Last news in Fakti

12 Септември, 2019 15:32 2 558 6

Борис Джонсън: Не съм лъгал кралицата

  • борис джонсън-
  • кралицата-
  • великобритания

Британският премиер отхвърли твърдения в медиите

Борис Джонсън: Не съм лъгал кралицата - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Великобритания отхвърли твърденията, че е излъгал кралицата за решението да разпусне парламента, съобщи Гардиън.

Премиерът Борис Джонсън разпусна парламента за 5 седмици. Законът влезе в сила, след като кралица Елизабет II го одобри.

Според опозиционните депутати това се прави, за да се блокират закони, които могат да спрат излизането на страната от ЕС без споразумение. Някои медии пуснаха информации, че Джонсън е заблудил кралицата, докато са разговаряли по темата.

„Няма такова нещо. Върховният съд се съгласи с нас“, заяви Джонсън.

Той заяви, че много се надява да бъде постигнато споразумение с ЕС. Той ще участва на срещата на върха на ЕС в средата на октомври, като отново зави, че е готов на излизане без споразумение.


Парламентът на Великобритания вече прокара закон, който не позволява подобно действие и който вече беше одобрен от кралицата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Везира

    9 3 Отговор
    Лъга Лъга не се прави Лъжлив Джонстън! Излъга старата дама с пудела!!!
  • 2 среднощен

    7 0 Отговор
    Дали пък не се върви към присъединяването на нови щати към САЩ..? Знае ли човек..? "Американската мечта" на европейския континент..!?

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Англия

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    са троянския кон на Говедоландия в Европа.

    Коментиран от #5

  • 5 РЗС

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Англия":

    много правилно се изрази - Англия. В близките няколко години Шотландия, Уелс и Ирландия ще са независими държави, а Англия да е щат на сащ ич ми не е.
  • 6 анонимен

    1 0 Отговор
    Борисе, да изядеш посрания задник на кралицата!
Новини по държави: