9 Юли, 2019 11:06 1 415 2

Вучич сдава партийната корона

  • ана бърнабич-
  • сърбия-
  • александър вучич-
  • сръбска прогресивна партия

Трима кандидати искат да наследят президента на лидерския пост в Сръбската прогресивна партия

Вучич сдава партийната корона - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Сърбия Александър Вучич, който е и председател на управляващата Сръбска прогресивна партия (СПП), заяви, че догодина друг ще поеме управлението на партията, защото не планира да се кандидатира на изборния конгрес на СПП през декември.

Трима са най-сериозните кандидати да оглавят партията - премиерът Ана Бърнабич, вътрешният министър Небойша Стефанович и кметът на Нови Сад и заместник председател на СПП Милош Вучевич, пише белградският вестник "Вечерне новости".

В по-широката листа на потенциални наследници на Вучич на лидерския пост в партията са още министърът на правосъдието Никола Селакович, председателят на сръбската правителствена Служба за Косово и Метохия Марко Джурич и управителят на Сръбската народна банка Йоргованка Табакович, допълва вестникът.

Не е изключено на финалната права в надпреварата да влезе още някой от сегашните заместник-председатели на СПП като Миленко Йованов, пише "Новости".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доктор Джустис

    2 0 Отговор
    Чисти
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: