Last news in Fakti

4 Септември, 2019 20:45 1 670 5

Нов важен ход в британския парламент

  • великобритания-
  • парламент-
  • ес

Приеха на второ четене предложението за отлагане на излизането от ЕС

Нов важен ход в британския парламент - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският парламент прие на второ четене законопроект, с който задължава правителството да поиска отлагане на крайния срок за излизане на Великобритания от ЕС, съобщи Би Би Си.

Депутатите настояват за отлагане на датата до 31-ви януари. Това може да стане, ако парламентът не постигне съгласие за споразумение до 19-ти октомври.

Сегашният краен срок е до 31-ви октомври. През вчерашния ден съюз между опозиционните групи прокара решение за избягване на излизане от ЕС без споразумение.

Те получиха и подкрепа от част на представителите на управляващите консерватори. Текстът беше приет в Камарата на общините. Той беше одобрен от 329 гласа на 300 гласа.

Остава текстът да бъде приет на трето четене. След това може да се гласува по предложението на премиера Борис Джонсън предсрочни избори.

Те могат да се проведат на 15-ти октомври по предложение на премиера.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 бобо

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова":

    Полуидиот, в период на полуразпад. Но кой е пълният идиот който му плаща, и понася негативите?

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Samoth

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова":

    Това същото мнение го четох вчера под друга новина. Ако написаното по някакъв начин е вярно, значи злият Саурон от Москва по някакъв начин е сложил евреите в малкия си джоб и вече той назначава американските президенти и британските премиери. Така, сега сериозно - на всички им е ясно, че чичо Дони врътна кранчето на разни НПО-та и е съвсем закономерно да срещаме злобни коментари, които искат да ни внушат това-онова. Само че всеки знае коя е държавата, която има военни бази в целия свят, която сваля правителства и която е използвала ядрено оръжие. За разлика от преди столетия в наши дни деМонокрацията наложена с военни средства и либералщината са новото християнство, а МВФ и СБ са новата форма на колонизация, с която се упражнява контрол над целия свят - за пример: Афганистан, Ирак, Либия, Панама, Сирия, Йемен и т.н. А по темата - не знам дали едни предсрочни избори ще решат проблема с английският пациент, защото резултатът пак ще е 52/48 за искащите Брекзит, независимо за какво ще гласуват поданиците на рептилоподобните.
  • 5 Дъ Клаш

    6 0 Отговор
    За ЕС англия няма никакво значение Франция и Германия са решаващите.Една от тях да излезне и с ЕС е свършено.
Новини по държави: