6 Септември, 2019 18:10 4 662 23

Русия се затопля два пъти по-бързо от останалия свят

  • арктика-
  • сибир-
  • северен полюс-
  • глобално затопляне

Средното покачване на температурите в страната от 1976 г. е било 0,47 градуса по Целзий на десетилетие

Русия се затопля два пъти по-бързо от останалия свят - 1
Снимка: Shutterstock

Русия се затопля два и половина пъти по-бързо от останалата част на света, се казва в доклад на руските федерални екологични власти, публикуван на сайта на руското министерство на околната среда, предаде ДПА.

Средното покачване на температурите в Русия от 1976 г. е било 0,47 градуса по Целзий на десетилетие, се казва в доклада. Това е с 2,5 пъти повече от темпото на покачване на температурите в света за същия период, което е било 0,17-0,18 градуса по Целзий на десетилетие.

Нарастването на концентрациите на парникови газове е бил един от ключовите фактори, водещи до климатичните промени, се допълва в доклада.

Русия се възползва от покачването на температурите, като разработва Арктика и като насърчава търговията по своя Северен морски път, който се простира из руския далечен север.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    9 28 Отговор
    Тия паляци сам ще се изтрепят

    Коментиран от #3, #5, #13

  • 2 Behemoth

    16 6 Отговор
    Ще сеят жито и в Сибир!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 соросоид дебил

    27 14 Отговор
    В света има две сили! Русия и останалият свят.

    Коментиран от #8, #21

  • 5 Гошо

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ториното":

    Това е идеалното разрешение за туристите , които в най-скоро време ще почивате доживотно на слънчеви бани в Коми .
  • 6 Това е то всичко друго е лъжа

    8 12 Отговор
    Китай си заформя нови обработваеми площи.....

    Коментиран от #17

  • 7 соросоид дебил

    18 5 Отговор
    Това с "глобалното затопляне" е заговор срещу бедните страни да бъде ограничено тяхното развитие чрез всевъзможни забрани и квоти за изгорели газове. Много добре помня, когато от сутрин до вечер всеки ден ни плашеха с така наречената "озонова дупка", която уж пак се разширяваше заради замърсяването, но после взе че се затвори и сега нито дума за това. Проблема в света е че се изсичат горите и джунглите основно, които превръщат този изхвърлен въглероден двуокис в кислород.

    Коментиран от #10, #18, #22

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 666®

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "соросоид дебил":

    За озоновите дупки се взеха моментално мерки и пак трябваха десетилетия, за да се затворят донякъде. Сега няма проблем, защото ограниченията продължават да се спазват. Лошото е, че сега на власт са една идея по-алчни хора, които се блазнят от малко по-голяма печалба и не им пука, че засегнати ще са милиарди хора. За тях ние струваме по-малко от цент на калпак.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Реално

    8 2 Отговор
    Русия има национална доктрина от 2006 година за затоплянето.Предвижда се дори посеви на хлебни култури в Сибир.Инвестират в инфраструктората на Сибир и Далечният Изток като сьздават и работни места в месната икономика.За морският северен пьт всички знаем. И точно от това се различават политиците на Русия и да кажем нашите-руските имат стратегия,визия и доктрина за бьдещето-както за проблемите които ни очакват-така и визия за развитието си...
  • 13 Фоти

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ториното":

    Казват, че Бялото братство с любов стоплилоЗемята. А част от него е в Русия. И тук има. Каквато и технология да стане, все ще е дисхармония. Защото повечето човеци са безотговорни като животни, на стадий плюскане, размножение и купон.Та тези над 5 млрда. С живофинско поведение, разсипват всяко добро начинатие. Те са навред по света. И на всички нива на общественните йерархии. И понеже политиците и системата така ги толерира, за да консумират и бачкат, проблема няма как да се реши без сътресения. Предните цивилизации пак така действаха.

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Фоти":

    Ти па го написа в минало несвършено време, все едно си бил свидетел на предните цивилизации....

    Коментиран от #15

  • 15 Фоти

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Да, бях и съм заключен на тази планета, докато е живо човешкото ми тленно тяло. Но когато умре ще се освободя и полетя. Човешкия живот е хубаво нещо, безцвнно, но човечеството опорочи системата от хиляди години. Дори на Луната са по-добре от тук хуманоидите. Тук са виновни всички, които търпят тази система. Разбира се има и правилни неща, но като цяло смисълът е изкфисен. Организацията е погрешна, а елита престъпен. На Плеядите е хубаво.Тук цари безсмислие.
  • 16 Чипът

    2 1 Отговор
    Щото рускините са с по-топли като мангалките
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Точно

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "соросоид дебил":

    Както казаха бразилците, като искате да пазим амазонската джунгла, платете ни, щото вие вашите гори сте си ги изсякли преди две столетия и нацвъкахте света с боклуци от индустриалната революция. Искат слаби държави, да нямат конкуренция, но да им източват ресурсите под форма на суровини, както точат България.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Емил

    6 0 Отговор
    Тази разлика с руски термометри ли е мерена или е потвърдена и от някоя европейска страна?!
  • 21 SS14

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "соросоид дебил":

    Страшна сила са неандарталците.С икономиката на малка Холандия,с технологичното развитие на Филипините и със стандарта на живот на Оман и Ливан,като живеят дори по-бедно и мизерно и от нас българите.Най-голямото технологично изобретение на руските хобити е самовара,а военно немогат да догонят САЩ и Китай и да искат.Това ли е силата за тебе ? Руснаците,а кажат гък и САЩ директно им приключват икономиата ,а след това повдигнат ли глава, директно ги заличават и от картата.Това е картинката.
  • 22 SS14

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "соросоид дебил":

    В света има една суперсила и тя е САЩ.Руснаците са джуджета по всеки показател.
  • 23 Д-р Петров

    0 0 Отговор
    На някои хора им се затоплят кратуните, в резултат на което сънуват сибирски мечки.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания