Last news in Fakti

7 Юни, 2012 13:49 1 037 0

Меркел иска "политически съюз" в Европа

  • меркел-
  • ес-
  • дългова криза
Меркел иска "политически съюз" в Европа - 1
Снимка:ЕПА/БГНЕС

 

Германският канцлер Ангела Меркел заяви тази сутрин, че иска да работи за "политически съюз" в Европа, или да се приеме идеята за Европа на две скорости, ако някои държави отхвърлят такъв съюз, предаде АП.

"Ние се нуждаем от повече Европа... от бюджетен съюз... но преди всичко имаме нужда от политически съюз. Ние трябва постепенно да се откажем от компетенциите на Европа... Но не бива да стоим бездейни, за това че една или друга страна все още не желае да се включи", подчерта Меркел пред германската обществена телевизия.

През последните седмици тя се намира под засилен натиск в родината си, където се засилват настроенията за предприемане на активни действия за намиране на изход от дълговата криза.

Канцлерът отбеляза, че възнамерявала да предложи на срещата на върха в края на юни работна програма, насочена към постигане на политически съюз. В интервюто Ангела Меркел се опита да успокои очакванията от тази среща, посочвайки, че тя няма да реши всички проблеми наведнъж.

Според нея "няма такава среща, която да разреши всичко наведнъж". 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА