Last news in Fakti

14 Юни, 2012 12:39 918 1

Меркел: Всички искат от нас да преборим кризата

  • ангела меркел-
  • еврозона-
  • евро-
  • дългова криза
Меркел: Всички искат от нас да преборим кризата - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кризата в Еврозоната и ролята на Германия в нея ще доминират срещата на Г20, която ще се проведе на 18 и 19 юни и ще е посветена на състояниято на световната икономика.

Това стана ясно от реч на канцлера Ангела Меркел пред парламента.

Тя не пропусна да отправи апел към Европейската централна банка (ЕЦБ) да играе по-голяма роля при надзора на банките, за да се избегнат по-големи проблеми във финансовия сектор.

Имаме нужда от по-независима надзорна власт, заявила Меркел. По този начин тя отново разкритикува настоящата система, базирана на Европейския банков орган и призова за нови правомощия на ЕЦБ.

Световните лидери не трябва да "надценяват" способността на Германия да намери път за излизане от дълговата криза в Еврозоната, а Европа няма да поеме по лесния път, заявила още Меркел.

Възможностите на Германия за спасяване на 17-членната еврозона не са "неограничени", подчертала тя. Меркел отправила предупреждение също срещу "лесни решения" и "посредственост" при справянето с кризата и защитила идеята за политически съюз на "стабилна основа".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 0 Отговор
    м..ната ѝ на меркел-няма криза,да станат техните лихви в банките по кредитите както са при нас да ги видим тогава....не искам германка да ми казва кое е добро за мен и кое не...браво на гърците