Last news in Fakti

25 Юли, 2019 20:16 899 4

Лагард на крачка от ЕЦБ

  • кристин лагард-
  • ецб-
  • ес

Нейната кандидатура беше одобрена от управителния съвет на банката

Лагард на крачка от ЕЦБ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Кандидатурата на Крситин Лагард за председател на Европейската централна банка беше приета от управителния съвет на организацията, съобщи EU Observer.

Според приетото решение съветът няма възражения срещу кандидатурата. Признава се, че Лагард е призната личност в областта на банковата сфера.

Няма коментар за това, че преди три години тя беше осъдена за небрежност от френския съд. Смята се, че нейните действия са довели до получаването на 404 млн. евро от бизнесмена Бернар Тапи за сметка на френския бюджет.

Впоследствие Тапи възстанови парите. След решението се остава Европейският съвет да назначи Лагард. Тя ще получи поста от Марио Драги, който го заемаше през последните 8 години.

Лагард изпълняваше длъжността на директор на МВФ. Тя вече се оттегли от поста. Лагард вече има подкрепата и на големите страни от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да се разбира :

    4 0 Отговор
    Травестит ще оглавява ЕЦБ! 😂

    Коментиран от #3

  • 2 абе тези

    2 0 Отговор
    евро-мумии на власт.....
  • 3 черешка

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да се разбира :":

    Правилно,вместо да сложат Марианчето Векилска или Венетка Райкова
    а защо не и Мира Добрева
    ей щях да забравя Гала и Патрашкова - те също стават за тази позиция
  • 4 Грую

    0 0 Отговор
    Еврото пък е на крачка от паритет с долара. Ако не го достигне докато мадам Лагард отиде да си вземе кабинета от г-н Драги ще бъде забележително събитие!