3 Септември, 2019 16:25 4 004 19

Русия се прицели в Слънцето

  • слънце-
  • ярило-
  • русия-
  • наноспътник

Московският технически университет "Н.Е. Бауман" и физическият институт "П.Н. Лебедев" разработиха наноспътници в рамките на проекта "Ярило"

Русия се прицели в Слънцето - 1
Снимка: Shutterstock

Московският държавен технически университет "Н.Е. Бауман" и физическият институт "П.Н. Лебедев" разработиха наноспътници в рамките на проекта "Ярило" за изследване на Слънцето, предаде ТАСС.

Планирано е наноспътниците да бъдат изведени в слънчево-синхронизирана орбита, на височина около 600 км, с помощта на ракета-носител през 2020 г.

Очаква се те да регистрират слънчевата активност в рентгеновия диапазон. Функционирането им ще позволи също да се получи прогноза за състоянието на междупланетната среда. Информация ще се предава на Земята 3-4 пъти в денонощието.

Съзвездието от наноспътници ще включва два микроспътника, които ще бъдат изведени в орбита с помощта на слънчев платноход. Връзката с апаратите ще се осъществява от Центъра за управление на полетите в университета.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 АЙ СЯ ВЕЧЕ

    7 4 Отговор
    Я ВТАСАХМЕ !
  • 3 Borislav Popov

    21 20 Отговор
    Пак са назад завалиите. Краварите от време оно имат 3-4 сателита в орбита около Земята, които са специално за изследване на Слънцето + още един (Сохо), който пътува към Слънцето. Ама въпреки това сега ще се появят каскетите и ще ни обяснят колко велика космическа сила била рушийка.
  • 4 ВЪЗРАСТЕН

    8 6 Отговор
    КРАЯ НА СВЕТА ЗНАЧИ НАИСТИНА НАБЛИЖАВА .
  • 5 Ким вече беше там

    15 3 Отговор
    И се върна😂😂😂

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Племеника му

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ким вече беше там":

    Но той ходи през ноща когато слънцето спи . Ха ха ха
  • 8 Жоро

    13 13 Отговор
    Сащ от повече от 20 години имат спътници и сонди които изследват слънцето!!!Мурзилките евентуално 2020 година ще изстрелят спътник,ако не са пияни и рублата не се обезцени до стойността на тоалетна хартия :D :D
  • 9 Behemoth

    7 1 Отговор
    Корейците бяха там и донесоха камъни за МАРШАЛА...
  • 10 Румяна Костова

    18 20 Отговор
    В пocлeднитe 10-15 гoдини Руcия вceки дeн ce фукa c нoви oръжия, нo нe cмee дa ги изпoлзвa cрeщу нac нaтoвcкитe държaви, зaщoтo знae, чe щe бъдe унищoжeнa бързo и ярocтнo. Изпoлзвa ги cрeщу cлaби и нeмoщни cтрaни, кaтo Cирия и Укрaйнa, Грузия, кoитo нe ca в НAТO.В лудниците от където пишат руските тролове трябва да се сложат огромни плакати с надпис - "Благодарим на българите, че не изпратиха едномилионната си армия с най-модерно и свръхвъоръжение по времето на Адолф Хитлер в сюблимният момент, когато бяхме нагънати, че историята можеше да е и друга сега, и да не се празнува 9 септември, а друга дата". Другия плакат трябва да гласи - "НАТО е непреодолима пречка за Русия и руската армия не смее да припари дори в близост до границите на натовска държава, вече 75 години".

    Коментиран от #14, #17, #19

  • 11 Johansson

    10 3 Отговор
    Ако успеят да изнесат сонда у космосо, то след 15 мин ще стане некой гаф и толкоз
  • 12 Toto

    11 5 Отговор
    Тия да вземат да направят един хладилник първо, или някакава печка, и тогава да мислят за нано спътници.
  • 13 Гледач

    7 3 Отговор
    Руснаците заедно с СЕВЕРНА КОРЕЯ и МАКЕДОНИЯ Ще кацнат на слънцето но през ноща че е по студено .Ха ха ха
  • 14 Сух

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Идеята е, че Нафто не смее да влезе и да заграби богатствата на Русия. И стига си писал от женски профил, че накрая, ще вземеш да си повярваш(ако не си вече).

    Коментиран от #15

  • 15 SS14

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Сух":

    За какво им е пък на западните страни да влизат и да взимат богатствата на Русия ? Разсъждаваш като някакъв келеш.Западните страни са 100 пъти по-развити и с 100 пъти по-добър стандарт на живот от Русия дори и без тези ресурси.Прословутите ресурси са важни за ресурсни икономики като руската ,която не произвежда нищо ,а само дупчи и продава като арабските страни!
  • 16 скъсан каскет

    4 3 Отговор
    Америка си има всичко като почнеш от нефт и газ до злато и диаманти и никога не е била зависима от който и да било въпреки насажданият от болшевиките мит за мераците към тях
  • 17 Велев

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    А НАТО срещу кого използва своите оръжия?
    Срещу Ирак, които подкрепяха но с английска помощ им спретнаха война срещу измислени и несъществуващи оръжия за масово поражение?
    Срещу Афганистан, от където след намесата им се увеличи притока на наркотици към Европа?
    Срещу Либия, когато наближи времето Берлускони и Саркози да си връщат личните заеми инвестирани в предизборните им кампании?
    Срещу Югославия, където след разпада им направиха най-голямата си база в Косово? А също купиха най-големия им тютюнопреработвател след 3-4 бомбардировки, вероятно загрижени от вредата от цигарите?
    Да изреждам ли другите екскурзии на натовци и американци, уж демократизирали дестинациите?
    Да, и Русия не е цвете за мирисане. Ама кога империите са били?
    Сирия.... Се движеше по западен модел и бяха приятели със САЩ. Но само до момента когато сирийците не отказаха през тяхна територия да минават горивопроводи без собственото им участие.
    След атентатите бе обвинен Бин Ладен, но не и саудитците, въпреки, че сред атентаторите имаше саудитци. Защо ли? А според германското разузнаване Бин Ладен е възпитаник на американските служби...
    Явно не сте гледали видеото с признанията на един "икономически убиец", който споделя какво се случва с държавите, които не се подават на корупцията налагана от САЩ...
    Не гледайте само лъскавата страна. В САЩ хората под прага на бедност са повече и като брой и като проценти сравнено с Китай. Ама и милиардерите им повече. Дали има връзка демок
  • 18 Влад

    1 0 Отговор
    Слава России!
  • 19 Дреме ми

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Руми...миличка говориш като пияна жена с путито си.Русия ако нападне нато,нищо няма да остане недрага...Това май не ти е много ясно!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания