28 Август, 2019 13:30 8 926 19

Екшън Джонсън няма спиране! Идва Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • ес-
  • тереза мей

Британското правителство предвижда да спре работата на парламента до 14 октомври, за да не попречат депутатите на излизане от ЕС без споразумение

Екшън Джонсън няма спиране! Идва Брекзит - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Британското правителство предвижда да удължи периода, в който парламентът обикновено не заседава, до 14 октомври с цел да попречи на депутатите да осуетят Брекзит без споразумение на 31 октомври, съобщи Би Би Си.

Планирано е парламентарната сесия да се възобнови с реч на кралицата на 14 октомври. Тази реч се изготвя от правителството и в нея се очертава законодателният дневен ред за предстоящата година.

Този ход, за който съобщиха също Скай нюз и в. "Гардиън", прави слабо вероятно депутатите, които са против излизане на страната от ЕС без споразумение, да успеят да прокарат закони за блокиране на такъв сценарий до 31 октомври.

Екшън Джонсън няма спиране! Идва Брекзит

Днешното съобщение идва ден след като депутатите, които са против Брекзит без споразумение, се срещнаха, за да обсъдят начини да използват парламентарната процедура, за да накарат Джонсън да поиска отлагане на датата на Брекзит.

Според "Гардиън" днес в шотландската лятна резиденция на кралицата в Балморал ще се състои среща за обсъждане и приемане на удължаване на почивката на парламента до 14 октомври.

Бъкингамският дворец отказа коментар.

Очакваше се британският парламент да започне есенната си сесия на 3 септември за две седмици, а след това да излезе отново в почивка, докато преминат годишните конференции на политическите партии. Обикновено парламентът възобновява работата си в началото на октомври.

Британският премиер Борис Джонсън обяви в писмо до депутатите, че ще предприеме стъпки за прекратяване на парламентарната сесия след дебатите на 9 септември.

В телевизионно интервю консерваторът отрече този ход да има за цел да попречи на депутатите да осуетят плановете му за Брекзит.

"Трябва да се захванем с вътрешнополитическия дневен ред и затова обявяваме речта на кралицата за 14 октомври", каза премиерът.

Джонсън отхвърли критиките от депутати, че не им се оставя достатъчно време за разисквания и гласуване по Брекзит.

"Това изобщо не е вярно. Ако погледнете какво правим, ние изготвяме нова законодателна програма. Ще има предостатъчно време и за двата лагера на решаващата среща на върха на ЕС на 17 октомври, предостатъчно време за депутатите в парламента ни да дебатират по ЕС, Брекзит и всички други въпроси", каза Джонсън.

Екшън Джонсън няма спиране! Идва Брекзит

Решението на британското правителство да спре работата на парламента от 10 септември до 14 октомври доведе до 1 процент спад в курса на британската лира спрямо еврото и долара, тъй като тази информация засилва хипотезата за твърд Брекзит.

Джонсън многократно е заявявал, че иска Лондон да напусне ЕС на 31 октомври "на всяка цена", дори без споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тези говежди подлоги

    49 3 Отговор
    няма ли да се махат вече, писна ми от тях. Да вървят при другия рижав и да се оправят на воля. Перковци.

    Коментиран от #8, #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мани

    22 17 Отговор
    Когато Джонсън стана премиер, писах коментар под статията, че той няма да лиже мазните еврогейски задници и няма да им цепи басма. Тогава много хора ми се смяха и слагаха минуси... Джонсън може да е клоун, но като реши нещо го прави без да се съобразява с никой и нищо

    Коментиран от #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Зюмбюл

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Асане,Асане,
    да те е..е кой те хване!
  • 7 Терапи?

    9 4 Отговор
    Следва война с Република Ирландия!
  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тези говежди подлоги":

    До сега британците бяха в губеща позиция, защото те са инициаторите за напускане, а сега шантажират ЕС за да бъдат изгонени и застанат на печаливша позиция като изгонени от ЕС...
  • 9 Белчо

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Нали знаеш, че трол вече не е професия- диагноза е.
    Лекувай се - болен си.
    Да тролиш по политически теми е едно - да лееш помия по нашата светиня- е лудост.
    Нали знаеш, че дори да си администратор от сайте,мога да те намеря?

    Коментиран от #11

  • 10 лапай борисе

    2 2 Отговор
    тоя ще надмине Оливър Кромуел, евала на бритовете
  • 11 Асан

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Белчо":

    Намериме койте спира???
  • 12 РЗС

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Мани":

    мисля, че кралството си има монарх и това не е Борко, или се лъжа, то не е каквото той лично иска, а какво мнозинството в парламента иска. И то е, че те не искат брекзит, затова борко и подкупената му от сащ групировка се напъват като глис на буца да съботират парламента, защото този е пътник. Сега си представям как ще вкарат вот на недоверие още в първите дни на парламента и този си отива на село. Със всяка негова реч и действие паунда пада с 1%, до 14 октоври са 45 дена, в който тая шаман на глупостта може да затрие английската икономика самостоятелно. Очаквам да хвърли кючек на масата в брюксел до дни, типично в селския му характер.

    Коментиран от #14

  • 13 Минувач

    4 0 Отговор
    Ако го направи, ще докаже, че НЕ е английският Тръмп и действа, а не троли само в Туитър като страничен наблюдател.
  • 14 Аз1

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "РЗС":

    7 години живях и работех в Лондон докато Джонсън беше кмет и от личен опит мога да кажа, че изобщо няма да се съобрази с опозиционните партии и желанията им. Винаги е слушал какво искат хората и е подкрепял мнозинството от тях, а повечето британци искат да излязат от ЕС на всяка цена, със или без споразумение и той ще направи каквото хората искат. Може да не е правилно и да навреди на икономиката им, но ще го направи щом хората искат това
  • 15 Баластра

    3 0 Отговор
    За да се направи бетон, се използват три съставки! Годишни „Kонференции” на политическите партии. Опит за прокарване закон за блокиране на Брекзит без споразумение. Реч на Кралицата на 14 октомври (а точно преди време Елизабет II каза: „Посочете ми три причини Англия да остане в ЕС”. До 31 октомвти остават три месеца и с не много търпение ще се види какво ще стане. Общо за ЕС и ние в този „кюп”!
  • 16 сноу

    3 0 Отговор
    В края на краищата, все някой трябва да удари по масата и да се свършва с тоя панаир на суетата, на който уж по модерному му викат параламент.Натъпкват се една орда подплашип..тарници,чешат си езиците ,драскат се по кълките ,рошат на секретарките си вълната ,дуят хилави перки и само се кокорят дали сметката им набъбва.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 16 К

    0 0 Отговор
    Останете плюещи българи националисти и много ви здраве от Джонстън. Обичан е от българите в Британия. Дори му подражават, а тук бяха в бг за вас гниди и подхвърля и и обиждани. Остават на острова. Да работят вашите на бизнесмени за 340 лева
  • 19 Sorry

    0 0 Отговор
    Перковците са в България. Там работа може да е, но спокойствие е по-важно, пред диктатурата ви. Да дойде в България да им покаже г-н ДЖонсън как без популистЍ се управлява България. Голям и обичан е Той от българи, индийци, Пакистан и, румънци, поляци.. Спасението дойде от тях, а не от тукашните крадци и популистЍ
Новини по държави: