Last news in Fakti

3 Септември, 2019 20:00 2 313 6

Джонсън загуби мнозинството си в парламента

  • борис джонсън-
  • филип лий-
  • великобритания-
  • парламент-
  • мнозинство-
  • ес

Депутат си смени мястото в залата

Джонсън загуби мнозинството си в парламента - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Правителството на британския премиер Борис Джонсън загуби работното си мнозинство в парламента, след като депутатът консерватор Филип Лий премина в редиците на партия Либерални демократи, предаде Ройтерс.

"Това консервативно правителство агресивно се стреми към Брекзит с вредни последици по безпринципен начин. Това неоправдано излага на риск живота и прехраната на хората и своеволно застрашава целостта на Обединеното кралство", посочи Лий в изявление.

Депутатът си смени мястото в залата, точно когато премиерът беше започнал да говори за последната среща на високо равнище на Г-7 миналия месец в Биариц, Франция.

Британският премиер Борис Джонсън каза, че през това лято е постигнал "голям импулс" в преговорите с ЕС за Брекзит и че приемането на подготвен закон, който да блокира напускането на съюза без споразумение, би разрушило преговорите. Британският премиер отново прикани депутатите да избегнат варианта с нови избори, като гласуват против законопроекта, блокиращ излизането от ЕС без сделка.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Холандия

    11 5 Отговор
    Ще им дойде акълът в главата...
  • 2 вес

    12 8 Отговор
    Просто ще разпуснат парламента и пак ще реализират Брекзит. Колкото по-далеч от немците, толкова по-добре
  • 3 El boko

    7 2 Отговор
    Аахаха, добре че нащо е стабилно, нали така ;)
  • 4 Хъш

    4 3 Отговор
    Какъв е проблема с немците? Не разбирам.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хъш":

    Проблема с немците е огромен, какъвто е бил и по време на войните, а именно че говорят едно и правят съвсем друго. Морал-зЕрО. Примери- говорят за санкции над Русия и докато Франция се отказа от участие в изграждането на железниците, онези веднага се включиха, говориха срещу Южен поток,но сега строят Северен, говорят за европейска армия,но не предприемат никакви стъпки, говорят за единна европейска икономика,но не подкрепиха Макрон за данъци върху американските дигитални търговци,говорят за опазване на околната среда,но продължават да спонсорират пожарите в лицето на бразилската маймуна и да лъжат с емисиите от колите им. И не на последно място, напълниха ЕС с мигранти с идеята да отдават тези които стават за евтина работна ръка,а другите да ти пръскат по другите държави. Огромен проблем има с тези шваби. И най големия проблем на този брекзит е именно че сега стават още по разпасани.
  • 6 Баш бащицата

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хъш":

    Проблемът е, че им сежвменява вина поколения наред, оттам как щото са виновни трябва да плащат и те плащат масрафа за целия ЕС. Безропотно. Това е проблемът. Не може 10 поколения след ПСВ и ВСВ да са виновни. А и колко да са виновни? Англичани и испанци виновни ли са за колонизацията? Франция за Наполеон? САЩ?
Новини по държави: