Last news in Fakti

18 Септември, 2019 13:00 1 373 6

В ЕП готови да отложат излизането на Великобритания

  • ес-
  • еп-
  • великобритания

Мнозинството ще подкрепи отлагането

В ЕП готови да отложат излизането на Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Мнозинството в Европейския парламент изрази готовност да подкрепи отлагането на излизането на Великобритания от ЕС, съобщи Eu Observer.

Според финландското председателство на ЕС, новото британско правителство не е успяло да внесе яснота в преговорите. На този етап е трудно да се предвиди как ще се развият преговорите.

Британският парламент вече прие закон, който изисква отлагане на излизането при липса на споразумение. Премиерът Борис Джонсън обаче настоява, че ще изпълни срока до 31-ви октомври.

Председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер вече имаше среща с Джонсън. На нея Джонсън се е ангажирал да предаде предложения за алтернатива на механизма за защита на ирландската граница.

Юнкер заяви, че няма как да има напредък по преговорите, преди предложенията да бъдат предадени. Той заяви, че се подготвят постоянни срещи.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Edin

    5 0 Отговор
    ХА СЕГА КАКВА СТАНА ТЯ...
  • 2 Юнкер

    5 1 Отговор
    Този пропаднал пияница ръководи ЕС? Това шега ли е? Резултатите са налице!
  • 3 -...-

    7 1 Отговор
    В ЕП готвят новият сезон на сапунката ''Тука има - тука нема''.
  • 4 El pepi

    2 1 Отговор
    Подлоги на власта сега ви сети кво ги боли :)
  • 5 NikNay

    0 0 Отговор
    Мисля, че е време модератора да въведе опцията едно IP една регистрация едно потребителско име за да отпаднат троловете и спамерите!
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    ЕВРОПА СЕ СЪОБРАЗЯВА С АНГЛИЯ !!! ТОВА Е НАЙ ГОЛЯМАТА ТРАГЕДИЯ !!! 27 държави да се въртят на пръсти заради една Англия която стои в 19-20 век !!! КАПИТАЛИЗЪМ В НАЙ СИЛНАТА МУ ФОРМА !!! ОСНОВЕН ИГРАЧ В СЛУЧАЯ СА САЩ КОИТО НАДЪХВАТ АНГЛИЧАНИТЕ !!!