Last news in Fakti

4 Август, 2019 18:23 5 283 5

Гърция се уплаши от жегата

  • гърция-
  • пожар-
  • жега-
  • атина

Властите в южната ни съседка предупреждават за опасност от избухване на пожари

Гърция се уплаши от жегата - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцките власти предупреждават, че комбинацията от високи температури и силни ветрове създават опасност от избухване на пожари, като районът на Атика, който включва и столицата Атина, и остров Евиа в Централна Гърция са смятани за особено уязвими, съобщава в. "Катимерини".

Вчера общо 44 горски пожара са избухнали в интервала между 6 часа и 19 часа, според данни на гръцката пожарна служба. Повечето от тях са били овладени бързо, но три пожара са останали активни до вечерта, включително един близо до древна Олимпия.

Властите обмисляли евакуация на намиращо се наблизо село, но заради промяна в посоката на вятъра това не се наложило.

Другите два пожара са в централна Гърция, близо до градовете Домокос и Фарсала, посочва изданието.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозефино

    3 0 Отговор
    Лошо
  • 2 Това там е нормално

    9 2 Отговор
    В покрайнините на Атина новоизлюпените богаташи подпалват горите, и на следващата година в изгорялото е издигнат палат! Иначе нямат право да секат гората за да си освободят място за строеж! Палят, после един подкуп в общината и парцела готов!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    Как няма да се страхуват миналата година края на юли стана огромен пожар на Мати още хората са по пътищата толкова хора загинаха и деца- 102
    И да вярно е начин да вземат земя на безценица новобогаташите правят такива простотии но не са предвидени че ще има вятър.....простотия,алчност....опасна комбинация- живото отнемаща!!!
Новини по държави: