Last news in Fakti

14 Август, 2019 18:20 3 976 24

Екшън Джонсън няма спиране

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес-
  • тереза мей

Британският премиер обвини противниците на Брекзит в колаборационизъм с ЕС 

Екшън Джонсън няма спиране - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън обвини някои британски депутати, смятащи, че могат да блокират Брекзит, в колаборационизъм с ЕС, предаде Ройтерс.

"В ход е някакъв ужасяващ колаборационизъм между тези, които си мислят, че могат да блокират Брекзит в парламента, и нашите европейски приятели", каза Джонсън в отговор на въпроси на граждани.

Британският премиер отбеляза, че "европейските ни приятели изобщо не правят компромиси". Колкото по-дълго продължава безизходицата, толкова по-вероятно е да има Брекзит без споразумение, подчерта той.

Джонсън заяви още, че британците искат политиците да се захванат с реализирането на Брекзит и са разочаровани от това, че последните не са могли да осигурят излизане от ЕС.

На въпрос дали ще свика избори след 31 октомври, за да е сигурен, че парламентът няма да може да предотврати евентуален Брекзит на тази дата, той отговори, че на британската общественост в последно време се е наложило да ходи на доста избори и събития, свързани с гласуване.

"Смятам, че това, което те искат от нас, е да осъществим Брекзит на 31 октомври, и никога няма да се уморя да повтарям, че ще направим именно това", заяви Джонсън.

Екшън Джонсън няма спиране

"Излизаме от ЕС на 31 октомври", каза лаконично британският премиер.

"Смятам, че британският народ гласува за това - и той е много подразнен и разочарован, че три години след като даде това указание и след като британският парламент отново и отново обещаваше на хората, че ще направим именно това, ние не сме го направили - така че това ще бъде първото нещо, което ще направим".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тениса

    30 6 Отговор
    Той чичко Краваря ще ви оправи, само излезте от ЕС и такъв четвъртит ще ви го хакне....
  • 2 Петко

    23 5 Отговор
    Това е жив плашипутарник

    Коментиран от #6

  • 3 ХаХа 🙈

    19 5 Отговор
    Тоя и оня с Перуката !
    На една ракета и към Марс без опции за връщане !
    Там да “налагат “ санкции , да влизат , да излизат , клоунади и салта да правят !
  • 4 Бело

    7 3 Отговор
    Тоя кви линии чертае ?
  • 5 гол тупан

    3 12 Отговор
    Браво Джонсън!Англия я е имало и ще я има и след ЕС!Само Ганчо ще лае от блатото,без да знае защо-ей така-като национален спорт!

    Коментиран от #7, #8

  • 6 гол тупан

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Петко":

    Дай твоя снимка бе,убавец!

    Коментиран от #10, #12

  • 7 Един ....

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "гол тупан":

    Когато е имало България , на Острова са ходили облечени с кожи .
  • 8 РЗС

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "гол тупан":

    много си прав, Англия ще я има и след като излязат от ЕС, но Великобритания няма да я има вече и то завинаги. Така или иначе беше време да се разпадне и без това никой не понася англетата.
  • 9 hhh

    1 4 Отговор
    angliaa i amerika sa komandvali toia sviat i vse ohte e taka te vinagi hte sa nai dobre za smetka na kogoto i da bilo drug .

    Коментиран от #11

  • 10 Ввв

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "гол тупан":

    Здрастиииии лобоотомиик
  • 11 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "hhh":

    Англия и Америка викаш? Винаги? В кое гето си учил история....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гол тупан

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Петко":

    Пожелавам ти в най-скоро време да я посетиш!
  • 14 гол тупан

    6 6 Отговор
    Англичаните са един горд и велик народ,дал много за развитието на човешката цивилизация!А вие се отличавате от геройте на Чудомир само по това,че не носите потури!Ревете повече за Англия и Венецуела,отколкото за собственото си мизерно вегетиране!Робска психика!Мълчите пред шефовете,пред гейовете,пред циганите,пред мутрите!За тридесет години само ЕДИН спонтанен протест-срещу акциза на казаните за домашна ракия!?Клавиатурни юнаци с калпаци!
  • 15 Мучо

    3 1 Отговор
    Внук на турчин Борис Джонсън = Тайип Ердоган кога какво ще правят не се знае .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Тупан, Евротупан!

    3 1 Отговор
    Както я е подкаръл, скоро 1паунд ще струва 1лев! Много е умен !
  • 18 Erdjan

    1 1 Отговор
    Nese bzikaite s angliq i prestanete gluposti angliq e nahranil mn mn blgari i prodaljava da xrani kadeto qdete hlep neserete tam .ostavetegi dase reshavat kakto si iskat te ida Zluzat tesa pak silni i sthebdat vinagi razlika ot nas

    Коментиран от #20

  • 19 коментатор

    4 0 Отговор
    Великобритания е пета икономика в света и втора в Европа, какво сме се ,,закахърили" за тях? По-добре да се замислим къде сме ние и дали
    някога ще ги стигнем./по точно никога/ А колкото до Борис Джонсън, действително е пълно ку ку, но все пак е по интелигентен от ББорисов.

    Коментиран от #21

  • 20 Робот

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Erdjan":

    Тебе, от коя джунгла са те довели и от кой клон са те свалили, абезяна афротурска?!
  • 21 Калашников Михаил

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "коментатор":

    Вярно е, че е пета икономика в света, но тенденцията е да слязат надолу. Очакванията са в период от около 20 години 10-те най-големи икономики в света да са преобладаващо азиатски - Индия, която ще стане втора след Китай поради огромния си прираст на население (все по-разраства се вътрешен пазар и съответно компании, които да го задоволяват), САЩ трети, после Индонезия, Русия, Мексико и т.н. Мястото за Великобритания се очертава да е някъде десето и твърде е възможно то да намалява още, поради раздялата с ЕС. Имайте предвид, че Великобритания е това, което е заради ЕС. Няма ЕС, няма големи свободни пазари за британските стоки, няма растеж, няма заплати, няма потребление. Първият момент на излизането от ЕС ще бъде белязан с огромен шок върху пазарите, свиване на икономиката и т.н.
    Не е възможно едно споразумение за свободна търговия между САЩ и ДжиБи да започне да действа веднага и да има светкавично резултати. Нужно е да се обсъди, предложи, приеме, развие, компаниите да се ориентират към работа според него и едва след известен период от няколко години може да се каже какви са резултатите.
  • 22 емо

    2 0 Отговор
    За съжеление светът се управлява от идиоти .
  • 23 Коментатор

    1 0 Отговор
    Нациите със самочувствие на се движат в общия поток
    Имат разумни и емоционални и исторически причини. Както решат! Техен избор.
    От доста десетилетия сме плахи и нерешителни, защото сме малки и не можем да разберем поведението на една империя, макар и бивша.
    Ако са се събрали приятели в клуба на по бира всеки може да си тръгне към дома си без да бъде обругаван, че като отсъства, по трудно ще се съберат пари за кана вино.
  • 24 Минчо

    0 0 Отговор
    Този е дрогиран
Новини по държави: