Last news in Fakti

3 Септември, 2019 07:55 1 367 1

Джонсън планира предсрочни избори

  • великобритания-
  • избори-
  • борис джонсън-
  • борис джонсън

Това може да стане след гласуването в Камарата на представителите

Джонсън планира предсрочни избори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Борис Джонсън планира да насрочи предсрочни избори в случай, че Камарата на общините не одобри вариант за излизане от ЕС без споразумение, съобщи The Telegraph.

Новината беше обявена от източник от правителството. Изборите може да бъдат насрочени за 14-ти октомври.
Очаква се през утрешния ден в долната камара на британския парламент да бъде гласуван план, който може да даде контрола над парламентарния дневен ред на опозицията. Така може да бъде гласуван закон, който да предвиди повторно отсрочване на срока за излизане от ЕС.

За да мине такъв закон, той трябва да получи подкрепа от две трети от представителите в Камарата на общините. При такъв вариант Джонсън ще внесе предложение за предсрочни избори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис Джонсън

    0 0 Отговор
    Тези избори са мои! Ще спечеля с огромна преднина и ще си живеем 1000 пъти по-добре, като изкарам прекрасната ни и Велика Британия от ЕС! Вервайте ми!!!
Новини по държави: