Last news in Fakti

16 Септември, 2019 20:59 4 036 38

Сирия не може да бъде делена на зони на влияние

  • русия-
  • сирия-
  • турция

Среща на върха в Анкара

Сирия не може да бъде делена на зони на влияние - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия, Турция и Иран трябва да поемат повече отговорност за мира в Сирия. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от ТАСС.

Трите страни обсъждат региона на среща на върха. На срещата в Анкара присъстват турският президент Реджеп Ердоган, иранският президент Хасан Рохани и руският президент Владимир Путин.

Ердоган заяви, че са обсъдени последните събития в района на Северна Сирия. Те се опитват да договорят траен мир.

„Ние трябва да действаме, съобразно принципите на съхраняване на териториалната цялост. Недопустимо е страната да бъде разделена на зони на влияние“, заяви Путин.

В момента сирийските правителствени сили провеждат офанзива в северната част на страната. Смята се, че това може да доведе до ново напрежение с бунтовниците.

Путин смята, че съвместните усилия са стабилизирали положението в сирийската територия. Според президента това е възможност за мир.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    28 3 Отговор
    СЛАВА РОССИИ! :)
  • 2 Анти милиционер

    10 14 Отговор
    Гаджалът дали е вменяем??? Не ми изглежда наред.... има нужда от освидетелстване.
  • 3 Жоро

    10 30 Отговор
    Среща на върха...мухахаха...Среща на трима джендъри :D :D

    Коментиран от #7, #9

  • 4 Щайнер

    14 6 Отговор
    100 % сигурен, че мелеза веднага е предложил за зони на влияние за да си играе петролни игрички с джихадистките му приятели
  • 5 селянин

    11 23 Отговор
    Ето-това са новите"господари"на света.Огледайте ги добре как изглеждат,чуйте ги какво говорят,вижте ги какво правят,и,ако ви харесат,значи сте за психиатър.
  • 6 Алфа Вълкът

    6 21 Отговор
    Както са наредени с един тупаник ще ги нокаутирам и тримата!

    Коментиран от #20

  • 7 Borislav Popov

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Поне основно образование имаш ли?

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Жоро

    3 14 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Имам висше образование....Ти имаш ли някакво образование :D
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Жоро

    7 19 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Коментара ми е на място...Един терорист,и двама диктатори...Ква среща на върха...:D И още веднъж...мухахаха

    Коментиран от #15

  • 11 Жоро

    2 8 Отговор

    До коментар #9 от "лапай":

    Вчера жена ти ми го лапа нещастен мурзилаж...Така че трай джендър :D
  • 12 Пираня

    7 24 Отговор
    Тримата смешници седнали да говорят глупости. Турция била за цялоста на Сирия, която си присвои Африн и подпомага Алкайда в Идлиб за да поддържа нестабилна Сирия. Русия дава акъл за изток от Ефрат ама как бе палячо кюрдите да седнат на една маса с вас като вие галите с перце Алкайда и сте приятели с хората които извършват геноцид над тях???? Иран пък Израел само да кихне и те се наакват.
  • 13 Моджерип

    22 4 Отговор
    Сирия е само на сирийците и законния президент Башар Ал Асад!!! Зони на влияние може само в САЩ.
  • 14 onq s konq

    8 28 Отговор
    Виждаме ЦВЕТНА СНИМКА на 3-мата глупаци,правещи си сметките БЕЗ КРЪЧМАР/кръчмарят е Америка/.И да каже Рохани-Къф го дири в Сирия и "поканен" ли е като Русия от Сирийското правителство?Ердоган е ясен - гледа си неговите Турски работи.Путин...:"Недопустимо е страната да бъде разделена на зони на влияние",т.е. ВСИЧКО ДА ОСТАНЕ ЗА РУСИЯ...Е с тая широко отворената Руска уста ВСИЧКО ЛИ ИСКАШ ДА НАЛАПАШ бе "руски"?!!Аре малко скромност,че лакомо дупе кръв пикай!Евала на Америка,че не ги удостоява ДОРИ С ПОГЛЕД/камо ли присъствие/,а ОФИЦИАЛНО дори не присъства вече с военна сила в Сирия.НО...накрая ще стане ТОЧНО ТАКА,КАКТО ТРЪМП КАЖЕ!

    Коментиран от #33

  • 15 гост

    9 21 Отговор

    До коментар #10 от "Жоро":

    Три броя цървула решават бъдещето на друга държава. А къде е Асад, къде е т.нар ''опозиция'' поне...питам аз..а смислен отговор не чакам.А от тримата най-миризливия цървул се оказа точно Путин...казано честно, точно от него не го очаквах.Та явно ще излезеш прав, Жоро..

    Коментиран от #17, #18, #30

  • 16 мнение

    6 15 Отговор
    Това е истинско унижение за сирийския народ, а тоя Асад го направиха на маймуна, а уж му помагат, колко жалко.....
  • 17 Пираня

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    гост съвсем буквално опозицията се намира в Истанбул!!!!!!!!! Аз също не вярвах за Русия след като съвсем точно си казваха че Турците подпомагат джихадистите да се извъртят така подло и да удрят Алкайда само като искат да притиснат Ердоган за някоя сделка, но е факт. Джихадистите са най-силни в Идлиб подпомагани от Турция и пощадени от Русия.

    Коментиран от #19

  • 18 Жоро

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Асад нали се има с Путя....Само където вярно липсва !!!Нищо де,сега ще му то ноденат и тримата....Само си представям каква среща на върха щеше да е,с Асад в отбора D :D
  • 19 гост

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "Пираня":

    Тя тая е ясна отдавна...нали точно Турция снабдяваше с пари, оръжие и даже униформи на турската армия т.нар ''умерена опозиция'' които с течение на времето се превърнаха в банда отявлени главорези.Нали точно Путин предаде кюрдите, които изнесоха цялата тежест на войната. А пък за Иран какво да кажа...за умрели кучета-по-добре да не коментираме, тия са там колкото да не мине без тях.Досега не чух за някаква тяхна ''дейност'' освен дето израелските пилоти ги ползват като учебни цели...И тия щели да решават бъдещето на Сирия.Правилно Тръмп не ги бръсне за сливи и тримата клоуни...

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Жоро

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Точно казано!!
  • 22 Пираня

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    САЩ си взеха своето. Единствено провал може да се служи ако кюрдите седнат и се разберат с Асад!!!! Обаче как да седнат да се разберат като Асад не може дори да кихне без Русия а тя е съюзник с турция???? Точно тази турция която когато кюрдите се биеха с ДАЕШ им продаваше оръжия и ги снабдяваше логистично. Точно тази турция която в момента снабдява Алкайда с оръжия в идлиб за да избиват младите сирииски войничета. Такава шизофрения няма никъде другаде по света Русия съюзник с турция която снабдява с оръжия Алкайда да се бие срещи САА които са съюзник с Русия, успя ли да разбереш нещо???

    Коментиран от #23, #37

  • 23 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Пираня":

    Ми кво да ти кажа...то и Путин , Ердоган че и Роханито не разбират как надробиха тая манджа с грозде..та аз и ти ли да разберем...Путин изоставя кюрдите, за да влезе Еърдоган в Манбидж, в същото време дава коридор на Израел и си мълчи като по..кано мушкато, когато евреите бомбардират цели на ''съюзника'' Иран...Ердоган поема инициативата да разоръжи групировкита в Идлиб, а в същото време същите тия групировки редовно нападат руската база в Хмеймим. После тича на килимчето в Москва да точи сополите че, видиш ли , Асад му разбомбил конвоя. Рипаше Ердоганчо да се изтегли Тръмпито от Сирия, ама сега се моли за съвместни конвои с америте, че иначе кюрдите ще изтумбят розовобузестите аскерчета...АБЕ ..СМЕЕЕЕХ ГОЛЕМ. НА ТАКЪВ ЦИРК РЯДКО СТАВА СВИДЕТЕЛ ЧОВЕК.Та така...не ме питай дали съм разбрал нещо, запасявай се с чипс и бира и гледай о..рането от първия ред.

    Коментиран от #25, #26

  • 24 Високо-Планински джентълмен с 5 букви

    4 3 Отговор
    Олелеее.нещо ще се решава без Фащ.Не не.Не Ммммможе да бъддде
  • 25 Браво бре, сам си пишеш, сам си отговаря

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    До там ли те докара безсилието да гледаш отстрани големите как решават проблема хахахаха

    Коментиран от #27

  • 26 Пираня

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Ние гледаме ама има хора които умират там и то доста. И също което е още по тъжно в Идлиб в момента растат деца които знаят само една дума джихад!!!! Та тези деца са бъдещето на света, това не ти ли звучи зловещо????

    Коментиран от #28

  • 27 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #25 от "Браво бре, сам си пишеш, сам си отговаря":

    Мноооо си грешка...ма мнооо , ти казвам...А проблема изобщо не е решен и скоро надали ще се реши, точно от тия тримата скъсани цървула. А ти не си играй на врачка, не ти се получава нещо май. Но все пак си пиши,пиши си..имаш право на мнение...демокрация...свобода на словото ( и мислите)...нал'тъй...
  • 28 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Пираня":

    Публикувано във факти.бг: тъжно в Идлиб в момента растат деца които знаят само една дума джихад!...За съжаление си прав.А вината на тия тримата за настоящето положение е доказана по безспорен начин от тях самите.И какво е според теб решението ...Всъщност не са само тези деца от които да зависи бъдещето на света, има много други и по-добри и по-просветени...и не мисля че бъдещето е точно на радикалния ислям по ред причини, чисто цивилизацонни. Да , отлични воини са, печелили са много битки, но никога не са печелили война, а още по-малко шансове имат днес.Просто стават пушечно месо за кефа на моллите, ходжите или както там им викат...

    Коментиран от #38

  • 29 Sokolka

    1 3 Отговор
    Аййййй човека с големите яйца днеска каза,Давам срок от 2 седмици на САЩ до 1 септември или се управяте или влизам в Сирия и създавам зона за сигурност за уговорените 32 км.ако оспорвате може и 45 км.По данни на Ердоган там трябва да се настанят 3.5 милиона Сирийци бежанци които са в Турция
  • 30 El Torro

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Асад снима.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бах

    4 2 Отговор
    РУСИЯ няма проблеми в Азия .Колкото и да е нелогично с Турция ще командват парада в региона , те са се разбрали.Стигат им толкова войни между тях. Големият враг за тях е САЩ и Саудитска арабия!
  • 33 Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Мишел Обама как е ?

    Коментиран от #34

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Бах":

    Черна,ама голем го вади.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Насран евреин

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Пираня":

    Това е в интерес на Русия.Ако свърши войната американскоеврейската организация ООН ще гласува резолюция Русия да напусне Сирия.
  • 38 Пираня

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Решението е елементарно и по силите и възможностите на Русия, стига да имат воля.
    1.Пълен разгром на Алкайда в Идлиб.
    2.Обявяване край на войната и притискане турция да предаде контролът на Африн на сирииското правителство.
    3.Обединена западна Сирия сяда на масата с кюрдите като обещава избори на които формално Асад няма да се кандидатира. Може да направят казакстанският вариант и всички ще са доволни.Нещо много важно последователността на стъпките не може да бъде променян!!!!
Новини по държави: