Last news in Fakti

9 Септември, 2019 13:00 2 611 2

Хърватия продължава започнатото от България

  • хърватия-
  • ес-
  • българия

Страната може да получи ресора за разширяването на ЕС

Хърватия продължава започнатото от България - 1
Снимка: Shutterstock

Хърватия може да издигне следващия европейски комисар по разширяването в новата Европейска комисия, съобщи European Western Balkans.

Ресорът най-вероятно ще бъде поет от Добравка Шуица. Тя вече беше издигната за следващ европейски комисар.

Ако назначението ѝ стане факт, Хърватия ще получи ресора за водене на преговори за страни, които кандидатстват за членство в ЕС. Така някои експерти посочват, че страната ще продължи започнатото от България в опитите за разширяване на ЕС със страни от Западните Балкани.

Шуица е член на Хърватския демократичен съюз, като преди е заемала поста на кмет на Дуборвник. Очаква се новият председател на ЕК Урсла фон дер Лайен да обяви новите назначения през утрешния ден.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: