Last news in Fakti

13 Юни, 2012 17:11 649 0

Черна гора чака зелена светлина за преговори с ЕС

  • черна гора-
  • ес

 

Европейските лидери ще дадат зелена светлина на предложението за започване на присъединителни преговори с Черна гора по време на срещата на върха на ЕС в края на месеца, предаде АФП.

"Европейският съвет ще подкрепи решението за започване на присъединителни преговори с Черна гора, което ще бъде взето на 26 юни", гласят "насоките" за посланиците, преговарящи споразумението.

"Още през май отбелязахме, че Черна гора полага необходимите усилия", обяви Петер Стано – говорител на еврокомисаря по разширението Щефан Фюле.

"Надяваме се, че началото на разговорите ще бъде дадено, след като правихме подобна препоръка вече два пъти", завърши той.

По време не срещата си през декември миналата година европейските лидери отложиха за този юни решението за предоставяне на Черна гора на дата за започване на преговорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА