Last news in Fakti

6 Август, 2019 08:56 2 531 20

Италия не иска повече мигранти

  • италия-
  • рим-
  • матео салвини-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • средиземно море

Правителството в Рим спечели важен вот на доверие за указ срещу помагащите на чужденци благотворителни организации 

Италия не иска повече мигранти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианското правителство спечели вот на доверие в Сената за указ, насочен срещу благотворителните организации, които спасяват мигранти с кораби в Средиземно море, съобщи Ройтерс.

Това е победа за министъра на вътрешните работи Матео Салвини. Правителството на неговата партия "Лига" и антисистемното Движение "Пет звезди" спечели вота със 160 срещу 57 гласа. В противен случай то трябваше да подаде оставка.

Изготвеният от Салвини указ затяга санкциите срещу корабите на благотворителните организации, които опитват да доведат в Италия спасените в морето мигранти. Текстът вече бе приет от долната камара и придобива силата на закон точно преди утрешното излизане на парламента в лятна ваканция.

Политици от "Пет звезди" изразиха възражения към указа и някои от нейните сенатори не подкрепиха мярката.

Указът увеличава максималните глоби за кораби, влизащи без позволение в италиански води, от сегашните 50 хиляди евро на 1 милион. Предвиждат се и арести на капитани, които пренебрегват заповедите на властите и автоматично конфискуване на техните плавателни съдове.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    72 0 Отговор
    Браво на италианците ! Другите кога ще се вразумят и да ги последват ?
  • 2 Шарки

    57 2 Отговор
    Директно потапяне на всички НПО кораби на дъното на морето! заедно с товара!
  • 3 не на либерал идиотизма

    63 2 Отговор
    браво на Италия, браво сеньор Салвини, браво на Орбан е това е бъдещето на Европа, съд за всички НПО-та и аут от общественият живот на народите на континента, бесило за сорос и неговите извратени лакеи
  • 4 хгхг

    42 1 Отговор
    ..Пратете два-три кораба с мигранти при акулите ,качете видео със спасяването на гладуващите акули от вида Мако и да видим ще има ли желаещи за соц.помощи от Европа??
  • 5 Boxer 3.0

    35 0 Отговор
    НПО : Понеже сме загрижени, каним кучета и цигани във вашият дом и вие трябва да ги храните и живеете с тях!
  • 6 Днес

    29 1 Отговор
    Сорос хапна изпражнения.
  • 7 Анти милиционер

    30 2 Отговор
    Къде сте коментиращи нпо капути? Нещо за Италия?
  • 8 Дориан

    33 2 Отговор
    Това ми звучи същото като случайни хора от улицата да оставят улични животни в двора ми, защото е най-близо и съответно аз да ги гледам.
  • 9 КЛЮКАР

    18 0 Отговор
    GRANDE SALVINI.
  • 10 Borislav Popov

    32 2 Отговор
    А бе, защо тези мигранти все в Европа се навират, защо не се направят към Монголия например, ми там е само за тях ?? Територия бол, (1.5 млн. кв. км) работа също, пасбища, овце, кози говеда, колкото си искаш и война няма, животеца там ще си живеят ! Едно е лошо в Монголия, там трябва да се работи и социални аванти няма, а и монголците не са толерантни и не са меки китки, няма да им четат там вестници, много бързо ще им обяснят от къде изгрява сдънцето.
  • 11 Гостилничаря

    29 1 Отговор
    Този човек трябва на ръце да го носят! Сигурен съм, че в момента много хора (по-голямата част) не осъзнават важността на неговите действия. Няма да е пресилено ако кажа, че той до известна степен спасява страната си - нещо за което, ако се бяха сетили навреме в една Германия например, сега там щяха да дишат по-спокойно и белите им коси (както на управниците там, така и на обикновения жител) щяха да бъдат по-малко. Стратегически погледнато, да приемеш такива индивиди на територията си е все едно нападение от марокански скакалци - много са, прости са, не разбират от обяснение какво трябва и не трябва да се прави, борбата с тях е трудна и продължителна, развъждат се с бясна скорост. Малко са хората в съвременна Европа (като Салвини), които доказват, че имат акъл (колкото и когато трябва). Историята е доказала категорично и многократно, че хората сами си създават проблемите. Истински дефицит са тези, които мислят трезво с перспектива относно важните неща в живота, особено когато засягат цял народ....
  • 12 гост

    33 0 Отговор
    Какво ви е направила Монголия, че и пожелавате ислямската сган да ги полази и тях, те на времето точно монголците са научили Халифата на ред. Но иначе мигрантите защо не си отидат в Турция, Саудитска арабия, ОАЕ, Индонезия. Все богати държави с тяхната религия.

    Коментиран от #13, #15

  • 13 анова

    19 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    ЕВРОПА ТРЯБВА ДА ДЕСТАБИЛИЗИРАТ ТАКЪВ ЕПЛАНА ЗА ТОВА Е ЦЕЛИЯ ЦИРК
  • 14 Българина

    18 2 Отговор
    Проблема е само и единствено в съществуването на нпо, които не са неправителствени а напротив САМО ПРАВИТЕЛСТВЕНО ФИНАНСИРНИ ОРГАНИЗАЦИИ абсолютнон всеки проблем в европа и България е създаден и подклаждан от нпо финансирано от сащ израел турция или са. Докато не се изгонят, европа е обречена да стане африка и бл изток едновременно! Нпо с 150 бази в европа си е жива 500 млн колония, дори Рим не бил толкова влиятелен. Евреите управляват и циганизират двете америки, половин африка и европа остана азия, но ъе не се дават. Вън всички нпо
  • 15 ???

    18 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Да се действа както с африканската чума без това идват от там. След като дават толкова пари на трафикантите значи не са и бедни.Като се унищожи една популация следваща ще трябва да смени посоката. Крайно ,но друг начин няма.
  • 16 Факт!

    2 0 Отговор
    Голям празь ще отидат в Испания.
  • 17 Орбан

    2 0 Отговор
    На мвнв скачаха целия ЕС, да видим дали ще скачат на Италия
  • 18 Биде

    6 0 Отговор
    Браво на Салвини! Но подобни решения трябваше да се вземат много по-рано!!! Положението е малко късно е либе за китка!!!
  • 19 ПЕНКО

    5 1 Отговор
    БРАТЯ БЪЛГАРИ -ТОВА Е ИСТИНСКАТА " ЧУМА" --АФРО-АЗИАТСКА !!! ЩЕ МИНЕМ НА ГЪСКИ ,ПАТКИ И ПУИЙКИ И ТЕЛЕТА И СМЕ СИ ПАК И ПАК , НО АРАБИКУСИТЕ -АФРИКАНИ СА РАЗЯЖДАЩОТО ЗЛО И АКО СЪМ САМ -НЯМАМ ТОЛКОВА ПАТРОНИ , А ЩЕ СА МИ НУЖНИ !!!!!!!!!!
  • 20 Смъртта на Европа

    2 0 Отговор
    Не ни се вярваше, но изглежда е истина- задействан е някакъв зловещ план за унищожението на Европа, люлката на културата и цивилизацията. Целта е повече от ясна. Някакво ядро с огромни финансови средства, влияние, спечелени за своята кауза политици прави всичко възможно да унищожи всичко, свързано с основните постижения и ценности на Стария континент. Образование, култура, модерно мислене, стремеж към усъвършенстване - скоро ще забравим за това. И най-лесният начин за осъществяване на пъкления план е инфилтрирането на огромни маси население от Африка и Азия с техния така различен начин на живот и почти невъзможната им приспособимост към европейските стандарти. Съмнително е дали все още може да се направи нещо. Единици като Салвини и Орбан се опитват, но дали ще успеят, при всеобщото заслепение и все още достатъчните ресурси за изхранване, не се знае.
Новини по държави: