  • 25 българин

    2 3 Отговор
    демократично ли е да ви заема мястото без да съм със нужната квалификация но така е решил шефа е някой е съдействал я с пари или други облаги.
  • 26 Знаещ

    1 0 Отговор
    Който се е хванал с Просия не е видял бял ден.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания