Last news in Fakti

8 Юли, 2019 10:56 1 292 2

ЧЕЗ продава активите си в Румъния

  • чез-
  • компания-
  • румъния

Компанията се съсредоточава върху собствения си пазар

ЧЕЗ продава активите си в Румъния - 1
Снимка: Shutterstock

Акционерите в енергийната компания ЧЕЗ одобриха нова бизнес стратегия, която включва продажба на чуждестранни активи в Румъния, съобщи Ziarul Financiar.

Чешката компания възнамерява да се концентрира върху инвестициите в собствения си пазар. Новата бизнес стратегия е одобрена на среща между акционерите.

Компанията вече планира разпродаването на своите външни активи. През май беше съобщено, че ще бъдат продадени нейните инвестиции България, Румъния, Турция и Полша.

Като евентуален купувач на активите на ЧЕЗ в Румъния се очертава държавната енергийна компания Electrica. Информацията беше потвърдена от ръководителя на компанията Корина Попеску.

Вече стана ясно, че „Еврохолд България“ е придобил активите на ЧЕЗ у нас. Сумата на сделката е 335 млн. евро.

В Румъния вече се обсъждат възможностите за сделка. Очаква се разговорите да бъдат изяснени през следващите седмици.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КомарджияЛи

    5 1 Отговор
    И на нас ще ни дадат да деремен за някоя друга година на Македония най-вероятно гърба като я приемат в съюза. Той така се изгражда ... дерат твоя гръб, ти дереш на другия ... естествено който се хване последен на хорото е най-прецакан ... поне докато някой не се хване и за него.
  • 2 Ххх

    7 1 Отговор
    Все пак румънците са по-будни овце от нас. Протести, борба..... антикорупция
Новини по държави: