Last news in Fakti

9 Септември, 2019 08:30 2 417 1

Полицаи събраха €10 000 от разбит банкомат

  • банкомат-
  • сплит-
  • хърватия-
  • пари-
  • банкноти-
  • полицаи

Измама в Хърватия

Полицаи събраха €10 000 от разбит банкомат - 1
Снимка: Shutterstock

Полицията в хърватския град Сплит беше вдигната на крак заради дъжд от пари, изсипал се изневиделица посред нощ от банкомат до пощенски клон.

Отзовалите се на сигнала служители на реда успели да съберат около 10 000 евро, които били разпръснати по улицата, предаде БГНЕС.

При извършеното разследване се оказало, че банкоматът е станал обект на хакерска атака и опит за грабеж. Нагъл крадец посред нощ отстранил контролния панел на машината и ѝ задал команда да изхвърли банкнотите, които съхранява. Банкоматът обаче задействал аларма, която сигнализирала охранителна полиция.

Пристигналите на мястото охранители заварили крадеца, който взели за случаен заблудил се минувач, на когото му е прилошало. Докато установявали самоличността му, той успял да избяга, а от банкомата се изсипал порой от банкноти.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анти гербаджия

    5 2 Отговор
    Значи очаквайте в скоро време и в БълХария Цоко и Боко да активират същия план със съдействието а онова лапе от тад груп
Новини по държави: