Last news in Fakti

4 Септември, 2019 19:02 856 8

Лагард защити стимулите за икономиката

  • кристин лагард-
  • ецб-
  • ес

Тя говори пред Европейския парламент

Лагард защити стимулите за икономиката - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Кристин Лагард защити рекордно ниските лихви на институцията и извънредните мерки за стимулиране на икономиката, съобщи EU Observer.

Лагард е номинирана за следващ председател на ЕЦБ. Тя говори пред Европейския парламент.

Според нея е нужна подкрепа за гъвкава политика през продължителен период от време. Тя подкрепя действия като купуване на облигации от банката и отрицателни лихви.

Лагард смята, че така е спомогнато за създаването на 11 млн. работни места. Според нея страните от еврозоната трябва да харчат повече за подпомагане на икономическия растеж, без с това да нарушават бюджетните правила.

Лагард заяви, че има определена възможност фискалната политика да се използва в подкрепа на икономиката. Така могат да се отделят разходи за по-голямо покритие на високоскоростен интернет.

Тя вече се оттегли от поста на шеф на МВФ. Очаква се да заеме новия си пост на 1-ви ноември.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 техно

    6 0 Отговор
    Ако вдигнат лихвите,държави като Гърция,Италия,Испания .......няма да могат да плащат вноските по огромния си външен дълг и кредиторите ще глътнат по една студена вода!Ще протакат....още и още....до кога ли?

    Коментиран от #8

  • 2 мнение

    5 0 Отговор
    Тази е на хранилка при американците. Не знам, защо я назначават в ЕЦБ?

    Коментиран от #5

  • 3 Дъ Клаш

    3 0 Отговор
    Щото назначиха Дер Лайнен за шеф французите си искат техния пост.

    Коментиран от #6

  • 4 ГОШО

    1 0 Отговор
    тая с тия попски приказки до година като нищо ще доведе на власт популисти фашист краино десни евроскептици извън системни и там разни евроскептици Ужас
  • 5 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "мнение":

    Как защо, по какъв начиин иначе Америка пряко ще участвува в Европейските икономически дела?
  • 6 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дъ Клаш":

    Урсула фон дер Лайен също е фигура, зад която стоят американците, с благословията на които тя бе избрана за министър на отбраната в Германия.
  • 7 4567890

    0 0 Отговор
    ЛАГАРД ДА ДОДИ ДА ТЕГЛИ ИДИН ЖИЛИЩЕН КРЕДИТ ДА ВИДИ НИСКИТЕ ЛИХВИ.НЯМА ДА ДОЖИВЕЙ ДА ГО ВЪРНИ.ШЕ ГО ПЛАЩАТ И УНУЦИТЕ И И ДАЖЕ ТЕЙНИТЕ ДИЦА. ТОГАС ДА НА ФАЛИ.
  • 8 Грую

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "техно":

    Те пък защото сега ги плащат нали. Гърция изплати 3 милиарда на МВФ защото по тях дължеше близо 5% лихва, но тези пари не представляват дори 1% от дългът им, който забележи те твърдят, че го намалявали и за 10 години от 330 станал на 317 милиарда, но изразено към БВП е нараснал от 146% на 181 % . Виж ако плащаха по 20 милиарда на година мен лично би ме впечатлило, защото подобни анюитети, дори и да има някакви лихви, при поддържане на такова темпо 20 години биха стопили дори и техния дълг, но уви. Подобни дребни плащания и опит за реклама, че вижте дългът ни намалява и няма да фалираме според мен са от Лукаваго, а най-лошото е че сме в един кюп в този момент и като се разсъхне бъчвата гърците ще ядат тоягите , но ще ги ядем и ние покрай тях, но те поне ще имат утехата, че преди това са яли моркови, а пък за нас това ще са поредните тояги и то вероятно по-дебели и по-неокастрени от всички предишни без да сме яли моркови. Ей така ще усетим ние принципът на моркова и тоягата на Евросъюза!