Last news in Fakti

30 Май, 2012 21:55 1 298 2

Меркел против магистрални такси в Германия

  • меркел-
  • магистрали-
  • такси-
  • германия

Проектът на министерството на транспорта срещна съпротива на най-високо ниво

Меркел против магистрални такси в Германия - 1
Снимка: Факти.бг

Германският канцлер Ангела Меркел няма да одобри въвеждането на магистрални такси в страната, до изтичането на мандата й през 2013 г.,съобщи бТВ.

АФП цитира изявление на говорителя на канцлера на Германия, според когото Ангела Меркел категорично е отказала да подкрепи проекта на своя министър на транспорта Петер Рамзауер.

През уикенда министърът на транспорта предложи въвеждането на винетната система за заплащане на пътуванията по германските магистрали.

Според Ангела Меркел германските автомобилисти плащат достатъчно данъци, за да им бъде въведена и магистрална такса.

В една страна, където автомобилът е религия, плановете на германското правителство бяха посрещнати с широко неодобрение от обществото, което все още не е преглътнало предложението за въвеждане на ограничения на скоростта по магистралите в Германия, припомнят наблюдатели.

В най-голямата икономика в Европейския съюз пътни или магистрални такси се събират само от тежкотоварните превозни средства посредством електронна система на засичане при преминаването на границата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шарън Стоун

    1 0 Отговор
    В Германия няма да има, но в България освен Пътен данък, освен винетна такса ще има и тол такса. Нека си спомним това преди изборите догодина.
  • 2 Магарока

    1 0 Отговор
    Нашите са крадци и подмазвачи