Last news in Fakti

11 Юли, 2019 14:29 3 737 7

САЩ с голям жест към Северна Корея

  • северна корея-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Възможно е част от санкциите да бъдат замразени

САЩ с голям жест към Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Белият дом обмисля да предложи спиране на някои от санкциите срещу Северна Корея, ако правителството в Пхенян се съгласи да премахне ядрения научноизследователски център на Йонбьон и да спре ядрената си програма, съобщи в четвъртък южнокорейската информационна агенция "Йонхап", цитирана от БНР.

Смята се, че евентуалната оферта на Вашингтон ще бъде свързана с наказателни мерки от страна на Съвета за сигурност на ООН, като според агенция "Йонхап", САЩ изглежда са готови да гласуват за замразяване на тези санкции за 12 до 18 месеца.

Очаква се скоро да започнат нови преговори за ядреното разоръжаване на Северна Корея, след като американският президент Доналд Тръмп се срещна в края на юни със севернокорейския лидер Ким Чен Ун в така наречената Демилитаризирана зона на границата с Южна Корея.

Вътрешното лице, запознато с плановете на администрацията във Вашингтон, твърди, че схемата за спиране/замразяване на част от санкциите може постепенно да се приложи и към други ядрени съоръжения и да се отнася за други санкции, наложени на Северна Корея.

Според сведения на агенция "Йонхап", САЩ също така са готови и на други отстъпки.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    20 7 Отговор
    СЛАВА НА КНДР! :)
  • 2 Тия двамата

    10 1 Отговор
    що не се вземат?
  • 3 Факт

    22 4 Отговор
    И после ще се отметнат като с иран!
  • 4 Bahti

    8 3 Отговор
    Докато краварите обсаждат Китай. Ще им резне лентичката.
  • 5 Дурхан

    6 1 Отговор
    Дони ,внимателно с тоя ..пази жената и щерката ..малък ама може да е опасен ...
  • 6 70 Годишен

    4 1 Отговор
    Така се печели уважение с надървен а не с гол надупен
  • 7 IDIL

    1 0 Отговор
    Долните и подли амери осетиха дебелата тояга и клекнаха пред С.Корея сега захванаха Иран но и там ще получат голям чеп коя ли ще е следващата държава,тия сащисани говедари не могат да седят мирно на дебелите си задници защото имат голям трън в гащите трилиони долари дълг и за това трябва да краде ресурси от всички държави по света но какво да очакваме от гнездото на злото ФАЩ създадена от най голямите отрепки и убийци на земята избили местното население