Last news in Fakti

9 Септември, 2019 13:40 1 786 6

Двете Кореи в съюз като ЕС

  • южна корея-
  • ес-
  • северна корея

Двете страни може да сформират невиждана федерация

Двете Кореи в съюз като ЕС - 1
Снимка; Shutterstock

Правителствата на Северна и Южна Корея може да създадат икономически съюз, подобен на ЕС, съобщи ТАСС.

Мнението е на специалния съветник по въпросите на дипломацията и националната сигурност на южнокорейския президент. Все пак той признава, че за подобен ход ще са нужни години.

„Ще отнеме време за национално обединение. Северът е доста различен. Освен това са неясни отношенията на Северна Корея със САЩ и Китай.

Мисля обаче, че с времето Северна Корея ще се промени подобно на Китай. Тогава и ще е възможно създаването на икономически съюз подобен на ЕС“, заяви експертът.

Според него е възможно сформирането на федерация, в която капиталистическата и социалистическата системи да съществуват заедно. Те обаче ще търсят далеч повече икономическо сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Госあ

    10 5 Отговор
    Аз не бих нарекъл Ю. Корея капиталистическа. В никакъв случай. Както и Япония. Няма азиатска страна с капиталистическа система. Капитализъм има само в сащ и банановите републики. България също се причислява към тях. Иначе, това е една добра новина. Ще има нов световен играч, със сигурност. И беше очаквано рано или късно

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Ако ще стават като ЕС

    9 4 Отговор
    От де ще си внесат геюве?

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Роко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Нов световен играч? Южна Корея в момента е сред топ 10 икономиките в света, КНДР се движи между 120 и 140 място. Евентуален икономически съюз е без значение за юга освен че могат евентуално да получат 25 милиона евтина работна ръка, нещо което Китай няма да допусне щото заводите в североизточен Китай ще останат без работници.
  • 6 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ако ще стават като ЕС":

    Ще те поканят тебе
Новини по държави: