11 Септември, 2019 14:30 2 483 5

Идея за нов референдум се прокрадва в Лондон

  • борис джонсън-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • джереми корбин-
  • ес

Резултатите от анкета сочат, че Консервативната партия има значително по-висок рейтинг от Лейбъристката

Идея за нов референдум се прокрадва в Лондон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Опозиционната Лейбъристка партия трябва да се обяви срещу Брекзита и за насрочването на нов референдум, който още преди изборите да отмени напускането на ЕС. Това се очаква да каже днес заместник-председателят на Лейбъристката партия Том Уотсън в реч, в която се разграничава от позицията на лидера на партията Джереми Корбин, съобщи Ройтерс.

Уотсън ще заяви, че не съществува решение, което да се нарече "добра сделка за Брекзит", и че лейбъристите трябва категорично да започнат кампания за оставане в ЕС. "Единственият начин веднъж и завинаги да се излезе от безизходицата на Брекзита е народен вот чрез референдум", ще каже той. По думите му "парламентарните избори може изобщо да не решат този хаос".

Корбин е казвал, че иска избори, след които лейбъристите да инициират нов референдум за напускане или оставане в ЕС. Консервативната партия на премиера Борис Джонсън твърди, че лейбъристите не искат да се съобразят с резултата от референдума от 2016 г. и желанието на обществото Великобритания да излезе от ЕС.

Резултатите от анкета сочат, че Консервативната партия има значително по-висок рейтинг от Лейбъристката.

Идея за нов референдум се прокрадва в Лондон

Според онлайн допитването на "Кантар", проведено между 5 и 9 септември, партията на премиера Джонсън има подкрепата на 38 на сто от избирателите, докато лейбъристите - на 24 процента. И двете партии имат спад от 4 пункт спрямо предишно проучване.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Знам знам🙄

    4 3 Отговор
    Абе накрая ше има референдум. Само че ще е в Уелс, Шотландия и Ирландия. И темта ще е напускне на Великобритания. Викайте ми Дедо Ванго

    Коментиран от #5

  • 3 и ний сме дали нещо на света

    5 1 Отговор
    Избори, пардон, референдуми до дупка.
  • 4 плевен

    4 2 Отговор
    Дори в България нямаме политик като Корбин, който така отчаяно да разчита на чужденците в борбата срещу своите. Само, че чувството за самосъхранение на англичаните най- сетне заработи. Тези проценти и Сорос не може да ги промени.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: