Last news in Fakti

25 Септември, 2019 09:51 1 089 0

Британската Камара на общините подновява работата си

  • камара на общините-
  • великобритания-
  • работа-
  • борис джонсън

Решението на премиера да разпусне парламента е било незаконно

Британската Камара на общините подновява работата си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британската Камара на общините днес подновява работата си след историческото решение на Върховния съд, че решението на премиера Борис Джонсън да разпусне парламента е незаконно. Предполага се, че Джонсън ще се опита отново да разпусне парламента за кратък срок, за да може неговата Консервативна партия да проведе годишния си конгрес.

Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу определи 13.30 часа българско време за начален час за подновяването на работата на камарата, като по принцип в сряда премиерът отговаря на въпроси на депутати. Предполага се, че Борис Джонсън, който научи за решението на съда в Ню Йорк, едва ли ще може да се яви в Камарата на общините, въпреки някои сведения, че ще излети по-рано обратно към Лондон от предвиденото.

Междувременно бе съобщено, че Борис Джонсън е разговарял с кралицата след решението на Върховния съд, според което той е подвел монарха с мотивите за разпускането на парламента. Висш правителствен служител потвърди проведения телефонен разговор, но отказа да разкрие дали премиерът се е извинил на монарха, предаде БНР.

„Никога при никакви обстоятелства не обсъждаме съдържанието на разговорите между премиера и Нейно величество“, бе цитиран да казва служителят. Джонсън е разговарял по телефона и с членове на своя кабинет, като от "Даунинг стрийт" изтъкнаха, че той продължава да има пълно доверие на правния съветник на правителството Джефри Кокс, който го бе уверил, че разпускането на парламента е напълно законно.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: