Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 12:44 1 919 4

Джонсън отново разпуска парламента

  • великобритания-
  • парламент-
  • борис джонсън

Този път разпускането ще е за няколко дни

Джонсън отново разпуска парламента - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Борис Джонсън се ще се опита да уреди разпускане на парламента за периода от 8-ми до 14-ти октомври, съобщи The Telegraph.

Според традицията парламентът излиза в почивка в периода преди ежегодното слово на кралица Елизабет II. В него се излагат приоритетите на правителството.

Смята се, че премиерът не би трябвало да има затруднения в разпускането на парламента за кратък срок. От кабинета на премиера обявиха, че разпускането ще е за минимален срок.

То цели подготвянето на нова парламентарна сесия. Също така се иска и осигуряването на време за подготовка на речта на монарха.

Ако това стане факт, Джонсън отново ще пропусне процедурата по отговаряне на въпроси от депутати. От както е станал премиер, той е отговарял на въпроси само веднъж.

През тази седмица той пропусна заседанието за подготовката на своята реч пред събранието на консерваторите.

Той вече се опита да разпусне парламента за пет седмици, но решението беше отменено от Върховния съд. Очаква се кралицата да одобри новото искане на премиера.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eeee

    9 0 Отговор
    Борката е най-добър в разпускане на парламенти.😂
  • 2 джендъри распасани

    4 1 Отговор
    Скоро и него ще го разпуснат... Тази политическа класа доказа, че за нищо, освен за далавери не става! 4 години не могат да изпълнят едно решение на референдум!
  • 3 А СТИГА ДГОНСЪН

    4 2 Отговор
    ПОЧНА ДА ПИСВА ОТ ТОЗИ НАГЪЛ ТЪПАНАР, ДАНО ДА ГО СВАЛЯТ ОТ ВЛАСТ ЩОТО Е ОТВРАТИТЕЛЕН, А СИ МИСЛЕХМЕ ЧЕ ТУКА СА НАЙ-ОТВРАТИТЕЛНИТЕ
  • 4 Сами си го каза

    0 0 Отговор
    А той разпуска с джойнт.
Новини по държави: