11 Октомври, 2019 11:32 2 051 22

Руснаци преметнаха американски сенатор

  • линдзи греъм-
  • сенатор-
  • турция-
  • хулуси акар-
  • f-35

Шегаджиите измамиха Линдзи Греъм, че разговаря с турския министър на отбраната

Руснаци преметнаха американски сенатор - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Сенатор Линдзи Греъм е обсъдил с мним министър на отбраната на Турция въпроси, засягащи покупката на руските системи С-400, програмата за изтребителите F-35 и проблема с кюрдските бойци в Сирия, съобщава турската частна НТВ.

Руски майтапчии потърсили по телефона сенатора и представяйки се за турския министър на отбраната Хулуси Акар, разговаряли два пъти с него. Двата записа от 13 и 16 минути бяха публикувани от американското списание "Политико".

Смятайки, че говори с Акар, сенаторът му благодарил за позвъняването и заявил, че би желал този разговор да донесе взаимна изгода.

В разговора, проведен през август, Греъм казал, че президентът на САЩ Доналд Тръмп не желае да налага санкции на Турция; точно обратното, надява се Вашингтон и Анкара да започнат преговори за свободна търговия. Греъм изразява надежда, че може да бъде намерен някакъв вариант със системите С-400 и заявява, че не би желал да вижда Турция извън програмата за бойните самолети F-35.

Греъм също така изразява съчувствие към Турция заради "кюрдския проблем" и определя кюрдите като "заплаха". Тези частни забележки са в противоречие с публичните изявление на сенатора от тази седмица, в които той критикува решението на Тръмп да изтегли американските сили от Северна Сирия, тъй като е "погрешно да бъдат изоставени кюрдите, силни съюзници" срещу "Ислямска държава", посочва "Политико".

"Вашият проблем със СЗН е голям проблем", казва Греъм пред шегаджиите, имайки предвид сирийските кюрдски Сили за защита на народа, смятани от Турция за терористична организация. "Казах на президента Тръмп, че Обама направи голяма грешка, разчитайки на кюрдските СЗН", добавя той със забележката, че всичко, от което се е страхувал, се е случило, и "сега трябва да направим така, че Турция да бъде защитена от тази заплаха в Сирия".

Руснаци преметнаха американски сенатор

Няколко дни след първото обаждане двамата руснаци отново успели да се свържат с Греъм по телефона, представяйки се за турския министър. Във втория разговор Греъм казва, че междувременно е разговарял с Тръмп, за да обсъдят това, за което двамата с "Хулуси Акар" си говорили първия път.
"Искаме по-добри отношения с Турция. Именно това е, което той желае", казва сенаторът, имайки предвид Тръмп.

Във втория разговор Греъм квалифицира проблема с руските С-400 като "грешка на Обама". Той засяга също темата за Фетхуллах Гюлен - въпрос, който по думите му е следен внимателно от Тръмп, и за делото за турската държавна банка Халкбанк.

"Харесвам президента Ердоган", казва Греъм на шегаджиите. "Мисля, че президентът Тръмп харесва президента Ердоган. Мисля, че той е силен човек, а ние трябва да работим със силни хора", посочва още сенаторът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шишо

    30 1 Отговор
    Двуличие и много кинти от властимащи бок**лу*ци
  • 2 666666

    24 1 Отговор
    Хахаха
  • 3 Анти милиционер

    28 2 Отговор
    Боже какви луцермерни отпадъци управляват кочината ФАЩ. И тези са ни партньори и ще ни пазаюят хахахха
  • 4 Анти милиционер

    25 1 Отговор
    Амвриканските гербери къртят
  • 5 И какво толкова

    24 1 Отговор
    Някакъв тъп кравар си е показал лицемерното лице. Някой очаквал ли е друго, освен да говори едно по телефона, а пред медиите друго?
  • 6 Анти милиционер

    26 2 Отговор
    Кюрдите как се прекараха с този съюзник.... Боже каква НЕЗЕМНА смрад и воня се носи от еврейската септика ФАЩ. Не е истина.

    Коментиран от #9

  • 7 Borislav Popov

    2 20 Отговор
    Ааааа, ясно, поредния фейк за тъпотиите на Вован и Лексус !

    Коментиран от #8, #22

  • 8 Анти милиционер

    17 2 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Единствено не ти е ясно колко си прост, еничар анти-български.... Нали уж бяхте съюзници с кюрдите, продажник? Турците били прави за кюрдите....Какво зловоние се носи от миризливата ви кочината

    Коментиран от #14

  • 9 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Анти милиционер":

    Сега е наш ред да се прекараме с него. Не е дошло мазало, не сме се прецакали с краварите.
  • 10 Анти милиционер

    10 1 Отговор
    Тия помияри ще казат същото и на Тулси Акар, ако шалварите влязат в Кърджали.
  • 11 Коментара

    12 1 Отговор
    Прашинка от двуличието и лецемерието с кото се управлява светът! Ей така си мачката и разиграват Европа тези главанаци, ако някой кривне от пътя който са му начертали бива посочен с пръст и обявен за терорист, агресор.. неприемлив итн. Това естествено няма да продължи вечно като цяло този тертип на управление се поизчерпва.
  • 12 КапнИ талист

    12 1 Отговор
    Всичко на запад е лицемерие и наглост. Важното е пари да капят, няма значение колко кръв ще се лее за целта. Все пак кръвта дето ще се лее е чужда, какво да я жалят.
    А инак руснаците им разказват играта. Правят ги на смешни. В тубата има много клипове в които разни руски майтапчии се гъбарката с "отговорни" постове в САЩ.
    Който знае руски, да ги изгледа. Който не знае, да викне някой дето знае да му превежда.
  • 13 Реално

    8 1 Отговор
    С две думи-пак льсна американското лицемерие-__някой да се учудва???
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Умно село

    7 1 Отговор
    Да се смееш ли, да плачеш ли ?
    Тия зевзеци ще вземат да се обадят и у нас да питат кога ще се построи Хемус:-)
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хулуси Акар

    3 1 Отговор
    Не са майтапчии. Аз като му се обадих ми каза същото, че даже и отгоре. Затова започнахме и операцията по прочистването на терористите. Дори не помоли да сме безжалостни и да не оставяме свидетели.
  • 18 Никой

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Мислех, че ще измислиш оригинален отговор. Все пак коментарите са по-интересни
  • 19 СССРБарета

    5 2 Отговор
    Американците не са съюзници! Те са купувачи и продавачи! Дано да не се налага да ни пазят от Турция! С удоволствие Биха ни продали! Истинският ни съюзник се казва Русия! Дано Бог се смили над нас когато имаме нужда от Русия!
  • 20 Селски пръчки

    2 3 Отговор
    Егати майтапчийте Всичкото на гъза им се пише Половин час смях Цял живот страдание
  • 21 това е ясно

    1 1 Отговор
    ,че е лаф от пазара/менте/.
  • 22 ти май

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    си хванат ``риба-шаран``без ем!