10 Септември, 2019 15:09 7 725 39

В САЩ са притеснени от руски суперизтребител

  • су-57-
  • русия-
  • сащ-
  • изтребител-
  • притеснени

Акцентът се поставя върху новите радарни технологии

В САЩ са притеснени от руски суперизтребител - 1
Снимка: Shutterstock

Руската отбранителна промишленост започна да разработва концепцията за изтребител от шесто поколение. В бъдеще този самолет ще трябва да замени Су-57, се казва в статията The National Interest, предаде "Поглед Инфо".

Американското издание обръща внимание на факта, че въоръжените сили на Руската федерация изучават широк спектър от концепции, включително използването на пилотирани и безпилотни групи, енергийно ориентирани оръжия, както и хиперзвукови технологии. В същото време акцентът се поставя върху новите електрооптични сензорни и радарни технологии, чиято цел е да открива „невидими“ обекти.

Новият руски изтребител шесто поколение ще има всички тези нововъведения, но основният му акцент ще бъде радиофотонният радар, който може да покрие по-голяма площ от съществуващите му аналози. Изданието цитира думите на съветника на първия заместник-генерален директор на групата за радиоелектроника КРЕТ Владимир Михеев, който заяви, че облъчването на противника в по-рано неприложен широк честотен диапазон дава възможност да се получат невероятно точни координати на неговото местоположение.

В допълнение, такова устройство е по-добре устойчиво на намеса от страна на противника. Може да се използва и като система за електронна война, комуникация и канал за предаване на данни. Майкъл Кофман, водещ изследовател в Центъра за военноморски анализи в Арлингтън, специалист по Русия, обърна внимание на факта, че руският отбранителен комплекс е в крак с времето. По-специално, Руската федерация взема предвид основните тенденции във военната наука и оръжейните технологии.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone е уше на ДАНС

    64 10 Отговор
    СЛАВА РОССИИ!
    краварите има за каво да се притесняват нали си го просят те! :)

    Коментиран от #28

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    65 8 Отговор
    Защо ги е страх от руски изтребител, нали уж техните са по-хубави?

    Коментиран от #22

  • 3 jorj

    14 18 Отговор
    Небъркайтее шесто със седмо поколение!!!!
  • 4 Кирил

    12 40 Отговор
    Направо десето поколение са почнали.като Арматата,освен че не може да се движи даже и по площада,оказа се че не може и да стреля
  • 5 Агент Харолд

    16 68 Отговор
    Как ще замени СУ-57, като такъв изтребител няма все още? Руската държава - Свинската кочина не е способна да произведе нищо високотехнологично, а още повече да има шанс да се мери с най-развитата страна в света в технологиите - Съединените Американски Щати. Русия от идването на Комунизъма е винаги зад САЩ. САЩ за 200 години се превърнаха в символ на величие, докато Русия за 1000 години е символ за смях.

    Коментиран от #30, #39

  • 6 Русороб

    15 41 Отговор
    Вече се изморих от руска простотия, вижте къде е статията и колко е американско. Истината е че а тръгне мечката да се надника а са я изяли с парцалите.

    Коментиран от #9, #29

  • 7 Ф 16

    41 5 Отговор
    34 дни чакам новите 8 изтребителя f-16 block 70 платени предварително чрез облигационен заем от Боко тиквата и шкембе войвода и парламента прехвърлен към федералната банка на САЩ лихва за изминалия период в размер на 7 милиона лева в полза на американската икономика и администрация и управление на човешките ресурси и президента на САЩ барак Обама и Ромни и Доналд Тръмп Дък

    Коментиран от #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Смах в залата

    10 35 Отговор
    Мужиците свестна кола не могат 100 години вече да направят тръгнали супер-изтребители да правят ...
  • 11 Без аналог!!!

    6 28 Отговор
    самото наименование "радиофотонен радар " е пълна глупост съпоставима само с класиката "триплазмен огън" . При нито един сериен самолет от 5-то поколение , който всъщност дори не е 5-то и без двигатели за него , хората вече са направили 6-то поколение . Освен това и на висок глас тръбят кои са основните му преимущества . Когато САЩ използват Ф-117 в Ирак за първи път , самолетът е съществувал вече от години и никой не се е хвалил с него , освен това години след това се полагаха усилия да се прикриват формата и характеристиките му
  • 12 Русороб

    4 16 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Това дърто комуне явно наистина директно от карлуково излъчва

    Коментиран от #17

  • 13 От кравар нищо не става

    32 7 Отговор
    Еми нормално да са притеснени, като не могат една ракета да си направят от как умряха немските инженери, бойните самолети след Ф16 ги правят по 20 години и все имат дефекти като Ф22 и Ф35, щото не е като да краднеш на готово от немците реактивен изтребител; че даже и една атомна бомба не.могат да си сглобят като хората без немски инженери.
  • 14 ключаря

    24 2 Отговор
    Г-н Путин предложи на американците продажба на хипер звукови ракети - ще им предложи и по-новия изтребител от шесто поколение.

    Коментиран от #18

  • 15 Емил

    8 25 Отговор
    Хубаво! Ама руснаците и десето поколение да имат - все са на последно място по стандарт на живот! Дори да се приеме русофилистичната теза, че Русия има най-великата армия - какво от това?! Народът им се гърчи в материална и духовна нищета, а юдейската им върхушка ги дои!
  • 16 Питам само

    28 4 Отговор
    Защо великите САЩ са притеснени от първобитната военна технология на Руската федерация, защо още нямат хиперзвук тези с извънземните хвърчила, с които плашат гаргите?!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 1122

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "ключаря":

    На цената на фъ 16
  • 19 Йозеф

    6 19 Отговор
    Е нека първо направят СУ-57, да влезе в производство и тогава да мислят за следващо поколение. От русофилите някой да ползва рашки телевизор, лаптоп, телефон, автомобил? Климатик, микровълнова, миксер поне?
  • 20 руски самовар

    7 19 Отговор
    Русия ще ЩЕ пусне в производство в близките 25 до 50 години самовар 8мо поколение . И американците викат -Ще ви дадем Аляска щото много ни е страх от тоя самовар и от всичките ви самовари , тостери, миксери и ютии.
    за смях ставате вече
  • 21 антрашпиц

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ф 16":

    Бая има още да чакаме....не му се види края.
  • 22 Русофилите са без мозък

    4 10 Отговор

    До коментар #2 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Добре, кой ти каза, че ги е страх Поглед.Инфо ??? Ходи на лекар докато е време
  • 23 Дедо Ванго

    8 11 Отговор
    Ама верно ли са арестували някакъв русофил в България за държавна измяна и щял да го разпитва някакъв американец с колец 45 санта и казал "Ще му избия всичката русофилия от главата "
  • 24 Хрониките на Евразия

    5 10 Отговор
    Излиза , че ще правят хибрид от всички оръжия , , за които Путин ни разказа..
    А Поглед инфо може и подводен да го направи , за да може и ракетите Булава да изстрелва и Посейдон да носи .
    Абе като кухненски комбайн ще бъде ..
    Затова американците ги е страх , те такова чудо НИКОГАШ няма да произведат 😃
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ПЕНКО

    7 1 Отговор
    НЯМА РЕАЛНО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ !!! ТОВА Е ИГРА НА ВЕЧЕ ГЕПИЛИТЕ - ИЗМИСЛЕНИТЕ ОТ ЕВРЕИТЕ БАНКОВИ СИСТЕМИ И НАРЕЧЕНИ ЗА КРАТКО МИЛИАРДЕРИ !!! ДАЛИ ЩЕ ИМА РЕВОЛЮЦИЯ ИЛИ МЮСЮЛМАНСКА ИНВАЗИЯ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ !!! ПЪРВО ЩЕ ГРЪМНАТ САЩ И ИЗРАЕЛ ,А СЛЕД ТЯХ И "ФИНАНСОВАТА ИМ СИСТЕМА "- НАПРАВИЛА РОБ ВСЕКИ ПРОИЗВЕЖДАЩ БЛАГАТА ЗА ЖИВОТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 45 санта

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone е уше на ДАНС":

    Ела да ти изправим ругите !

    Коментиран от #35

  • 29 Ххх

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Русороб":

    А ти нали с пръстче щеше да помагаш. Сега ще хапнеш ли от парцала под опашката и ? Имам предвид нали си винаги активен срещу руската мечка, ща се включиш ли и този път в яденето на парцалите ?
  • 30 Ххх

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Агент Харолд":

    Агент Харолд, брътвежите ви да толкова плоски, едностранчиви и тенденциозни, че е абсолютна загуба на време човек да спори с такива като вас с някакви смислени аргументи. Щом и мнението на американски експерти не може да ви повлияе, какво остава за някой друг. Макар че в Русия биха искали да имат срещу себе си точно като твоята персона - кон с капаци без мозъчни гънки, който да подценява до безкрайност възможностите на другата страна. А относно безкрайната ви русофобия и простотия, руснаците имат един израз "У меня въврачивает живот" - демек повдига ми се, повръща ми се от такива като теб.
  • 31 СССРМинета

    2 9 Отговор
    Тея смешници още пето поколение немогат да направят,тръгнали за шесто да мечтаят.Защо ни губите времето с подобни шимпанзета.Не разбрахте ли,че от всички водещи страни Русия е най-изостанала откъм авиация ?
  • 32 Мдаааа

    5 1 Отговор
    И замириса на краварски шит
  • 33 лилито

    1 8 Отговор
    Пак ли ?
    Да не е като оная ракета дето гръмна и изби конструкторите си или като танка ''Армата'' дето го теглиха насред Червения площад та и мумията на Ленин се изчерви от срам.

    Коментиран от #34

  • 34 Guest

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "лилито":

    Решетников това са последните измишльотини които беше приготвил, кракът ти няма да стъпи вече в България.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ггххйй

    5 0 Отговор
    Те американците първо, да настигнат Иран и С. Корея, пък после да си го мерят с Русия.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 човек от бъдещето

    1 3 Отговор
    Както ракетите така и изтребителите им няма да могат да литнат в момента на страшния съд
  • 39 роки

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Агент Харолд":

    ами така както се знаеше,че няма су-57 способен да лети изведнъж се оказа,че има цели 8 броя,които пък се оказват напълно достатъчни ,за да държат в неведение 500 броя ф-35 и още толкова раптъри...защо ли така изведнъж американците започнаха да се напъват да го изучават
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания