Last news in Fakti

10 Юли, 2019 14:36 1 443 2

Косово не допуска сръбския министър на отбраната

  • косово-
  • александър вулин-
  • сърбия

Александър Вулин планира посещение в страната

Косово не допуска сръбския министър на отбраната - 1
Снимка: Shutterstock

Косово отказва да допусне сръбския министър на отбраната на своя територия, съобщи B92.

Сръбският министър на отбраната Александър Вулин иска да посети Косово с военна делегация. Властите в страната обаче отказват да му дадат достъп до своя територия.

Според сръбските медии това е нарушение на споразумението за свободно движение на хора. Правителството в Белград е планирало хуманитарно посещение в Косово.

По време на посещение на представители на сръбското министерство на отбраната и Военномедицинската академия е трябвало да обсъдят с местните власти варианти за подобряване на сътрудничеството и допълнителна помощ за медицинските центрове.

През миналата седмица излезе информация, че правителството в Косово взе решение за забрана на посещенията от сръбски официални лица. Сръбският премиер Ана Бърнабич обаче заяви, че косовският премиер Рамуш Харадинай е отхвърлил тези твърдения.

Двете страни все още не може да постигнат споразумение по между си. При споразумение за статута на Косово и двете страни ще могат да кандидатстват за ЕС.

Вече има призиви за напредък при разговорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайл Клинтън

    4 3 Отговор
    Ах тая дърта чешка лачена чанта и оня Свирчо Люински, объркаха Балканите!
    Навярно сега ехидно се подхилкват за стореното от тях.
    Да слиза Господ да си прибира вересиите!
  • 2 Borislav Popov

    5 5 Отговор
    Правилно прави, аз да съм на неговото място и аз нема да го пусна тоз сръбски чифутин.