Last news in Fakti

26 Юли, 2019 19:10 1 651 2

Жегата убива в Европа - Юли 2019

  • миделкерке-
  • белгия-
  • жега-
  • горещина

Рекордните горещини взеха първа жертва в Белгия

Жегата убива в Европа - Юли 2019 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белгия регистрира първи смъртен случай, предизвикан от рекордните горещини, предаде АP.

Жена на 66 години е била намерена мъртва близо до караваната си в Миделкерке край морето. Тя е била открита от съсед вчера привечер, след като очевидно се е пекла на слънце на белгийското крайбрежие, където температурата надхвърли 40 градуса по Целзий.

Според полицията смъртта на жената явно е свързана с горещините.

Вчера Белгия, подобно на други места в Западна Европа, преживя най-горещия си ден, откакто се води статистика - в Бегейнендейк на 30 километра източно от Брюксел температурата достигна 41,8 градуса.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    Плазмодии, ревете за свобода на словото, а като ви каже човек истината, че сте псевдо журналисти и веднага налагате цензура и правите жалки опити за забрани за коментари. Повръща ми се от вас, ще ме блокирате друг път!
Новини по държави: