Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 17:12 1 506 1

Опозицията отхвърля новия план на Джонсън

  • великобритания-
  • джереми корбин-
  • борис джонсън

Джереми Корбин не одобрява споразумението

Опозицията отхвърля новия план на Джонсън - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер търси споразумение от типа на Доналд Тръмп за излизането на страната от ЕС. Това заяви лидерът на лейбъристите Джереми Корбин, цитиран от The Telegraph.

Той говори по време на дебати в Камарата на общините. Според него новото предложение на премиера за споразумение е нова версия на стари предложения.

Опозиционният лидер твърди, че всички бизнес организации и синдикати искат Великобритания да остане в митническия съюз. Кобрин твърди, че Джонсън предлага ново споразумение, разбирайки, че то няма да бъде прието в ЕС или британския парламент.

„Тези предложения ще се отразят на цялата британска икономика, както и на тази на Северна Ирландия. Това е споразумение от типа на Тръмп и премиерът трябва да спази закона, обявявайки отлагане на излизането от ЕС“, заяви Корбин.

Самият Джонсън заяви, че неговото правителство е показало достатъчно гъвкавост в преговорите и настоява и ЕС да демонстрира желание за разговори.

Британският парламент вече прие промяна, според която той трябва да поиска отлагане от ЕС, ако не бъде постигнато споразумение. Той призова за обединение в парламента в името на националния интерес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Модел

    5 0 Отговор
    "Орел и рак и щука"? Или казано по друг начин - "Ни риба, ни рак". Както и да си въртят "з@дниците" ще има край.
Новини по държави: