Last news in Fakti

3 Септември, 2019 23:30 2 413 30

Сръбски войници са на учения в Русия

  • русия-
  • сърбия-
  • учения-
  • войници

В маневрите ще участват около 200 сръбски войници

Сръбски войници са на учения в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Военнослужещи от Трета бригада на Сухопътните войски на Сърбия ще вземат участие в тактическо учение с бойни стрелби с руски части от Западния военен окръг на Русия, пише белградският ежедневник „Политика“, като се позовава на съобщение от сръбското военно ведомство.

За целите на повишаване на нивото на подготовка членовете на въоръжените сили на Сърбия и Руската федерация, военнослужещите ще изпълнят различни действия и процедури, като марш в зоната на бойните действия, подготовка и провеждане на отбрана в условията на използване на вражески дронове и радиосмущения, както и провеждане на атаки, предаде "Фокус".

В маневрите участват около 200 сръбски войници, които ще използват оръжие, техника и боеприпаси, осигурени от домакини от въоръжените сили на Руската федерация. Това е трета поредна година, в която сръбски военнослужещи участват в ученията на Западния военен окръг, се казва в изявление на Министерството на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El Torro

    19 6 Отговор
    Е как така с руснаците?!, нали за НАТО се стягаха?.
  • 2 Монгола

    40 7 Отговор
    Там са сърбите при силните които им даряват оръжия и дори им ги доставят със самолети нищо че е по скъпо дружбата няма цена, стига да не е с америте че там е 2,7 милиарда цената на дружбата!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Woldemars

    11 15 Отговор
    Слава РОССИИ!
    Да живее България!
    Долу Сърбия, лицемерно подлъзуркваща на Русия.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Браво

    28 7 Отговор
    Имат войници и си обучават! Ние нямаме армия и нямаме подобни проблеми! В цялата 1300г. история на България само по времето на Борисов нямаме армия!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 бай Даньо

    10 17 Отговор

    До коментар #6 от "Браво":

    Спокойно , Сърбия и без армия сме я били. Ако не вярвате сърбоманите още сега може да минавате теля и да разберете на собствтения си задник българската православна християнска любов ...

    Коментиран от #14

  • 8 onq s konq

    6 17 Отговор

    До коментар #6 от "Браво":

    Е как да нямаме армия,след като ако приемем че Турция се числи към балканските държави,сме НА ПОЧЕТНОТО 4-ТО МЯСТО като "Военна мощ"?И така:Турция - 1-во място.Гърция-2-ро,Румъния - 3-то,България -4-то,Хърватия- 5-то,Сърбия -6-то и т.н.Утехата на Сърби е поне,че е пред Албания и Македония!Естествено по стар Руски обичай ти обаче се опитваш да СМАЧКАШ САМОЧУВСТВИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ,та като се почувстват слаби и безпомощни,белким се проснат по очи пред Дядо Иван просейки закрила със горчиви сълзи и разкаяние...Абе за да манипулираш някой трябва ПИПЕ БЕ...къде си тръгнал ти бос през лука?:)

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Браво

    16 6 Отговор
    Сърбите са на страната на победата браво. Много яки ще станат. Ние бг ставаме слаби всеки ден. А сърбите стават силни всеки ден. Браво на сърбите.
  • 12 Трол

    15 5 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    В класацията, която даваш оценката на армиите се базира и на една подробност. Точки в плюс за армиите членки на НАТО. Намери си отново източника и прочети тази пропусната от теб подробност. Реалността за съжаление е малко по-различна. Сръбската армия е с численост около 38 000, нашата неодокомплектована-29 000, като 22 % от нея са цивилни служители. Нали се сещаш, разни секретарки в перманентна отпуска по майчинство и тем подобни. Броя на техниката, в полза на сърбите. А да нямат флот, нашия е страшен, но при сухопътни граници между страните ни, няма как да използваме гумените лодки. Е може да гребем срещу течението по Дунава. Дори авиацията им е по-многобройна, поне докато чакаме страшните 8 пепелянки. А и сърбите са воювали, докато нашите са правили шкембета и рум сървиз в международните мисии. Та те такива ми ти работи Кобилкин, картинката е плачевна! Вместо да се уповаваш на измислени стъкмистики, грабни арбалета (нали си купи такъв преди две години) и хвани гората за една две седмици да се направиш на Рамбо, че да се уповаваме поне на твоето изкуство на водене на война. В теб ни е надеждата! А, и да нахраниш коня!
  • 13 СссереМ

    8 12 Отговор
    За пореден път се убеждавам че русофилите сте ОТКРОВЕНИ българофоби.При условие че сърбите АБСОЛЮТНО винаги са ни забивали нож в гърба, вие отново доказвате че сте склонни да продадете родината си за едно СПАСИБА.Сега очаквам да чуя от вас че западните покрайнини са си изконно сръбска територия.

    Коментиран от #15, #17

  • 14 Одрин падна ден велик

    13 5 Отговор

    До коментар #7 от "бай Даньо":

    Сърбите сме ги били защото , първото нещо което направиха руснаците след Освобождението ни , беше да ни създадат храбра и силна армия , която да може да воюва ,един ден срещу Османската Империя. И докато сърбите са били обучавани по западен образец , да седи в окопа , и да изстрелва куршуми , нашите са били обучавани да мачкат "На Нож " с щикови атаки, от които противника е изпадал в ужас , и просто са хуквали да бягат назад , изоставяйки окопите . Пуля дурак щик молодець това е тактиката която носи успехи на българската армия .

    Коментиран от #27

  • 15 Бай хой

    11 5 Отговор

    До коментар #13 от "СссереМ":

    Май ножа в гърба ни го забиват винаги евроатлантическите ти партньори от Румъния и Гърция.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кьорав карти не играе

    8 8 Отговор

    До коментар #13 от "СссереМ":

    Аз за пореден път се убеждавам , че вие русофобите сте напълно исторически неграмотни , бъркате , и пропускате важни събития с десетки години , и прехвърлете вина за събития на хора, които по това време са били деца , или още неродени. А извода - Един натрапен ни пишман Цар вкара държавата ни в поредица от Национални Катастрофи , с агресивна и необмислена политика , в губещи съюзи , от които губим до 1919 голямо количество територии , и така наречените Западни Покрайнини , които след 100 години вече са толкова български - колкото Истанбул (Константинопол) е гръцки. Всеки си гледа интереса , и се възползва от чуждите грешки .
  • 18 Приятел

    4 6 Отговор
    Сърбите са най-прецакани и в пълна изолация.Все с нещо трябва да ги държат ,и с война естествено.Абе война да има,че иначе ще се разпаднат.
  • 19 Приятел

    4 8 Отговор
    С един сърбин бачках на морето.Горкия само мислеше как да уреди документи за ЕС и да бяга.Накрая замина нелегален за Германия-от хубаво.После го срещнах в Берлин,каза,че живял в Литва 1г.Много убаво у тая Сърбия бе,важното е война да има,че иначе лошо.А ако не е контрабандата и продажба на оръжие,сърбите че го закъсат мощно.
  • 20 ТИР

    8 3 Отговор
    Щом НАТО се разраства трябва да има и друг съюз,,,,
  • 21 ген Иван Колев

    5 5 Отговор
    Ще ме ядосат и ще стана
  • 22 СЪРБИТЕ СМЕ ГИ БИЛИ

    9 4 Отговор
    И АКО СЕ НАЛОЖИ ПАК ЩЕ ГИ БИЕМ..А ТЕ СА ПОДЛИ И СА НИ НАПАДАЛИ В ГРЪБ НО И ТОВА НЕ ИМ Е ПОМОГНАЛО ДА НИ ПОБЕДЯТ..ДА ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ И С ТЯХ И БЕЗ ТЯХ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЪЩЕСТВУВА..МАЗНИ МАЗНИ С РУСНАЦИТЕ..
  • 23 Спокойно

    3 5 Отговор
    Сърбите се учат с братушите.

    Но пък ние провеждаме учения с великите армии на Албания и Турция!

    :-)

    Коментиран от #29, #30

  • 24 Да еаааа!

    3 5 Отговор
    А ти как изчисли, че Сърбия е на 6-то място по военна мощ? Знаеш ли, че трета сръбска армия държи източната граница? А знаеш ли че армията на РБ има всичко 4 полка личен състав? Знаеш ли, че армията на малкото Косово може да прегази България?
  • 25 Да еаааа!

    2 2 Отговор
    А ти как изчисли, че Сърбия е на 6-то място по военна мощ? Знаеш ли, че трета сръбска армия държи източната граница? А знаеш ли че армията на РБ има всичко 4 полка личен състав? Знаеш ли, че армията на малкото Косово може да прегази България?

    Коментиран от #26

  • 26 казвам ти

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Да еаааа!":

    А ти не знаеш колко си прост и елементарен ибрикчия
  • 27 Знаещ

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "Одрин падна ден велик":

    Палячо, сърбите сме ги били не благодарение на, а въпреки смешнатата ти скапана Русия, която изтегли генералите си от нашата армия за да загубим.Ако не знаеш войната се нарича войната на капитаните, защото не сме имали генерали.Като започват сраженията руския посланик вдига тост за победата на Сърбия, а след края на войната българомразците руснаци от яд скъсват дипломатически отношения с Царство България за 10 години.

    Коментиран от #28

  • 28 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "Знаещ":

    Абсолютно вярно...но все пак рубладжийчетата трябва да си заслужат копейките, нали?
  • 29 Жестоката истина

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Спокойно":

    А бе каун кога си провеждал учения с Турция? Турция си провежда ученията в Ирак и Сирия!
  • 30 Запознат

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Спокойно":

    Армията на Турция наистина е велика!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания