Тема: Украйна

29 Август, 2019 15:42 2 204 9

Пълна смяна на върха в Киев (СНИМКИ)

  • украйна-
  • киев-
  • петро порошенко-
  • олексий хончарук-
  • володимир гройсман-
  • володимир зеленски

Президентът Володимир Зеленски внесе в парламента кандидатурата на Олексий Хончарук за министър-председател на Украйна

Пълна смяна на върха в Киев (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Украинският министър-председател Володимир Гройсман обяви, че подава оставка заедно със своето правителство пред новоизбрания парламент, предаде ТАСС.

"В съответствие с конституцията аз като министър-председател и правителството предаваме пълномощията си пред Върховната рада", каза Гройсман.

Той определи като "трудни" трите години на премиерския пост, благодари на украинците и колегите си за сътрудничеството и пожела успех на следващия министър-председател.

Председателят на парламента Дмитро Разумков обясни, че пълномощията на старото правителство се прекратяват, след като бъдат избрани членовете на новото правителство.

Президентът Володимир Зеленски внесе в парламента кандидатурата на Олексий Хончарук за министър-председател, каза президентският представител във Върховната рада Руслан Стефанчук.

Пълна смяна на върха в Киев (СНИМКИ)

Очаква се Хончарук да бъде утвърден на поста днес след оставката на предишното правителство, което по закон автоматично предава своите пълномощия със започването на работата на новоизбрания парламент.

Парламентарната група на партията "Слуга на народа" предложи за генерален прокурор заместник-началника на президентската канцелария Руслан Рябошапка, заяви депутатът Никита Потураев.
"Както се очакваше, Олексий Хончарук - премиер, Руслан Рябошапка - генерален прокурор, Иван Баканов - ръководител на Службата за сигурност на Украйна, Оксана Маркарова - министър на финансите, Володимир Бородянски - министър на бъдещото обединено министерство за младежката политика, културата и спорта", каза депутатът от "Слуга на народа".

Давид Арахамия, който беше избран за председател на парламентарната група на "Слуга на народа", заяви, че партията на Зеленски няма да сключва никакви коалиционни споразумения с други политически сили във Върховната рада.

"Партията "Слуга на народа" ще изпълнява своята програма. Ние имаме програма и не ни е нужно коалиционно споразумение", каза той.

По думите му партията, която спечели мнозинство във Върховната рада на изборите през юли, ще разчита само на своята парламентарна група, тъй като и без това "Слуга на народа" "носи стопроцентова отговорност за всички решения".

Пълна смяна на върха в Киев (СНИМКИ)

Зеленски предложи досегашният вътрешен министър Арсен Аваков да остане на поста, каза депутатката от "Слуга на народа" Роксолана Пидласа.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    10 24 Отговор
    Браво на Володимир Зеленски, леко-полеко изчиства руските подлоги от украинската Рада, така тоябва, зашото не става един натам да дърпа, а друг насам, орела, рака и щуката не могат да управляват държава, всички трябва да дърпат в една посока.

    Коментиран от #8

  • 2 Джамбаза

    2 7 Отговор
    жестоко

    Коментиран от #9

  • 3 Геро

    14 7 Отговор
    Тези ще се оправят много по бързо от нас. Сменят бардака заедно с к вите, а ние им сменихме само шелтета.Говорех с Българин живеещ от дълги години в Париж. Защо не можем да оправим България? Млади човече, отговаря ми той, през 1990г сменихте само шелтетата на к вите, оставихте к вите и бардака непокътнати. ЕИ ЗАТВА. Пет минути гледах, като цапнат с мокър парцал, защото беше прав
  • 4 grot

    15 5 Отговор
    Русия и Украйна са братя - един народ с много подлоги политици.
  • 5 Кирил

    1 6 Отговор
    А в рашастан хората даже не ги допускат да гласуват за някакви си градски комитети
  • 6 Тези усрайнци

    5 3 Отговор
    даже и имената им са идиотски. Пълни глупаци.

    Коментиран от #7

  • 7 Начо

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Тези усрайнци":

    Да ве,нямат впутински фамилии
  • 8 Бай Шиле

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Ами ще видим до къде ще стигнат урките! Украинските специалисти, дори цели отрасли се преместиха в РФ! А ти многознайко, продължаваш да бълнува руснаци!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: